Η εκτόξευση του Σιάκαμ: Από ρολίστας έγινε... πρωταγωνιστής! (vids)

Η εκτόξευση του Σιάκαμ: Από ρολίστας έγινε... πρωταγωνιστής! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Η εκτόξευση του Σιάκαμ: Από ρολίστας έγινε... πρωταγωνιστής! (vids)

bet365

Ο Πασκάλ Σιάκαμ κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να πραγματοποιήσει άλματα προόδου και από εκεί που απλά... συμπλήρωνε το ρόστερ, να εκτοξεύσει τα νούμερά του και να πάρει ρόλο πρώτου πρωταγωνιστή!

Ένας από τους παίκτες που έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη τη φετινή σεζόν δεν είναι άλλος από τον Πασκάλ Σιάκαμ!

Ο Καμερουνέζος φόργουορντ των Τορόντο Ράπτορς αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα της δουλειάς, της πίστης και της αφοσίωσης σε αυτό που αγαπάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Λογικό και επόμενο κάποια στιγμή να έρθουν τα αποτελέσματα, τα οποία του χάρισαν απλόχερα -και δικαιωματικά- θέση βασικού και αναντικατάστατου μέλους στην πεντάδα των Ράπτορς.

Η ομάδα του Καναδά τον επέλεξε στο νούμερο 27 του draft το 2016 αλλά ουδέποτε μπόρεσε να βρει χώρο και χρόνο στην rookie του χρονιά στην ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη σεζόν 2016-17 είχε 15,6 λεπτά συμμετοχής στα 55 ματς που αγωνίστηκε με 4,2 πόντους και 3,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην regular season, ενώ στα δύο ματς των playoffs είχε βρεθεί 10 λεπτά στο σύνολο στο παρκέ, χωρίς να πετύχει κάποιον πόντο.

Την αμέσως επόμενη χρονιά άρχισε να ανεβάζει στροφές με αποτέλεσμα να έχει 7,3 πόντους και 4,5 ριμπάουντ στα 81 ματς της κανονικής περιόδου (σ.σ. στα πέντε μόλις πενταδάτος) και άλλους 6,6 πόντους με 3,6 ριμπάουντ στις 10 αναμετρήσεις της postseason. Ώσπου φέτος έκανε το μεγάλο «μπαμ» με αποτέλεσμα να είναι από τα φαβορί για το βραβείο του Most Improved Player.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Με 31,9 λεπτά συμμετοχής έχοντας ξεκινήσει στα 79 από τα 80 παιχνίδια που αγωνίστηκε, με 16,9 πόντους και 6,9 ριμπάουντ! Μάλιστα o Σιάκαμ έχει και το career high σε πόντους με 44 κόντρα στην Ουάσινγκτον, ενώ μέχρι στιγμής μετράει 23,3 πόντους στα playoffs και άλλα 8 ριμπάουντ!

 

NBA Τελευταία Νέα