Γιακουμάκης: Ενα γκολ στο Γεντί Κουλέ, ο δρόμος για την «επιστροφή»

Δημήτρης Ρούσσος
Γιακουμάκης: Ενα γκολ στο Γεντί Κουλέ, ο δρόμος για την «επιστροφή»

bet365

Ο Γιώργος Γιακουμάκης ανεβαίνει το «βουνό» της αγωνιστικής προόδου και κόντρα στον Λεβαδειακό απέκτησε έναν λόγο για να σταματήσει, να χαμογελάσει, να πάρει μια ανάσα και να συνεχίσει με περισσότερο θάρρος και το ίδιο, χαρακτηριστικό, πάθος.

Τελευταία φορά που σκόραρε στη Super League ήταν στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Η ΑΕΚ έφευγε με το «διπλό» επί του Ολυμπιακού και το «κοπέλι» ήταν ο μέγας πρωταγωνιστής, αφού έπαιξε για 5’, «τρύπωσε» στην αντίπαλη άμυνα, κούνησε τα δίχτυα και πανηγύρισε αλά… Μοντέλα, aka κάνοντας «αεροπλανάκι». Έτοιμος να πετάξει, προσπαθώντας να δυναμώσει τα φτερά του.

Έκτοτε το ξανάκανε φέτος, για το Κύπελλο, στη νίκη της Ένωσης επί της Λαμίας (2-1). Οι ευκαιρίες που πήρε ήταν λίγες, γι’ αυτό και θέλησε να αλλάξει παραστάσεις. Το ζήτησε, πίεσε και τον Δεκέμβριο γύρισε στην πατρίδα του, στο «σπίτι» του, με τα χρώματα του ΟΦΗ κι έτοιμος για restart. Ο ίδιος το είδε έτσι, εξ ου και ο έξαλλος πανηγυρισμός του όταν ξανάβαλε γκολ στο πρωτάθλημα. «Πάντα όταν σκοράρω πανηγυρίζω παθιασμένα. Λίγο παραπάνω χθες! Λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα, χρειάζεται λίγο πάθος παραπάνω. Εξάλλου κι εγώ ψάχνω τον εαυτό μου, ώστε να προσπαθήσω να επανέλθω».

Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη που τόσο έψαχνε, ο Γιακουμάκης «ξαναείδε» δίχτυα και το μέλλον μοιάζει λίγο πιο εύκολο σε σχέση με πριν…

Γιακουμάκης: Ενα γκολ στο Γεντί Κουλέ, ο δρόμος για την «επιστροφή»

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ

Τα «φτερά» του, που λέγαμε και πριν, πληγώθηκαν αρκετές φορές. Τον Νοέμβριο του 2015, ως παίκτης του Πλατανιά, έπαθε ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού. Στα 19 του κλήθηκε να ξεπεράσει έναν από τους δυσκολότερους τραυματισμούς. Το έκανε και 10 μήνες μετά γύρισε γερός και «σιδερένιος».

Τον Δεκέμβριο του 2016 αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Έκανε το ντεμπούτο του, το καλοκαίρι έπαιξε στην Ευρώπη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάνω που ετοιμαζόταν για φορτσάτο ξεκίνημα για τη σεζόν 2017/18, υπέστη βαριά θλάση. Έξι εβδομάδες εκτός δράσης, με την ομάδα να «χτίζεται» κι εκείνον, αουτσάιντερ ούτως ή άλλως για τις βασικές θέσεις του ρόστερ, να χάνει έδαφος.

Γιακουμάκης: Ενα γκολ στο Γεντί Κουλέ, ο δρόμος για την «επιστροφή»

Βάζει μεν το γκολ στο Φάληρο, γίνεται σύνθημα στα χείλη των ΑΕΚτζήδων, αλλά δεν εξελίσσεται. Στη φετινή σεζόν αγωνίζεται σε 11 παιχνίδια, 336 λεπτά, δηλαδή ένα μισάωρο ανά αγώνα. Σκόραρε μια φορά, έδωσε και δυο ασίστ, αλλά ως εκεί. Η φιλοδοξία του δεν «γέμιζε» από αυτά. «Ήθελα εγώ να κάνω μια νέα αρχή στην καριέρα μου. Στην ΑΕΚ υπήρχαν καταστάσεις και συνθήκες που με κράτησαν στάσιμο, γι’ αυτό κι εγώ ήθελα τον Δεκέμβριο να πάω σε μια ομάδα, που θα πάρω παιχνίδια στα πόδια μου, να ξαναβρώ τον εαυτό μου».

ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ, «ΨΑΧΝΕΙ» ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ

Ε όλα αυτά σκέφτηκε στο 16’ της αναμέτρησης με τους Βοιωτούς προχθές, όταν «εκτέλεσε» τον Μπάγιτς κι άνοιξε το σκορ, βάζοντας «φωτιά» στο Γεντί Κουλέ. «Για μένα το χθεσινό γκολ είχε μια ιδιαίτερη σημασία. Το αφιέρωσα στην οικογένειά μου, που δίπλα μου έζησε όλα όσα έζησα κι εγώ αυτά τα χρόνια. Εκείνη την ώρα τα σκέφτηκα όλα, όσα μου είχαν συμβεί στην καριέρα μου ως τώρα. Από τη στιγμή που πήγα στον ΟΦΗ σκεφτόμουν πως θα είναι όταν σκοράρω στο Γεντί Κουλέ, γι’ αυτό και πανηγύρισα έξαλλα, ήταν ξεχωριστό συναίσθημα για μένα».

Το παιχνίδι συνεχίστηκε ιδανικά για τους Κρητικούς και… περίπου ιδανικά για τον ίδιο τον Γιακουμάκη, που πήρε την ευθύνη να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Φερέιρα στο 63’, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Αμέσως ξέσπασμα. «Άντε γ@μ#σου, άντε γ@μ#σου, ε άντε γ@μ#σου». Είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι κι αστόχησε. Αυτό όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα, ούτε εκείνος σταμάτησε να προσπαθεί.

Στο 72’ πιέζει εξαντλητικά τον Ανγκουά, του κλέβει τη μπάλα, βάζοντας το κεφάλι στα πόδια του και πασάρει στον Φερέιρα. Αυτός διαμορφώνει το τελικό 2-0 και το «τρίποντο» επιτέλους καταγράφεται στο ενεργητικό της ομάδας. Ο Γιακουμάκης χειροκροτεί τον κόσμο, αποθεώνεται και ήδη σκέφτεται τα επόμενα παιχνίδια, τις επόμενες προκλήσεις.

«Η νίκη ήταν μονόδρομος, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα είναι ακόμα καλύτερα αν υπάρξει αντίστοιχη συνέχεια. Σίγουρα αργήσαμε λίγο. Αυτό συνέβη γιατί είχαμε μεγάλη πίεση, τα πόδια ήταν βαριά, αφού ψάχναμε μόνο νίκες στα παιχνίδια μας. Τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

«ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΒΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ!»

Μιλάς μαζί του και καταλαβαίνεις ήδη πως η 25η αγωνιστική με τον Λεβαδειακό τελείωσε στο πρόγραμμα, αλλά και στο μυαλό του. Ήδη κοιτάζει τα επόμενα παιχνίδια, εκεί που ελπίζει πως ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να παίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο.

«Δεν έχω αντικειμενική άποψη για τις ημέρες του Νίκου Παπαδόπουλου, δεν τον πρόλαβα καλά-καλά οπότε δεν μπορώ να μιλήσω σχετικά με το τί γινόταν πριν. Με τον κ. Βέρα πάντως παίζουμε επιθετικά, έχουμε 15 τελικές σε κάθε παιχνίδι. Ήταν ψυχολογικό κυρίως το θέμα μας και νομίζω πως χθες λύθηκε.

Για έναν επιθετικό είναι σημαντικό το να παίζει η ομάδα του με τον τρόπο που θέλει ο Βέρα. Δημιουργούνται πολλές ευκαιρίες, οπότε είναι και πιο καλό για μας. Σίγουρα η κατάσταση ως τώρα στον ΟΦΗ ήταν αρκετά δύσκολη, χρειαζόμασταν αποτελέσματα με κάθε τρόπο και ίσως πληρώσαμε αυτή τη στάση. Χρειαζόμασταν όμως ένα παιχνίδι σαν το χθεσινό, ώστε να πάρουμε μπρος. Τα καταφέραμε και πιστεύω πως θα υπάρχει κι ανάλογη συνέχεια».

Και ο ΟΦΗ, κύριε; Θα καταφέρει να σωθεί; Αυτό «τρώει» τους οπαδούς του, αυτό αναρωτιούνται οι υπόλοιποι, όποιοι τον βλέπουν να ταλαιπωρείται στην επιστροφή του στη Super League, παρότι διοικητικά σταθεροποιείται και ψάχνει την απογείωση. «Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, δεν τίθεται θέμα. Θα μείνουμε στη Super League. Σε προσωπικό επίπεδο, ελπίζω πως στο εξής θα έχω μια ανοδική πορεία, το θέλω πολύ και θα βελτιώνομαι από τους ομαδικούς στόχους. Ευχαριστώ τον κόσμο που σε κάθε παιχνίδι είναι εκεί, παρά τα άσχημα αποτελέσματα. Τη χθεσινή νίκη την είχαμε μεγάλη ανάγκη και τους την αφιερώνουμε αποκλειστικά».

Τα επόμενα παιχνίδια των Ομιλιτών είναι με τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο εκτός έδρας και τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης στο Ηράκλειο. Ο Γιακουμάκης ελπίζει να τους εντάξει στη λίστα των… θυμάτων του και η ομάδα του πως θα πανηγυρίσει μαζί του, όπως πανηγυρίζει άλλωστε μαζί της κι αυτός, φορώντας αυτή τη φανέλα και παλεύοντας για την «αναγέννηση» αμφότερων!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα