Σιάκαμ: Ο μοναδικός που μπορεί να βοηθήσει τον Λέοναρντ! (pics & vids)

Σιάκαμ: Ο μοναδικός που μπορεί να βοηθήσει τον Λέοναρντ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Σιάκαμ: Ο μοναδικός που μπορεί να βοηθήσει τον Λέοναρντ! (pics & vids)

bet365

Οι Ράπτορς βρίσκονται στα... σχοινιά μετά το 2-1 των Σίξερς και ο Πασκάλ Σιάκαμ μπορεί να γίνει ο άνθρωπος-κλειδί στη σειρά, αρχής γενομένης από το Game 4 (5/5, 22:30, Cosmote Sport 4) και να αποτελέσει το στήριγμα του Καουάι Λέοναρντ που παλεύει μόνος του.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Νιουκάστλ - Λίβερπουλ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Οι Σίξερς έκαναν επίδειξη δύναμης στο Game 3 και... διέλυσαν τους Ράπτορς, κάτι που τους έδωσε προβάδισμα με 2-1 στις νίκες στη σειρά των ημιτελικών Ανατολής..

Το Game 4 (5/5, 22:30, Cosmotesport 4HD). που ακολουθεί είναι κομβικής σημασίας, αφού με ήττα οι Καναδοί θα βρεθούν με το 1.5 πόδι εκτός playoffs.

Ο Κάιλ Λάουρι παραδέχτηκε την κακή του απόδοση σε όλη τη σειρά, ενώ... χτύπησε το καμπανάκι και στους συμπαίκτες, καλώντας τους να βοηθήσουν τον Καουάι Λέοναρντ που δείχνει να παλεύει μόνος στα 3 πρώτα ματς.

«Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον Λέοναρντ και πρώτος εγώ. Πρέπει να τον βοηθήσω, να σκοράρω περισσότερο και να του δίνω ανάσες μέσα στο παρκέ. Αυτό πρέπει να γίνει στα επόμενα ματς. Παίζει εκπληκτικά, όμως όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατώτεροι των προσδοκιών», ήταν τα λόγια του βασικού point guard των Καναδών.

Βέβαια εκτός του ηγέτη των Ράπτορς, του «Klaw», υπάρχει και άλλος ένας κύριος που αποτελεί τον μοναδικό συμπαίκτη που μπορεί να στηριχτεί ο Λέοναρντ στο υπόλοιπο της σειράς και που φέτος θα πάρει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν.

Ο Πασκάλ Σιάκαμ δείχνει να είναι η μοναδική... όαση των Ράπτορς, εκτός του Λέοναρντ στην προσπάθεια της ομάδας για ανατροπή κόντρα στο σύνολο του Μπράουν.

Με τον ηγέτη τους στο παρκέ (Λέοναρντ), το offensive rating της ομάδας βρίσκεται στο 110.7, ενώ χωρίς αυτόν πέφτει δραματικά στο 54.1. Ο Πασκάλ έχει την ικανότητα από αυτά που έχει δείξει μέσα στη χρονιά να σταθεί δίπλα τον Klaw. Αν δεν μπορέσει να κάνει κάτι, τότε οι Σίξερς θα πανηγυρίσουν στο τέλος.

Το gazzetta.gr γράφει για τον Καμερουνέζο που έχει την ευκαιρία να... αλλάξει την ιστορία της σειράς και να δώσει τις απαραίτητες ανάσες και βοήθειες στον Λέοναρντ, ειδικά στις στιγμές που ο Καουάι παίζει σαν άνθρωπος και όχι σαν εξωγήινος.

Ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν

Ο Σιάκαμ είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν και δείχνει σαν έτοιμος από καιρό. Βέβαια όσοι τον ξέρουν, όσοι τον ζουν, γνωρίζουν πως όσα κάνει φέτος δεν είναι ένα... θαύμα.

Δούλεψε σκληρά, δυνάμωσε, έβαλε νέες κινήσεις στο επιθετικό του ρεπερτόριο και πλέον ο θεωρείται ο 2ος καλύτερος παίκτης του Τορόντο πίσω από τον Καουάι.

Βάζει τη μπάλα στο παρκέ και πάει μέχρι μέσα τον αντίπαλο του, τελειώνοντας τις περισσότερες φάσεις. Μπορεί να σου ξεγλιστρήσει για... πλάκα, αφού έχει την έκρηξη, το μπασκετικό I.Q και τις κατάλληλες κινήσεις κοντά στη ρακέτα. Εξαιρετικός στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη σε άμυνα και επίθεση. Πολύ δύσκολα μπορείς να τον σταματήσεις αν πάει κοντά στη ρακέτα.

Οι αναλυτές στο ΝΒΑ θεωρούν πως θα πάρει το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν.

Βρίσκεται στην ομάδα που τερμάτισε 2η στην Ανατολή, ενώ κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους αριθμούς του. Στην regular season είχε 16.9 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ, ενώ πέρυσι είχε 7.1 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Απίστευτη... εκτόξευση για τον φόργουορντ της ομάδας του Νερς. Mην ξεχνάμε πως όταν ήταν μικρός, το όνειρο του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά μετά από την παρουσία του στο camp του συμπατριώτη του ΝΒΑer, Λουκ Μπα Α Μούτε και την πρόσκληση που τον έφερε στο Basketball Without Borders Camp στη Νότια Αφρική, η ζωή του άλλαξε. Πλέον είναι αστέρι του ΝΒΑ και εκπροσωπεί επάξια την πατρίδα του και το μπάσκετ της Αφρικής.

Ακόμα καλύτερος στα playoffs

Μπορεί η postseason να είναι πολύ πιο απαιτητική και τα ματς να είναι και «αίμα και άμμος», αλλά ο Σιάκαμ δεν πτοήθηκε.

Παρόλο που είναι σχετικά άπειρος από playoffs, κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, προσπαθώντας να βοηθήσει τον Λέοναρντ.

Στα 8 ματς των playoffs έχει 22.9 πόντους με 52%, ενώ κατεβάζει 7.4 ριμπάουντ και μοιράζει 2.5 ασίστ.

Σκεφτείτε πως ο Σιάκαμ παίζει για τρίτη σεζόν στην καριέρα του στα playoffs και ποτέ του δεν είχε τόσο καθοριστικό ρόλο στην ομάδα όπως φέτος. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν στη... σκιά των ΝτεΡόζαν-Λάουρι, ενώ πλέον αποτελεί το Νο.2 στην ομάδα πίσω από τον ηγέτη, Καουάι Λέοναρντ, ο οποίος είναι πολύ καλύτερος παίκτης από τους άλλους 2.

Το... στήριγμα του Λέοναρντ και η αστοχία στο Game 2

Στα 3 παιχνίδια κόντρα στους Σίξερς στα playoffs, ήταν ο μοναδικός εκτός του Λέοναρντ που είχε 20+ πόντους.

Έβαλε 29 με το εξαιρετικό 12/15 εντός πεδιάς στο Game 1, 21 στο δεύτερο και 20 στο τρίτο. Σίγουρα δεν θα έμεινε ικανοποιημένος από το 9/25 σουτ που είχε στο Game 2, εκεί όπου έκανε break η Φιλαδέλφεια.

Αλλά θα είναι άδικο να σταθούμε τόσο πολύ σε αυτό και να του χρεώσουμε την ήττα, καθώς καταθέτει πάντα την ψυχή του στο παρκέ και βοηθά όσο μπορεί τον Λέοναρντ, τη στιγμή που ο Κάιλ Λάουρι είναι... άφαντος σε ακόμα μια σειρά playoffs.

Ο Σιάκαμ έχει την ποιότητα να αποτελέσει το x-factor της σειράς και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των Καναδών, αφού ξέρεις πάντα πως ο Λέοναρντ θα κάνει ματσάρες.

Όμως τα 3 παιχνίδια έδειξαν πως τα... όργια του Λέοναρντ δεν φτάνουν και χρειάζεται... άνοδος και της υπόλοιπης ομάδας. Και μέχρι στιγμής ο μοναδικός που μπορεί να ανταποκριθεί είναι ο Σιάκαμ.

Κατώτεροι των περιστάσεων οι υπόλοιποι

Το Τορόντο δεν βρίσκει λύσεις από το υπόλοιπο ρόστερ, κάτι που είναι αναγκαίο για οποιαδήποτε ομάδα θέλει να φτάσει μακριά στα playoffs.

Οι Λέοναρντ κατά κύριο λόγο και Σιάκαμ στη συνέχεια, είναι απελπιστικά μόνοι στα playoffs. O Λάουρι για ακόμη μία postseason απογοητεύει, έχοντας 11.6 πόντους με 25% στα τρίποντα, ενώ ο Ντάνι Γκριν σίγουρα θα θέλει να συνεισφέρει περισσότερο από τους 7.9 πόντους που βάζει.

Μεγάλη... πληγή αποδεικνύεται η ρακέτα, εκεί όπου Γκασόλ και Ιμπάκα δεν μπορούν να κερδίσουν τις μάχες με τον Εμπίντ.

Ο Ισπανός μετρά 7.8 πόντους και δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι Καναδοί περίμεναν κάτι καλύτερο, όταν έδιναν τον Βαλανσιούνας στο Μέμφις για να τον αποκτήσουν.

Από την άλλη ο Ιμπάκα σκοράρει μόλις 7.5 πόντους ανά ματς, τη στιγμή που στη regular season είχε 15 πόντους. Στα... δύσκολα κανείς από τους δύο δεν δείχνει ικανός να ανταποκριθεί.

Το καθοριστικό Game 4

Η εμφάνιση του Καμερουνέζου στο 4ο ματς είναι πιθανό να κρίνει και το ποιος θα περάσει στο επόμενο γύρο.

Με break οι Ράπτορς γίνονται φαβορί για πρόκριση. Με ήττα αγκαλιάζουν τον αποκλεισμό. Για μια ομάδα που έχει κολλημένη πάνω της την ταμπέλα του looser, θα είναι ακόμα μια τεράστια αποτυχία.

Γιατί φέτος οι προσδοκίες ήταν μεγάλες και έφταναν μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ.

Παιχτάρα ο Λέοναρντ, αλλά δεν μπορεί να... καθαρίσει τους ταλαντούχους Σίξερς (Εμπίντ, Σίμονς, Χάρις, Μπάτλερ, Ρέντικ) μόνος του, όταν οι περισσότεροι συμπαίκτες του είναι άφαντοι.

Ο Σιάκαμ που έχει μάθει να αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία, είναι ο άνθρωπος του, ο μοναδικός που μπορεί να βοηθήσει τον Λέοναρντ να οδηγήσει τους Ράπτορς στους τελικούς Ανατολής.

Μένει να δούμε αν θα βγει μπροστά στο καθοριστικό Game 4 μέσα στη Φιλαδέλφεια και θα δείξει πως είναι ένας πραγματικός... μαχητής.

 

NBA Τελευταία Νέα