Μάικ Τζέιμς: Αυτή είναι η χρονιά του! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μάικ Τζέιμς: Αυτή είναι η χρονιά του! (pics & vids)
Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο απόλυτος ηγέτης στην Αρμάνι Μιλάνο και παράλληλα κάνει ασύλληπτη σεζόν στην Euroleague.

«Ήθελα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μία ομάδα όπου θα ήμουν το κεντρικό σημείο, ο ηγέτης, αυτός που θα βγει μπροστά στα δύσκολα. Στον Παναθηναϊκό υπήρχαν παίκτες όπως ο Καλάθης, ο Σίνγκλετον και ο Γκιστ. Εδώ θέλω να δω πόσο μακριά μπορώ να οδηγήσω την ομάδα, έχοντας τις περισσότερες ευθύνες».

Ο Μάικ Τζέιμς έφυγε από τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι με έναν και μοναδικό σκοπό. Να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην ομάδα του και να δείξει σε όλο τον κόσμο τι μπορεί να κάνει ως ηγέτης.

«Μου άρεσε η ιδέα να έρθω εδώ. Ήθελα να παραμείνω στην Euroleague, θεωρώ πως η διετία που πέρασα στον Παναθηναϊκό, μία καλή ομάδα με μεγάλες προσδοκίες, με τοποθέτησε ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης.

Είμαι παίκτης. Μπορώ να κάνω αρκετά πράγματα στο παρκέ. Πολλοί επικεντρώνονται στο σκοράρισμα, αλλά μπορώ να αναπτυχθώ και σε άλλους τομείς. Θέλω να δείξω περισσότερα πράγματα φέτος. Ο φυσικός μου ρόλος είναι σε θέση πόιντ γκαρντ. Την περσινή σεζόν ήρθα στη μέση της χρονιάς στον Παναθηναϊκό και με τοποθέτησαν δίπλα στον Καλάθη. Αλλά όλες τις άλλες χρονιάς έπαιζα σε θέση πόιντ γκαρντ. Αυτή είναι η φυσική μου θέση, νιώθω άνετα εκεί».

Ο Μάικ Τζέιμς, μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας πλέον, είναι γνωστός πλέον στο ευρωπαϊκό κοινό και ακόμα περισσότερο στο ελληνικό. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει παίξει και σε ευρωπαϊκά παρκέ και σε Αμερικάνικα και σίγουρα όπου βρέθηκε δεν πέρασε απαρατήρητος.

Στην Ελλάδα είχαμε την πρώτη γνωριμία μαζί του το 2014 και εντυπωσίασε με την παρουσία του στον Κολοσσό Ρόδου, πριν... βγάλει μάτια στην τρελή πορεία της Λαμποράλ Κούτσα και από εκεί βρεθεί στον Παναθηναϊκό, για να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του.

Με το τέλος της χρονιάς ο Τζέιμς αποφάσισε να επιστρέψει στην Αμερική και δοκίμασε την τύχη του στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα τους Σανς και τους Πέλικανς. Εκεί έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, αλλά δεν βρήκε τελικά όσα ήθελε και αποφάσισε να επιστρέψει στα αγαπημένα του... πράσινα για να κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό.

Έπειτα από ένα καλοκαίρι που «ζύγισε» όλα τα δεδομένα ο Τζέιμς αποφάσισε να φορέσει την φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο και μέσα από την ιταλική ομάδα να αποδείξει ότι μπορεί να είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Η σεζόν του είναι αφιερωμένη σε αυτό και παλεύει μέσα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις να αποδείξει πράγματα.

Μπορεί η πορεία της Αρμάνι να μην είναι αυτή που έδειξε στα πρώτα ματς, ο Τζέιμς όμως έχει καταφέρει να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής όχι μόνο για την ομάδα του, αλλά για ολόκληρη την διοργάνωση.

Με την ομάδα του να «παλεύει» για την 8άδα ο ίδιος κάνει μοναδικές εμφανίσεις ασταμάτητα, τρελαίνοντας την στατιστική. Σε 22 αγωνιστικές της Euroleague, μετρά σε 34:53'' που βρίσκεται στο παρκέ, 20.2 πόντους κατά μέσο όρο, με 33.5% στο τρίποντο, κατεβάζει 3.7 ριμπάουντ, μοιράζει 7.1 ασίστ, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης έχει 21.2 βαθμούς.

Τα νούμερα αυτά ίσως να είναι και τα πιο εντυπωσιακά της διοργάνωσης, τουλάχιστον στην γραμμή των γκαρντ, είναι πρώτος στην κούρσα του σκοραρίσματος στην διοργάνωση, πρώτος στο PIR και δεύτερος σε ασίστ, πίσω από τον Νικ Καλάθη.

Ο Μάικ Τζέιμς είναι πραγματικός ηγέτης μέσα στο παρκέ και δείχνει ξεκάθαρα ότι αισθάνεται άνετα με τον ρόλο του και λειτουργεί εξαιρετικά σε αυτόν. Είναι εκείνος που θα πάρει τις κρίσιμες μπάλες στα χέρια του και με την απώλεια του Γκουντάιτις, οι απαιτήσεις ανεβαίνουν ακόμα παραπάνω στην ιταλική ομάδα.

Για ακόμα μια φορά, ειδικά στην αρχή της σεζόν, είχε κάποια θέματα συμπεριφοράς, με αντίδραση που έβγαλε στον προπονητή του και το συνέχισε και μέσω twitter, αλλά φάνηκε πως ήταν απλά ξέσπασμα, αφού συνεχίζει να είναι εντυπωσιακός εντός παρκέ και να μην αποσυντονίζεται από όσα μπορεί να συμβαίνουν τριγύρω.

Η φετινή χρονιά δείχνει να είναι η χρονιά του, τουλάχιστον οι αριθμοί του δείχνουν κάτι τέτοιο και στις 8 αγωνιστικές που απομένουν είναι σίγουρο ότι θα ήθελε να βρεθεί με την ομάδα του στα playoffs και να δείξει τι είναι ικανός να κάνει σε μια σειρά αγώνων, που θα κρίνουν ένα εισιτήριο στο Final 4.

Ο Μαίκ Τζέιμς είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην φετινή Euroleague και παλεύει στο παρκέ να το αποδεικνύει.