Μάριος Βρουσάι: Το παιδί που αποφάσισε να πετύχει! (pics & vids)

Μάριος Βρουσάι: Το παιδί που αποφάσισε να πετύχει! (pics & vids)

Μάριος Βρουσάι: Το παιδί που αποφάσισε να πετύχει! (pics & vids)

bet365

Ο Μάριος Βρουσάι, χρειάστηκε 2,5 μήνες και μόλις 10 ματς πρωταθλήματος στην Ολλανδία για να μπει σε δεκάδες διεθνή μπλοκάκια. Τo gazzetta.gr βουτάει στη... βαθιά, άγρια ζωή του.

Ύστερα από 2,5 μήνες παρουσίας του στη Βίλεμ και στο ολλανδικό ποδόσφαιρο έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο hot ονόματα της Eredivisie.

Με 4 γκολ και 4 ασίστ σε μόλις 11 ματς είναι ένας από τους τρεις βασικούς λόγους που η Βίλεμ αυτή τη στιγμή είναι στον τελικό του Κυπέλλου και διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες της σύγχρονης ιστορίας της.

Οι άλλοι δύο είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης (3 γκολ, 4 ασίστ) κι ο Αλεξάντερ Ισάκ (10 γκολ, 3 ασίστ). Αυτοί οι τρεις έχουν δημιουργήσει το VIP (από τα αρχικά των επιθέτων τους).

Πώς όμως έφτασε στο σημείο να μιλάει όλη η Ολλανδία γι' αυτόν; Να είναι στο μπλοκάκι δεκάδων ομάδων και τον Ολυμπιακό, σαφώς, να... τρίβει τα χέρια του βλέποντας ακόμα ένα «προϊόν» του να ανεβάζει κατακόρυφα τις μετοχές του.

Το gazzetta.gr έχει τις απαντήσεις.... βουτώντας στη ζωή του Μάριου Βρουσάι!

Στα 13 του μόνος του στη Ναύπακτο με τον αδερφό του για το όνειρό του

Γεννήθηκε στην Αλβανία και στα 3 του χρόνια έρχεται με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Πριν από 7 χρόνια οι γονείς του αποφασίζουν να αφήσουν την Ελλάδα και την Ναύπακτο για να μεταναστεύσουν στο Φράιμπουργκ. Εκεί θα κυνηγήσουν μια καλύτερη ζωή, θέλοντας να βελτιώσουν το βιωτικό τους επίπεδο. Ο Μάριος δεν σκέφτηκε να τους ακολουθήσει. Στα 13-14 χρόνια του έπαιζε ήδη στο αντρικό του Ναυπακτιακού Αστέρα και το όνειρό του ήταν ένα: Να παίζει μπάλα. Αυτό και έκανε έχοντας τις... πλάτες του αδερφού του (σεφ στο επάγγελμα). Ψυχολογικά και οικονομικά ήταν εκείνος να τον βοηθήσει και να τον κάνει να αισθανθεί ότι βρίσκεται σ' ένα προστατευμένο περιβάλλον, με το νεαρό Μάριο να αναγκάζεται να αφήσει το σχολείο από πολύ μικρός.

Η μόνη του δουλειά από μικρός ήταν μία, να παίζει μπάλα. Στον Ναυπακτιακό τον είδαν οι Γεωργάτος - Αμανατίδης και έτσι, το 2015 μετακομίζει στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό. Από τότε γίνεται παιδί του Ρέντη. Μένει στους ξενώνες της ομάδας μέχρι και τη στιγμή που έφυγε για το Τίλμπουργκ.

Το πρώτο 6μηνο μόνο εύκολο δεν ήταν. Ο Μάριος έπρεπε να μάθει να παίζει σε άλλη θέση κι όχι ως 10άρι όπως συνήθιζε στον Ναυπακτιακό. Επίσης, έπρεπε να δυναμώνει. Ο Βούζας κι ο γυμναστής του Ολυμπιακού τού δίνουν ένα ειδικό πρόγραμμα και μέσα σε 5-6 μήνες παίρνει 5 μυικά κιλά.

Συνυπήρξε με τους Μανθάτη, Ρέτσο, Ανδρούτσο, Νικολάου. Μόλις εκείνοι προβιβάζονται στην πρώτη ομάδα, έρχεται η σειρά του. Γίνεται ο ηγέτης της ομάδας Νέων, παίρνει το περιβραχιόνιο και γενικά τα... σπάει. Μέχρι τον Μάρτιο του 2017 με την ομάδα Νέων έχει πετύχει 29 γκολ στο Πρωτάθλημα Super League K-20 εκ των οποίων τα 10 την περίοδο 2015-16. Στο Champions League Νέων με την Άρσεναλ στου Ρέντη, ο Βούζας τον βάζει να παίξει και ήδη κάνει το πρώτο... κλικ σ' αρκετά μάτια.

Ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού κι ο ίδιος άρχισε να προβληματίζεται σχετικά με το ρόλο που θα έχει στην ομάδα, μιας και το μόνο που ήθελε είναι να παίζει. Ήξερε, φυσικά, ότι για να συμβεί αυτό στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού έπρεπε να διαθέτει υπομονή, να δουλεύει σκληρά και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Το 2017, παίζει με την Εθνική και αρχίζει να μπαίνει στα διεθνή μπλοκάκια. Εδώ, να σου πούμε, πως το κεφάλαιο «Εθνική» για τον Μάριο Βρουσάι είναι ξεκάθαρο: Προτίμησε την Ελλάδα διότι έχει ξεκινήσει από τα Κλιμάκιά της και παρά την κλήση του από την Αλβανία, θέλησε να συνεχίσει να χτίζει στη χώρα μας αυτό που ξεκίνησε ως παιδί.

Ο Ναουέλ που του έκοψε το δρόμο, ο Μαρτίνς που δεν του έδωσε την ευκαιρία και το θάρρος του να φύγει έξω!

Με τους Λεμονή και Γκαρθία να έχουν αποχωρήσει, ο Κόντης τον βάζει στο ματς με την Κέρκυρα και σε 12' προλαβαίνει να κάνει ασίστ, ενώ αγωνίζεται και στα επόμενα τρία ματς, αρπάζοντας την ευκαιρία. Μετά το 1-1 στη Λιβαδειά, ο Μαρινάκης αποφάσισε να «πάρει κεφάλια» και να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Ο Μάριος ήταν ένα απ' αυτά.

Το καλοκαίρι, πριν ξεκινήσει η σεζόν 2018-2019, ενημερώνεται ότι θα είναι ο 4ος εξτρέμ της ομάδας.

Έπαιξε και στα φιλικά, στα προκριματικά με την Λουκέρνη και σ' αυτό με την Μπέτις εκτός έδρας.

Η άφιξη του Ναουέλ στις 31/8 έκανε τη ζωή του πιο δύσκολη. Ο ίδιος όμως δεν λύγισε, έγινε πιο δυνατός μέσα απ' αυτό και θέλησε να δείξει ότι είναι ένας σκληρός χαρακτήρας, έτοιμος να... μεγαλώσει και παικτικά πέρα από το ότι σφυρηλάτησε τις αντοχές του.

Το Δεκέμβριο τον καλεί στο γραφείο του ο Μαρτίνς. «Έχει πολύ καλές δυνατότητες αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σου δώσω τις ευκαιρίες που πρέπει, καλό θα είναι να βρεις άλλη ομάδα να συνεχίσεις».

Ο Πανιώνιος είναι η ομάδα που τον θέλει και του προσφέρει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Ο ατζέντης του Πασχάλης Τουντούρης, μαζί με το συνεργάτη του Ανδρέα Κυριακόπουλο, του παρουσιάζουν την προοπτική της Βίλεμ. Ο ίδιος το παίρνει πάνω του ξεκαθαρίζοντας στον Ολυμπιακό: «Θέλω να παίξω σ' ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Ματάισεν: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Χωρίς να ξέρει πολύ καλά τη γλώσσα και χωρίς να έχει τη διάθεση να... βολευτεί στην ασφάλεια της Ελλάδας ο Μάριος φεύγει για την Ολλανδία.

Στο πρώτο ραντεβού με τους ανθρώπους της Βίλεμ, τον ρωτούν τι είναι αυτό που του αρέσει. «Επιθετική υποδοχή της μπάλας, να πηγαίνω στο ένας με έναν». Στην Ολλανδία δεν υπάρχουν εξτρέμ που να μην έχουν αυτά τα στοιχεία. Ο τεχνικός της ομάδας Άντριε Κόστερ, φεύγει από την πρώτη του συνάντηση με τον Μάριο με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης. Αργότερα είδε σ' αυτόν τον 20χρονο όσα του είχε πει. Στο ντεμπούτο του με την Μπρέντα παίζει για 15', αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τον ίδιο που προλαβαίνει να βάλει γκολ και να... τρελάνει τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Τζάκι Ματάισεν. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», λέει χαρακτηριστικά. Δηλαδή, παίκτη με τόσο γρήγορη προσαρμογή και κατανόηση στο σύστημα και στα «θέλω» της νέας του ομάδας.

Η ευεργετική συγκατοίκηση με τον Παυλίδη και το παραμύθι της Βίλεμ

Τη μέρα των υπογραφών στη Βίλεμ, από την άλλη πόρτα έμπαινε ο Βαγγέλης Παυλίδης. Είχαν γνωριστεί στην Εθνική αλλά δεν ήξερε ο ένας για την παρουσία του άλλου στον ίδιο χώρο. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό ήταν για τον Βρουσάι να έχει κοντά του έναν Έλληνα, που θα τον βοηθούσε με τη γλώσσα αλλά και την προσαρμογή του σε μια ξένη χώρα.

Η Βίλεμ τους προτείνει να συγκατοικήσουν ώστε να δέσουν σε προσωπικό επίπεδο, γεγονός που θα βοηθούσε και αγωνιστικά. Η απόφαση να μείνουν μαζί πάρθηκε, εν τέλει και τα αποτελέσματα για τα βασικά εξτρέμ της Βίλεμ είναι εντυπωσιακά. Α! Μένουν στο διαμέρισμα που άφησε φεύγοντας ο Δημήτρης Κολοβός.

Στο Τίλμπουργκ ο 20χρονος Βρουσάι νιώθει ότι ζει το απόλυτο ποδοσφαιρικό παραμύθι. Έχει αγκαλιαστεί απ' όλους, ενώ με το «καλημέρα» ένιωσε σημαντικός. Το μέλλον; Μέχρι το καλοκαίρι του 2020 θα είναι δανεικός στη Βίλεμ. Τότε θα επανεξεταστεί το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό ή αν θα συνεχίσει κάπου αλλού. Πάντως το συμβόλαιό του με τους ερυθρόλευκους εκπνέει το 2021.

Μέχρι τότε; Θα τον καμαρώνουμε με τον ίδιο να προσπαθεί να έχει το VIP (Vrusaj, Isak, Pavlidis) σ' ένα από τα πιο effective επιθετικά τρίο στην Ευρώπη!

 

Τελευταία Νέα