Γιόκιτς: Ένας σέντερ διαφορετικός από τους υπόλοιπους! (vids)

Αντωνία Σπανού
Γιόκιτς: Ένας σέντερ διαφορετικός από τους υπόλοιπους! (vids)

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει τα γενέθλια του, κλείνει τα 24 του χρόνια και το gazzetta.gr γράφει για έναν παίκτη που είναι... διαφορετικός από όσους έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

O Nίκολα Γιόκιτς γεννήθηκε πριν από 24 χρόνια και κανείς δεν είχε φανταστεί που μπορεί να φτάσει. Πάντα πάλευε κόντρα στις πιθανότητες για να φτάσει εκεί που ο ίδιος έχει φανταστεί και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Από την Σερβία βρέθηκε ξαφνικά στο καλοκαίρι του 2015 στους Νάγκετς και μάλιστα όντας επιλογή του δεύτερου γύρου και συγκεκριμένα στο Νο. 41, ενώ δεν δίστασε στιγμή να βάλει οδηγό το ταλέντο του για όσα είχε φανταστεί ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι, ότι μπορεί να κάνει.

«Εύρημα» του Μίσκο Ραζνάσεβιτς που παραδέχεται ότι όταν είδε συνεχόμενες φορές το όνομα του στην εφημερίδα αποφάσισε να στείλει να και μάθει παραπάνω λεπτομέρειες για εκείνον. Η ψυχή του ήταν πάντα μικρού παιδιού και το σώμα του έκρυβε καλά το πλούσιο ταλέντο που έχει ευλογηθεί.

Ο Γιόκιτς ήταν πιτσιρικάς και δεν μπορούσε καν να βρει κανονικό συμβόλαιο με την ομάδα, αφού ο προπονητής δεν τον άφηνε να προπονηθεί με τους υπόλοιπους όντας σε πολύ κακή φόρμα, ενώ χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν μπορούσε να κάνει ούτε καν ένα push up και φοβόντουσαν μήπως τραυματιστεί.

Στην Mega Lecs τα... ανέκδοτα που κυκλοφορούσαν για εκείνον ήταν πολλά και τα περισσότερα ήταν αληθινά. Η ομάδα βρέθηκε σε περίεργη θέση, αφού ο καλύτερος της παίκτης ήταν εκείνος που δεν μπορούσε να δουλέψει σωστά και απλά έπαιζε όποτε είχε όρεξη.

Όπως θυμάται ο μάνατζερ του προσπάθησαν με διάφορες τακτικές να τον πείσουν να σοβαρευτεί, αλλά καμία από αυτές δεν έφτασε καν κοντά στο να τον κάνει να σκεφτεί ως παίκτης ομάδας. Τελικά, πείστηκε να αλλάξει κάποια πράγματα όπως το να σταματήσει να πίνει 2 λίτρα αναψυκτικού την ημέρα και να τρώει μισό κιλό γλυκά για πρωινό, με τον αδελφό του και την μετακόμιση του να παίζει τρομερό ρόλο στην αλλαγή αυτή.

Η νοοτροπία του ήταν όλη φτιαγμένη γύρω από την διασκέδαση και ελάχιστα στο πως θα βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του, ενώ έκανε σαν μικρό παιδί σε κάθε τουρνουά που είχε πιο χαλαρό χαρακτήρα.

Κάπως έτσι, με αρκετές έφτασε κοντά στην Μπαρτσελόνα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά, δεν ήθελε να πάει εκεί, έπαιξε άσημα σε κομβικό παιχνίδι και τελικά βρέθηκε στο ΝΒΑ, όπου όλοι επέμεναν ότι θα του πήγαινε καλύτερα και επιτέλους θα προσαρμοζόταν σε εκείνα που χρειάζονταν για να γίνει επαγγελματίας.

Η μοίρα του ήταν να βρεθεί κόντρα στους κορυφαίους και να αποδείξει ότι είναι ικανός να φτάσει στην κορυφή.

ΤΟ IQ TOY ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Στο ΝΒΑ όντως κατάφερε να προσαρμοστεί και φυσικά να πάει το παιχνίδι του σε νέα εντυπωσιακά επίπεδα. Οι πάσες του ξεπερνούν κάθε φαντασία, σου δίνει την αίσθηση πως έχει… μάτια στην πλάτη, ενώ έχει κάνει όλο τον μπασκετικό πλανήτη να αναρωτιέται με τι τρόπο σκέφτεται το μυαλό ενός ψηλού και τελικά δρα μέσα στο παρκέ.

Είναι ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί σε πολλές επιθέσεις των Νάγκετς μπορεί να βρει τους συμπαίκτες του από κάθε σημείο. Η αναλογία ασίστ/λαθών είναι τρομερή και δείχνει ότι το μυαλό του δουλεύει μοναδικά όταν βρίσκεται μέσα στο παρκέ. Αυτό δεν του στερεί την δυνατότητα να σουτάρει με εξαιρετικό ποσοστό για το ύψος του και γενικά να φροντίζει να κάνει πολλές και σημαντικές δουλειές για την ομάδα του.

Σουτάρει τρίποντα, έχει σπουδαίο ποσοστό στις βολές, μαζεύει ριμπάουντ... Τι άλλο να κάνει;

Kόντρα στους Μπακς κατάφερε να πετύχει το γρηγορότερο triple double στην ιστορία του ΝΒΑ, αφού χρειάστηκε μόλις 14 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα για να το πράξει (16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ), ενώ έγραψε ιστορία και με τα triple double του. Με μόλις 2 χρόνια εμπειρία και ένα περιβάλλον που του επέστρεψε να δείξει τι μπορεί να κάνει ο Γιόκιτς κάνει μυθικά πράγματα. Μπορεί να μην είναι ΛεΜπρον ή Ουέστμπρουκ, μπορεί να μην πηδάει τον... Θεό για ένα κάρφωμα, αλλά είναι πολύτιμος.

Δεν χρειάζεται να είσαι θαύμα της φύσης για να επιβιώσεις στο ΝΒΑ και αυτό το παράδειγμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο καλό. Προχθές το βράδυ βρέθηκε στο πρώτο All Star Game της καριέρας του, είδε τον εαυτό του πλάι στους κορυφαίους και μας έδωσε μια γεύση από το μέλλον του.

Χρόνια Πολλά Νίκολα!

 

NBA Τελευταία Νέα