Χουάν Μουνίθ: Ένας πρωταθλητής Ευρώπης, ο «ήρωας» της πρεμιέρας του Βόλου (pics & vids)

Χουάν Μουνίθ: Ένας πρωταθλητής Ευρώπης, ο «ήρωας» της πρεμιέρας του Βόλου (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Χουάν Μουνίθ: Ένας πρωταθλητής Ευρώπης, ο «ήρωας» της πρεμιέρας του Βόλου (pics & vids)

bet365

Η πρώτη δοκιμασία του Βόλου στη Super League 1 στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με τον 27χρονο Χουάν Μουνίθ να χαρίζει γκολ κι ελπίδες για το μέλλον των νεοφώτιστων στην κατηγορία. Οι συμμετοχές στην Primera Division, το πρωτάθλημα Ευρώπης με την Ισπανία U21 και τα «χιλιόμετρα» στη Segunda.

Δεν είναι ακριβώς άσημος. Οι παραστάσεις του από τη La Liga είναι ό,τι κοσμεί το βιογραφικό του, αλλά και τα κατορθώματά του στη Segunda Division αποτελούν τη διόλου ευκαταφρόνητη ουσία, που έψαχνε ο Βόλος το καλοκαίρι για τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Κόντρα στο επιχείρημα ότι η δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας δεν αποτελεί δα κι εχέγγυο για την ποιότητα κάποιου παίκτη, ο Χουάν Μουνίθ εμφανίστηκε στο στάδιο της Νέας Σμύρνης για να πείσει πως αν ψάξει κανείς, βρίσκει «διαμάντια» ακόμα κι εκεί…

Η πρεμιέρα της Super League 1 για τους άρτι προβιβασθέντες στην κατηγορία Βολιώτες έκρυβε ενδεχομένως παγίδες. Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει μεν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που δεν του επέτρεψαν να φτιάξει μια ομάδα με φόντα διάκρισης στη φετινή κατηγορία, ωστόσο και ο Βόλος αποτελεί άγνωστη μεταβλητή. Πολλοί νέοι παίκτες, ελάχιστη εμπειρία, νέος σε ηλικία προπονητής, εκτός έδρας παιχνίδι. Τίποτα δεν εγγυόταν τη νίκη.

Όλα ωστόσο έγιναν πιο εύκολα χάρη σε έναν από τους νέους «ήρωες» του Παγασητικού. Όπως και οι υπόλοιποι νεοφερμένοι της ομάδας του Φεράντο, προσέλκυαν τα βλέμματα, ώστε να καταλάβει το κοινό περί τίνος πρόκειται. Μετά από 90’ μπορεί κανείς με βεβαιότητα να πει πως όποιος τον ανακάλυψε, είχε… μάτι.

Χουάν Μουνίθ: Ένας πρωταθλητής Ευρώπης, ο «ήρωας» της πρεμιέρας του Βόλου (pics & vids)

Στο 38’ έστησε τη μπάλα για φάουλ έξω από την περιοχή. Αρκετά έξω, αλλά ο τρόπος, μαζί με την κακή αντίδραση του Κότνικ αρκούσε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Φάλτσα, σκάσιμο λίγο πριν τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου και γκολ για τον Βόλο. Πρώτο στην κατηγορία, βάση για τη νίκη.

Χουάν Μουνίθ: Ένας πρωταθλητής Ευρώπης, ο «ήρωας» της πρεμιέρας του Βόλου (pics & vids)

Αν αυτό ήταν το σημαντικότερο βήμα για το «τρίποντο» των νεοφώτιστων, τότε το δεύτερο γκολ έκρυβε ουσία και κλάση μαζί. Στο 73’ ο Ισπανός έφυγε στην «πλάτη» των γηπεδούχων, «άδειασε» εξαιρετικά τον Σαραμαντά, σημάδεψε σωστά και μετά την… ταλαιπωρία του VAR σκόραρε ένα από τα ωραιότερα γκολ της πρεμιέρας.

Χουάν Μουνίθ: Ένας πρωταθλητής Ευρώπης, ο «ήρωας» της πρεμιέρας του Βόλου (pics & vids)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ U21, LA LIGA ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ… ΕΛΛΑΔΑ

Αυτονόητα όλοι πλέον τον ξέρουν, όλοι θα περιμένουν απ’ αυτόν διάρκεια και συνέχεια στην απόδοσή του κι αν κρίνει κανείς από την καριέρα του ως τώρα, δίκαια θα έχει τέτοιες προσδοκίες. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Χιχόν και μέσα σε τρία χρόνια βρέθηκε στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 20 χρονών. Την πρώτη του εμφάνιση στη La Liga την είχε κάνει νωρίτερα, ήδη από τα 18 του.

Τότε ήταν που ο Ζουάν Λοπετέγι του εμπιστεύθηκε και μια θέση στην Εθνική Ισπανίας U19 στο EURO του 2011. Εκεί, στην ίδια ομάδα με τον Μοράτα, τον Καρβαχάλ, τον Ντεουλοφέου και τον Αλκάθερ «έγραψε» έξι συμμετοχές, με ένα γκολ και δυο ασίστ κόντρα στο Βέλγιο στην πρεμιέρα, που ήταν τόσο επιτυχημένη όσο το τουρνουά. Η Ισπανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον Μουνίθ ενεργό μέλος της και το μέλλον μπροστά του!

Αφού έπαιξε σε 18 παιχνίδια στη Segunda Division με τα χρώματά της Χιχόν τη σεζόν 2012/13, δόθηκε δανεικός στη Μιράντες. Εκεί συνέχισε την πρόοδό του, φτάνοντας τις 21 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 3 γκολ και μοιράζοντας 2 ασίστ, για να επιστρέψει στη Χιχόν και να γίνει ο ηγέτης της. Με 3 γκολ και 5 ασίστ σε 29 παιχνίδια, είχε εδραιώσει τη θέση του στην ομάδα, παρότι κατηγορία δεν άλλαξε ξανά.

Η Ταραγόνα τον απέκτησε ως ελεύθερο τον Ιανουάριο του 2016 και στηρίχθηκε πάνω του στα playoffs της ανόδου στη La Liga. Εκεί μάλιστα σκόραρε κόντρα στην Οσασούνα, όμως δεν απέτρεψε τον αποκλεισμό στα ημιτελικά. Ο ίδιος όμως είχε το «διαβατήριό» του στα χέρια του.

Δυο «γεμάτες» σεζόν με την ίδια φανέλα (51 συμμετοχές, 5 γκολ, 3 ασίστ) και μια με τη Λούγκο (25-2-4) προηγήθηκαν πριν την μετακόμισή του στην Ελλάδα. Ο Βόλος αποτελεί την πρώτη πρόκληση στην καριέρα του εκτός Ελλάδας. Το πρώτο δείγμα είναι ακριβώς ό,τι έψαχναν οι Θεσσαλοί για να πιστεύουν πως το καλοκαίρι έγινε καλή δουλειά στο σκάουτινγκ, με τον Μουνίθ να τους δικαιώνει και να τους ανοίγει την όρεξη. Η συνέχεια επί του γηπέδου…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα