Παναθηναϊκός: Η τρομακτική άνοδος του Καλάθη στο «πράσινο» σερί!

Παναθηναϊκός: Η τρομακτική άνοδος του Καλάθη στο «πράσινο» σερί!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Η τρομακτική άνοδος του Καλάθη στο «πράσινο» σερί!
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρίσκεται αγκαλιά με τα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η EuroLeague Greece παρουσιάζει τα αίτια της «πράσινης» ανόδου και τα φοβερά πεπραγμένα του Νικ Καλάθη στο διάστημα που έκανε επτά νίκες σε οκτώ ματς!

«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» είχε πει ο Σόλωνας στον Κροίσο, αλλά απ' ότι φαίνεται πολύ θα ήθελε να την πει και ο Νικ Καλάθης σε όλους όσους δεν πίστευαν στο μεγάλο come back του ίδιου και της ομάδας του: «We will bounce back» είχε αρκεστεί να γράψει τον περασμένο Οκτώβριο στο twitter και πιο συγκεκριμένα μετά την ήττα των «πρασίνων» στο Μόναχο. Παρόλα αυτά ο καιρός περνούσε και η αντίδραση δεν... ερχόταν.

Ακόμα και εκείνος βυθιζόταν στην γενική μετριότητα της ομάδας η οποία ήταν συνολικά επηρεασμένη και από τους τραυματισμούς (κυρίως) των Παπαπέτρου αρχικά και Λάνγκφορντ στη συνέχεια. Ένας... Καλάθης από μόνος του ήταν δύσκολο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με αποτέλεσμα την 20η αγωνιστική και έχοντας συμπληρωθεί τα 2/3 της σεζόν, ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στην 12η θέση με ρεκόρ 8-12! Μάλιστα εκείνη την περίοδο προέρχονταν από έξι ήττες σε οκτώ παιχνίδια και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει πλήρης, ο Πιτίνο είχε όλο το υλικό στα χέρια του για να δουλέψει καλύτερα και κάπως έτσι άρχισε να απελευθερώνεται περισσότερο και ο Νικ Καλάθης. Τι ακολούθησε στη συνέχεια; Μόνο μια ήττα σε οκτώ παιχνίδια, με μοναδική παρένθεση (όπως αποδείχθηκε) η αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη. Έκτοτε ακολούθησαν έξι σερί νίκες με τον Νικ Καλάθη να είναι... άλλος παίκτης (μάλλον ο Καλάθης που ξέραμε πέρυσι) και να έχει double-double κατά μέσο όρο στη στατιστική του!

Προσέξτε: Σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια από την 1η Φεβρουαρίου έως και την αναμέτρηση του Μιλάνου, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 14,6 πόντους, 10,5 ασίστ, 5,1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2,8 λάθη σε κάθε ματς! Επίσης σημειώστε ότι σούταρε με ποσοστό 53,6% στα δίποντα (37/69), 40,7% στα τρίποντα (11/27) και 62,5% στις βολές (10/16)!

Έχετε περιέργεια για τους αριθμούς του στα 20 προηγούμενα ματς από το ξεκίνημα της σεζόν έως και το παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 24 Ιανουαρίου; Έχουμε και λέμε: Ο Καλάθης είχε κατά μέσο όρο 11,3 πόντους, 8 ασίστ, 3,6 ριμπάουντ, 1,6 κλεψίματα και 3,1 λάθη, ενώ σούταρε με 47,4% στα δίποντα (73/154), 22,4% στα τρίποντα (20/89) και 44,4% στις βολές (20/45). Πώς λοιπόν να μην μεταμορφωθεί ολόκληρος ο Παναθηναϊκός; Οι συγκεκριμένοι αριθμοί αποτελούν τον πλέον... αδιάψευστο μάρτυρα για την τρομακτική άνοδο του Καλάθη.