Τζόνσον: «Ακόμα ήταν η preseason, ξέρω τι μπορώ να κάνω» (vid)

Τζόνσον: «Ακόμα ήταν η preseason, ξέρω τι μπορώ να κάνω» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Τζόνσον: «Ακόμα ήταν η preseason, ξέρω τι μπορώ να κάνω» (vid)
Ο Ουέσλι Τζόνσον μίλησε στο gazzetta.gr για τα όσα έδειξε και τα όσα δεν έδειξε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο 2ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», στάθηκε στο κομμάτι και της δικής του προσαρμογής, ενώ υποσχέθηκε «πολλά highlights και όμορφο μπάσκετ».

Μπορεί ο Τζίμερ Φριντέτ να ήταν εκείνος που έστρεψε όλους τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ωστόσο την ίδια λάμψη εξέπεμψε και ο Ουέσλι Τζόνσον όταν έγινε γνωστή η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό...

Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά... Μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος είχε επιλεγεί στο νούμερο «4» του draft του ΝΒΑ, το δεύτερο υψηλότερο draft (μετά τον Ντομινίκ Ουίλκινς) που θα φόραγε ποτέ τη φανέλα με το τριφύλλι. Ένας παίκτης που μετρούσε εννέα συνεχόμενα χρόνια στο ΝΒΑ και μάλιστα με «γεμάτες» σεζόν έχοντας αγωνιστεί σε 618 παιχνίδια (regular season και playoffs).

Αν μη τι άλλο ήταν από τις καλύτερες κινήσεις του Παναθηναϊκού δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Όπως οι περισσότεροι ΝΒΑers οι οποίοι δεν είχαν καμία απολύτως επαφή με το μπάσκετ εκτός ΗΠΑ, χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Τόσο όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, όσο φυσικά και όσον αφορά τους κανονισμούς.

Ο Ουέσλι Τζόνσον μπορεί να κινήθηκε σε ρηχά νερά στα δύο παιχνίδια του 2ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» έχοντας στο σύνολο 3 πόντους με 0/1 δίποντο, 1/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος και 1 τάπα σε 47:06 λεπτά συμμετοχής αλλά ο ίδιος δεν ανησυχεί και σπεύδει να πει μέσω του gazzetta.gr ότι ακόμα βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής.

«Ακόμα είναι η preseason. Ξέρω τι πρέπει να κάνω... Τα σουτ θα μπουν» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του έμπειρου Αμερικανού φόργουορντ, ο οποίος υπογράμμισε με περίσσια σιγουριά ότι «δεν θα έχω θέμα προσαρμογής». Μεταξύ άλλων εξήγησε ότι ακόμα προσπαθεί να εγκλιματιστεί στους κανονισμούς του ευρωπαϊκού μπάσκετ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το ΝΒΑ είναι ότι ο αμυντικός μπορεί να καθίσει όση ώρα θέλει στην ρακέτα. Δεν υπάρχει η παράβαση των τριών δευτερολέπτων και στην άμυνα. Και πίστεψέ με, αυτό κάνει είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού γιατί έτσι δεν υπάρχουν χώροι για να μπορεί κάποιος να διεισδύσει πιο εύκολα στο αντίπαλο καλάθι. Επίσης η προσποίηση που χρησιμοποιώ όταν έχω τη μπάλα στα χέρια θέλοντας να πάω στην αντίθετη κατεύθυνση, στο ΝΒΑ δεν σφυρίζεται ως βήματα. Στην Ευρώπη, σφυρίζεται. Ξέρεις τέτοιους είδους πράγματα που αφορούν κυρίως τους κανόνες. Από εκεί και πέρα, είναι μπάσκετ. Και θεωρώ ότι θα προσαρμοστώ.»

Το σίγουρο είναι ότι θέλει να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα εχέγγυα για να τα πάει καλά: «Βλέποντας την ομάδα συνολικά μπορώ να πω ότι έχουμε πολύ υψηλό potential. Δουλεύοντας κάθε μέρα στις προπονήσεις, κάθε μέρα που θα περνάει θα γινόμαστε καλύτεροι. Θεωρώ ότι θα είμαστε από τις ανταγωνίστριες ομάδες της EuroLeague, αλλά καλύτερα να μην κοιτάξουμε από τώρα τόσο μακριά. Να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και τι μπορούμε να πετύχουμε. Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Πρώτα απ' όλα χρειάζεται να βρούμε χημεία στην άμυνα. Να προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας. Στη συνέχεια θα δούμε που θα φτάσουμε».

Πώς βίωσε, όμως, την πρώτη του εμπειρία στο κλειστό του ΟΑΚΑ; «Μου έκανε φοβερή εντύπωση η παρουσία του κόσμου και το πόσο εκδηλωτικοί είναι. Μας δίνουν τρομερή ενέργεια και ανυπομονώ να ζήσω την ίδια ατμόσφαιρα και όταν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια» ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και μια υπόσχεση στους φίλους του Παναθηναϊκού:

«Σίγουρα θα με δουν να καρφώνω πολύ! (γελιά) Ειδικά από τη στιγμή που στην ομάδα έχουμε point guards που ξέρουν καλά να διαβάζουν το παιχνίδι όπως είναι ο Νικ και ο Ταϊρίς, να περιμένουν πολλά highlights και όμορφο μπάσκετ. Πραγματικά ανυπομονώ για τα επίσημα.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.