Oι παικταράδες που «χαραμίζονται» σε... κακές ομάδες! (vids)

Νίκος Καρφής
Oι παικταράδες που «χαραμίζονται» σε... κακές ομάδες! (vids)

bet365

Παικταράδες του ΝΒΑ έχουν μείνει αρκετό καιρό σε ομάδα που κινείται στην μετριότητα και το gazzetta.gr μάζεψε 5 χαρακτηριστικές περιπτώσεις που θα πρέπει να φύγουν για να βρουν την... υγειά τους.

Στο ΝΒΑ υπάρχουν ορισμένες ομάδες με πολλούς superstars (π.χ Ουόριορς), έχουμε όμως και ομάδες που εδώ και χρόνια.... ψάχνουν την ταυτότητα τους, έχοντας μόνο έναν παικταρά για να κρατά τις... Θερμοπύλες.

Το gazzetta.gr ξεχώρισε 5 περιπτώσεις παικτών που χαραμίζονται στις ομάδες τους, οι οποίες τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να προσφέρουν συγκινήσεις postseason.

Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς)

Ένα από τα πιο... καυτά ονόματα των τελευταίων μηνών στο ΝΒΑ είναι ο Άντονι Ντέιβις ειδικά μετά την ανταλλαγή που ζήτησε. Ο Unibrow κατά πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος ψηλός στο ΝΒΑ. Εξαιρετικός και στις δύο άκρες του παρκέ. Ποικιλία κινήσεων στο ζωγραφιστό με τιμιότατο μακρινό σουτ. Για την αφεντιά του... σφάζονται τεράστιες ομάδες της λίγκας, όπως οι Σέλτικς και οι Λέικερς.

Σίγουρα στη Νέα Ορλεάνη όλα αυτά τα χρόνια, θα μπορούσε να έχει περισσότερη βοήθεια από τους συμπαίκτες, ενώ και το front office της ομάδας του δεν έκανε κάποια κίνηση για να τον βοηθήσει.

Είναι στους Πέλικανς από το 2012 και κατάφερε να παίξει σε playoffs μόλις σε 2 σεζόν. Το καλύτερο που έχει να παρουσιάσει η ομάδα του στην postseason, είναι η... σκούπα κόντρα στους Μπλέιζερς πέρυσι στον πρώτο γύρο.

Ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για άλλες πολιτείες το καλοκαίρι, αφού το ταλέντο του είναι για πολύ παραπάνω. Μιλάμε για παίκτη με 6 συμμετοχές σε All Star Game και 3 φορές σε κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ.

Ντέβιν Μπούκερ (Σανς)

Άλλη μια πονεμένη ιστορία. Ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ της λίγκας. Kατάφερε να πετύχει 3 σερί 50άρες στα ματς των Σανς, δείχνοντας την τεράστια ποιότητα του.

Ότι και να κάνει όμως, δεν έχει αντίκτυπο στην ομάδα του, η οποία είναι η χειρότερη στη λίγκα βάση ρεκόρ.

Ο Μπούκερ μπήκε στο ΝΒΑ τη σεζόν 2015-16 και δεν έχει καταφέρει να παίξει ποτέ στη μεγάλη σκηνή των playoffs, δηλαδή εκεί όπου θέλει να βρίσκεται ο παίκτης που έχει απαιτήσεις και όνειρα.

Η κακή εικόνα των Σανς δεν αλλάζει και ο Μπούκερ μοιάζει πολλές φορές να παλεύει μόνος του κόντρα σε μια ομάδα, αφού το supporting cast του Φοίνιξ είναι ίσως το χειρότερο στη λίγκα.

Kαρλ-Άντονι Τάουνς (Τίμπεργουλβς)

Έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ το 2015 και την πρώτη του σεζόν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, αναδείχθηκε rookie of the year. Ο Τάουνς έχει μεγάλη ποικιλία κινήσεων στη ρακέτα και μπορεί να σε... διαλύσει.

Από τους κορυφαίους σέντερ του ΝΒΑ πλέον και φυσικά ο ηγέτης της Μινεσότα. Μιας ομάδας όμως που επί των ημερών του, έχει πάει μόλις μια φορά στα playoffs. Πέρυσι έφτασε στην postseason, αλλά εκεί οι Ρόκετς είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Όσο τα χρόνια θα περνούν και ένας παίκτης με την ποιότητα του KAT, αδυνατεί να παίξει στα playoffs, τότε σίγουρα θα ψάξει τρόπο να μετακομίσει κάπου που θα ανταμειφθούν οι κόποι του και θα αξιοποιηθεί καλύτερο το ταλέντο, πλαισιωμένο με παίκτες αντίστοιχης ποιότητας.

Γιατί οι... λύκοι δεν δείχνουν έτοιμοι να του προσφέρουν εγγύηση για το μέλλον, όσον αφορά τις ομαδικές διακρίσεις.

Kέμπα Ουόκερ (Χόρνετς) - Δεν στεκόμαστε στην φετινή καλή προσπάθεια των Χόρνετς, αλλά σε όλα τα προηγούμενα χρόνια του Κέμπα στην ομάδα

Ο απόλυτος σταρ των Χόρνετς. Ο άνθρωπος που όταν σταματήσει το μπάσκετ θα είναι ο κορυφαίος παίκτης της ιστορίας της Σάρλοτ, έχοντας μείνει πιστός στην ομάδα από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο ΝΒΑ.

Μας συστήθηκε στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη το 2011 και όλοι κατάλαβαν πως πρόκειται για κάτι ξεχωριστό.

Όμως στις σφήκες τις περισσότερες φορές μοιάζει αβοήθητος, καθώς δεν υπάρχει συμπαίκτης στο βεληνεκές του.

Ο Κέμπα παίζει στο ΝΒΑ από το 2011 και τις 3 τελευταίες χρονιές συμμετείχε στο All Star Game.

Σίγουρα δεν θα του αρέσει και πολύ το γεγονός πως έχει παίξει μόλις 2 σεζόν στα playoffs. Μάλιστα και στις 2 αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τους Χιτ. Το καλοκαίρι θα είναι free agent και αναμένεται να γίνει... σφαγή για την απόκτηση του.

Zακ ΛαΒίν (Μπουλς)

Φέτος ζει την... εκτόξευση του, όμως έχει την ατυχία να βρίσκεται στο Σικάγο στην κακή περίοδο των Μπουλς.

Οι... ταύροι είναι τα τελευταία χρόνια... σκιά του παλιού καλού εαυτού της και ο ΛαΒίν μαζί με τον Μάρκανεν ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Έχει βελτιωθεί πολύ επιθετικά και δεν είναι μόνο ο dunker που ξέραμε από τα προηγούμενα χρόνια.

Έχει φτάσει τα 24 του χρόνια και δεν έχει νιώσει ακόμα την ατμόσφαιρα των playoffs.

Τρία χρόνια στη Μινεσότα και 2 στο Σικάγο, δεν τον έχουν πάει στο δυσκολότερο επίπεδο, στα playoffs.

Για μια ομάδα που πλέον ψάχνεται όπως οι Μπουλς, ο Ζακ αποτελεί μια... όαση.

* Για να βρισκόταν κάποιος στη λίστα, θα έπρεπε να έχει ζήσει τουλάχιστον 3 σεζόν μακριά από τα playoffs. Ας πούμε ο ΛεΜπρόν δεν γίνεται να είναι στη λιστα, παρόλο που πέρυσι δεν είχε καλό ρόστερ στους Καβς. Ο Βασιλιάς τα προηγούμενα χρόνια τόσο στους Χιτ, όσο και στο Κλίβελαντ (πριν φύγει ο Ίρβινγκ) είχε εξαιρετικά supporting cast. Στην κουβέντα δεν μπορούν να μπουν παίκτες σαν τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Τρέι Γιανγκ. Μπορεί να είναι σε 2 εκ των χειρότερων ομάδων στη λίγκα, όμως αυτή είναι η rookie season και έχουν χρόνια μπροστά τους μέχρι να νιώσουν όπως νιώθει ο Μπούκερ στους Σανς που δεν βλέπουν playoffs ούτε με κυάλια.

 

NBA Τελευταία Νέα