Παπαγιάννης: «Στον coach Πιτίνο οφείλεται η βελτίωσή μου»

Παπαγιάννης: «Στον coach Πιτίνο οφείλεται η βελτίωσή μου»

Γιώργος Κούβαρης
Παπαγιάννης: «Στον coach Πιτίνο οφείλεται η βελτίωσή μου»

bet365

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στο gazzetta.gr για το εξαιρετικό πρόσωπο που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στα τελευταία ματς, εξήγησε το μυστικό της δικής του βελτίωσης, ενώ αποκάλυψε και την συμβουλή που του έδωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου ενόψει της συνέχειας...

Λένε ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» και ταιριάζει απόλυτα στον Γιώργο Παπαγιάννη του τελευταίου μήνα! Ένα διάστημα όπου ο 22χρονος σέντερ πραγματοποιεί τη μία καλή εμφάνιση μετά την άλλη και έχει φτάσει στο σημείο να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού.

Τόσο στα ματς της EuroLeague, όσο και σε αυτά της Basket League, δείχνει τη δέουσα συγκέντρωση και σοβαρότητα με αποτέλεσμα να αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοσή του. Φυσικά τα πάντα έχουν την εξήγησή τους και όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο gazzetta.gr μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου και το double-double του με 16 πόντους και 16 ριμπάουντ, εκείνος που ευθύνεται για το μεγάλο του ξεπέταγμα δεν είναι άλλος από τον Ρικ Πιτίνο!

-Η ερώτηση που έχουν όλοι Γιώργο είναι η εξής: Που οφείλεται αυτή η αλλαγή της ομάδας; Υπάρχει κάποιο μυστικό;

«Στην συγκέντρωση! Αυτό είναι το πρώτο που δείχνουμε σε όλα ματς από την αρχή μέχρι το τέλος. Εκτός από αυτό υπάρχει μια μεγάλη θέληση να πάρουμε την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague και αυτό πιστεύω φαίνεται από την δίψα που δείχνουμε σε κάθε αγώνα για να κερδίζουμε μέσα από την άμυνά μας.»

-Μέσα στην ομάδα πώς αντιμετωπίζατε τα όσα έλεγαν οι περισσότεροι και σας είχαν ξεγραμμένους από τα playoffs της EuroLeague;

«Σίγουρα υπήρχε κάποια εξωτερική πίεση αλλά η ομάδα αποτελείται από νικητές! Μέσα στα αποδυτήρια όλοι το πιστεύαμε. Όλοι πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε με τον οποιονδήποτε τρόπο! Μπορεί να μην έχουμε πάρει ακόμα τη πρόκριση αλλά η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά και πραγματικά είμαστε χαρούμενοι που έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο.»

-Υπήρχε κάποιο σημείο-κλειδί σε αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να γυρίσει ο διακόπτης και να παρουσιάσετε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο;

«Μετά το παιχνίδι με τη Φενέρ. Είχαμε παίξει πολύ χάλια σε εκείνο το ματς. Κάναμε μια συζήτηση μεταξύ μας και αποφασίσαμε ότι δεν έπρεπε να επαναληφθεί ανάλογη εικόνα. Καθένας από εμάς να πάρει τις ευθύνες του και να δείξει τον καλύτερό του εαυτό με κάθε δυνατό τρόπο. Είτε θα παίζαμε ματς για την EuroLeague, είτε ματς για την Basket League. Και κάπως έτσι άρχισε να αλλάζει η κατάσταση...»

-Και φυσικά εσύ έχεις παρουσιάσει τεράστια βελτίωση στην απόδοσή σου. Που οφείλεται το γεγονός ότι βλέπουμε ένα τελείως διαφορετικό Παπαγιάννη τον τελευταίο μήνα;

«Από την πρώτη μέρα που ήρθε ο coach Πιτίνο στις προπονήσεις ήθελε να διορθώνει το παραμικρό λάθος που έκανα και να γίνομαι καλύτερος. Έχω φτάσει σε ένα σημείο που ναι μεν κάνω κάποια λάθη αλλά σίγουρα μπορώ να τα διορθώσω. Μέσα από τον coach οφείλεται όλη η βελτίωσή μου, όπως επίσης και η πολλή δουλειά που κάνω μαζί με τους συμπαίκτες μου.»

-Παίζει ρόλο στην ψυχολογία σου και το γεγονός ότι είναι διαφορετικό να είσαι 3ος ή 4ος σέντερ και διαφορετικό πρώτος όπως τώρα;

«Όποιος ξεκινάει το παιχνίδι έχει πάντα μια παραπάνω ευθύνη για να ξεκινήσει καλά ο αγώνας. Όμως ναι. Υπάρχει σίγουρα ένα διαφορετικό σκεπτικό και στην ψυχολογία...Θα κοιτάξω όπως μου είπε και ο Ιωάννης, ότι ένα δύσκολο κομμάτι για τους μικρούς, είναι να μείνεις σταθερός στις αποδόσεις σου. Αυτό πιστεύω θα κοιτάξω να κάνω στα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης από τα δύο ματς που ακολουθούν στην regular season της EuroLeague. Θα είναι πολύ σημαντικό για μένα!»

-Δύο ματς ακόμα για τα playoffs. Εκεί όλα γίνονται;

«Καταρχήν έχουμε τα δύο παιχνίδια με Ρεάλ και Μπουντούτσνοστ όπου θα κοιτάξουμε να πάρουμε και δύο νίκες ώστε να πάμε με ακόμα καλύτερη ψυχολογία στα playoffs. Εκεί όλα γίνονται. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να βοηθήσει ο ένας τον άλλον ώστε να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα