Οι Splash Brothers δεν... πεθαίνουν, μόνο «σκοτώνουν»! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Οι Splash Brothers δεν... πεθαίνουν, μόνο «σκοτώνουν»! (pics & vids)

bet365

Oι Splash Brothers… γλίτωσαν τους Ουόριορς, οι οποίοι δεν λύγισαν ούτε από τον τραυματισμό του Κέβιν Ντουράντ στο πρώτο δωδεκάλεπτο και θέλουν να πάρουν το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Ελλάδα - Αρμενία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Είναι πρωταθλητές και ξέρουν να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις. Οι Ουόριορς βρέθηκαν να χάνουν με 6 πόντους, 2:30 λεπτά για το τέλος του Game 5, ωστόσο 2 τρίποντα του Τόμπσον και ένα του Κάρι… καθάρισαν τους Ράπτορς και έστειλαν τη σειρά των τελικών σε έκτο παιχνίδι

Oι πρωταθλητές είχαν μόνο δυο άτομα να προσπαθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, καθώς ο MVP των τελικών το 2017 και το 2018, Κέβιν Ντουράντ τραυματίστηκε ξανά και αποχώρησε στις αρχές του 2ου δωδεκαλέπτου.

Όμως οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον έδειξαν την στόφα πρωταθλητή που τους χαρακτηρίζει και με τα μεγάλα τους τρίποντα, έσωσαν τους Ουόριορς και έστειλαν τη σειρά σε Game 6 (Cosmote Sport 4, 14/6, 04:00)

Nέος τραυματισμός του KD στο πιο κρίσιμο ματς

Ο KD επέστρεψε την καλύτερη ώρα, στο Game 5, τότε που οι συμπαίκτες τον είχαν ανάγκη. Με ήττα, το Γκόλντεν Στέιτ θα έχανε από απόψε το πρωτάθλημα.

Ο Nτουράντ μπήκε εξαιρετικά και μέτρησε 2/2 τρίποντα, ενώ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχε 11 πόντους. Όμως για άλλη μια φορά η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Χτύπησε πάλι στο δεξί πόδι και αποχώρησε, ενώ αργότερα ο GM της ομάδας, Μπομπ Μάιερς, ανέφερε πως πρόκειται για σοβαρή ζημιά στον αχίλλειο.

Το απόλυτο σοκ για τους πρωταθλητές. Αντέχεις μετά από αυτό; Αντέχεις αν έχεις μάθει όλα αυτά τα χρόνια σε οριακά ματς, σε τελικούς, σε μάχες μέχρι τελικής πτώσεως. Και οι Ουόριορς που έχουν πάρει 3 πρωταθλήματα τα τελευταία 4 χρόνια, δεν πτοήθηκαν. Συσπειρώθηκαν και έδειξαν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι.

«Πολεμιστές» όνομα και πράμα

Πάτησαν γερά στα πόδια τους και έδειξαν πόσο δυνατοί πνευματικά είναι. Κομβικός στο σημείο που η ομάδα του πάγωσε από τον τραυματισμό του Ντουράντ, ήταν ο ΝτεΜάρκους Κάζινς. Ο Boogie κατάφερε να τελειώσει το ματς με 14 πόντους, δείχνοντας την ποιότητα σε ματς-φωτιά για την ομάδα του Κερ.

Εξαιρετική δουλειά στο μαρκάρισμα του Λέοναρντ έκανε και ο Ιγκουοντάλα, αναγκάζοντας τον Klaw να σουτάρει με 9/24. Ειδικά τα όσα έκανε ο Iggy στα 3 πρώτα δωδεκάλεπτα, επέτρεψαν στους Ουόριορς να διεκδικήσουν με αξιώσεις το ματς και τελικά να το πάρουν, επειδή έχουν στο δυναμικό τους 2…. Φονιάδες.

Ο Νόμος των Splash Brothers

Χωρίς αυτούς τους 2 εκτελεστές, οι Ράπτορς θα πανηγύριζαν τον τίτλο από απόψε. Όμως οι Splash Brothers είναι μαζί για πολλά χρόνια και έχουν πανηγυρίσει 3 τίτλους. Έχουν βάλει τεράστια σουτ, κάτι που χρειάστηκε να κάνουν και σήμερα.

Οι Καναδοί ξέφυγαν για 6 πόντους χάρη στον ηγέτη Λέοναρντ (έβαλε 10 σερί πόντους), ωστόσο ο Κλέι μείωσε, ο Κάρι το έφερε στα ίσα και ξανά ο Κλέι έβαλε ένα τρίποντο που έκοψε τα… πόδια στους άπειρους από πρωταθλητισμό Ράπτορς.

Ο κορυφαίος σουτέρ της ιστορίας και ένας εκ των 4-5 κορυφαίων, δεν θα άφηναν τους Ουόριορς να κάνουν τόσο νωρίς διακοπές.

Οι Ουόριορς δικαιολόγησαν απόλυτα αυτό που σημαίνει το όνομα τους. Ήταν πολεμιστές στο γήπεδο και δεν παράτησαν το ματς, ακόμα και αν στο τέλος, έδειξε να πηγαίνει προς την πλευρα των Ράπτορς.

Ο τραυματισμός του Ντουράντ τους… συσπείρωσε, τους έκανε να παίξουν και για αυτόν. Το Τορόντο περίμενε καρτερικά για τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του, αλλά οι Ουόριορς δεν το άφησαν να χαρεί από τώρα και σκοπεύουν να μην το αφήσουν ούτε στη συνέχεια.

Οι πολεμιστές επιβίωσαν από την δυσκολότερη κατάσταση που είχαν να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια. Βρισκόντουσαν στο 3-1 και το Game 5 μέσα στο Τορόντο, οι Καναδοί… αγκάλιασαν τον τίτλο.

Όταν όμως έχεις παίκτες σαν τον Κάρι και τον Κλέι που αρνούνται να παραδοθούν, αρνούνται να χάσουν, πάντα θα έχεις την ευκαιρία να επιβιώνεις.

Ο Κάρι είχε 8 σερί άστοχα στο 4ο δωδεκάλεπτο μέχρι να βάλει εκείνο της ισοφάρισης και τελικά να τελειώσει το ματς με 31 πόντους.

Από την άλλη ο Τόμπσον έκανε… παπάδες πίσω από την γραμμή, σταματώντας στο 7/13 τρίποντα και τους 26 πόντους.

Ψάχνουν την μάγκικη ανατροπή α λα Καβς

Οι Splash Brothers υπέγραψαν μια τεράστια νίκη και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε μια επική ανατροπή. Να κάνουν δηλαδή, ότι είχαν πάθει από τους Καβς το 2016.

Έχουν την ποιότητα να το πετύχουν. Πρώτο βήμα είναι να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 3-3 μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ και μετά να πάνε στο Game 7 για ένα ματς που θα σπάσει καρδιές. Ο άτυχος Ντουράντ είναι off πλέον και οι Ουόριορς θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια τεράστια απώλεια για ακόμη ένα ματς.

Όμως πλέον η πίεση έχει μεταφερθεί στην πλευρά των Καναδών που θα έχουν ακόμα 2 championship points που λένε και στο τένις για να πάρουν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους.

Οι Splash Brothers έχουν μάθει να… σκοτώνουν κάθε αντίπαλο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν… νιώθουν, δεν υπολογίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης, είναι «ψυχροί δολοφόνοι» στους οποίους θα στηριχτούν οι Ουόριορς για να συνεχίσουν τη δυναστεία τους και να γράψουν ακόμα μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο τους που είναι γεμάτο αξέχαστες στιγμές τα τελευταία χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα