Τόμας στο gazzetta.gr: «Όπως πιστεύαμε στα playoffs, πιστεύουμε και στο Final 4!»

Τόμας στο gazzetta.gr: «Όπως πιστεύαμε στα playoffs, πιστεύουμε και στο Final 4!»

Γιώργος Κούβαρης
Τόμας στο gazzetta.gr: «Όπως πιστεύαμε στα playoffs, πιστεύουμε και στο Final 4!»
Ο Ντεσόν Τόμας μίλησε στο gazzetta.gr για τη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στάθηκε στην περίοδο που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν πήγαινε καλά αλλά εντός των τειχών υπήρχε η πίστη ότι θα γυρίσει ο διακόπτης, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για... πρόκριση στο Final 4!

Ποιος να το έλεγε και ποιος να τον... πίστευε πριν από δύο μήνες. Ότι θα φτάναμε στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου και μέσα στις τάξεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα γινόταν λόγος για Final 4. Ε, μόνο για τρελό θα τον περνούσαν! Να, όμως, που οι παίκτες και το προπονητικό τιμ διέψευσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο όλους όσους είχαν διαγράψει τους «πράσινους» και έφτασαν στο σημείο να χρειάζονται άλλες τρεις νίκες για το εισιτήριο της τελικής φάσης.

Δύσκολο; Ναι. Ακατόρθωτο; Όχι! Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός μοιάζει να είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της EuroLeague, συνδυάζοντας το όμορφο μπάσκετ με τα θετικά αποτελέσματα. Αυτά που τον έστειλαν στα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας μετρήσει 8 νίκες στα 10 τελευταία ματς της regular season!

Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν και αποτέλεσαν «κλειδί» για το μεγάλο come back του «τριφυλλιού» ήταν και ο Ντεσόν Τόμας. Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στο gazzetta.gr ενόψει και των δύο πρώτων αγώνων στη Μαδρίτη και έκανε ειδική αναφορά στα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά της EuroLeague, εξηγώντας ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκινάει από τη θέση του αουτσάιντερ, αλλά έχει όλα τα φόντα να πάρει τουλάχιστον μία νίκη στη Μαδρίτη!

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που μεσολαβούν έχουν τον χαρακτήρα της προετοιμασίας ενόψει των αγώνων με τη Ρεάλ την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε για τα παιχνίδια στη Μαδρίτη. Έχουμε πολλά να κάνουμε. Χρειαζόμαστε βελτίωση σε μερικούς τομείς και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια της Basket League, τα οποία σημειωτέον θέλουμε και πρέπει να κερδίσουμε» ανέφερε αρχικά ο Τόμας και συνέχισε:

«Με τη Ρεάλ είμαστε δύο τελείως διαφορετικές ομάδες. Όμως θεωρώ ότι πάμε ως το αουτσάιντερ στη σειρά. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ευρώπης η οποία πέρυσι μας απέκλεισε έχοντας το μειονέκτημα της έδρας. Παρόλα αυτά θα πάμε καλά προετοιμασμένοι ώστε να μπορέσουμε να τους κερδίσουμε», ενώ ξεκαθάρισε ότι τους είχε ασκηθεί μεγάλη πίεση, την οποία ωστόσο έχουν αφήσει -ήδη- πίσω τους:

«Έχουμε ξεπεράσει την πίεση μετά τη πρόκριση στα playoffs. Απλά τώρα πρέπει να δείξουμε συνέπεια και συνέχεια. Μακάρι να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια στη Μαδρίτη ωστόσο και με μία νίκη να επιστρέψουμε από τη Μαδρίτη θα είναι υπέροχο για να τελειώσουμε στο ΟΑΚΑ τη πρόκριση. Αναμφισβήτητα η Ρεάλ είναι μια πολύ καλή και ταλαντούχα ομάδα αλλά και εμεις είμαστε πολύ διαφορετικοί πλέον. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους γνωρίζουν ότι μπορούμε να παίξουμε. Άλλωστε στο τελευταίο ματς μας κέρδισαν με ένα πολύ τυχερό σουτ.»

Καλά όλα αυτά. Όμως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τη πρόκριση; Τι λέει ο ίδιος που έφτασε δύο φορές στην πηγή ως παίκτης της Μπαρτσελόνα και της Εφές αλλά δεν τα κατάφερε; «Διψάω για την πρόκριση. Έφτασα δύο φορές κοντά αλλά δεν τα κατάφερα. Μιλάμε για το Final 4! Μόνο και μόνο έχοντας μέσα στο μυαλό σου να φτάσεις εκεί και στη συνέχεια τη πιθανότητα να κατακτήσεις το τρόπαιο, δεν θέλεις κάτι άλλο. Αρκεί. Έχεις πάρει τα πάντα μετά. Οπότε αποτελεί και προσωπικό μου στόχο. Θα μπορούσε να συμβεί φέτος. Έχουμε καλή ομάδα, καλό προπονητή και θα μπορούσε να συμβεί.»

Και κατέληξε μιλώντας για τα όσα... άκουγαν οι παίκτες και το προπονητικό τιμ, χωρίς όμως να δίνουν ιδιαίτερη σημασία: «Όταν δεν μας πίστευε κανείς, εμείς πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Δεν μας ένοιαζε τι έλεγαν οι έξω. Και αυτό συνέβαινε πολύ έντονα εδώ. Οι φίλαθλοι είναι πολύ έντονοι, εκφράζονται και το βγάζουν προς τα έξω. Θα κρατήσω ένα θέμα που είπε ο Τσάβι. Οτι γίνεται κρατήστε το μέσα στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών και των προπονητών και μην σας νοιάζει τι λένε απ' έξω. Και αυτό κάναμε. Ακόμα πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε πιο μακριά...»