Καλάθης: «Μπορούμε την πρόκριση, με τιμάει η δήλωση του κόουτς!»

Καλάθης: «Μπορούμε την πρόκριση, με τιμάει η δήλωση του κόουτς!»

Γιώργος Κούβαρης
Καλάθης: «Μπορούμε την πρόκριση, με τιμάει η δήλωση του κόουτς!»
Ο Νικ Καλάθης μίλησε στην EuroLeague Greece μετά την… διαστημική του εμφάνιση κόντρα στην Αναντολού Εφές, στάθηκε στην φοβερή ατάκα του Ρικ Πιτίνο ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ!

Αν ο Παναθηναϊκός ως ομάδα και ως οργανισμός είχε ανάγκη να δει επιτέλους τον… καλό Καλάθη, τότε ο ίδιος ο Καλάθης το ήθελε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον! Απέναντι στην Εφές θύμισε τον παίκτη που παραλίγο να πάρει στα χέρια του το τρόπαιο του πολυτιμότερου παίκτη της περσινής EuroLeague «αγγίζοντας» για άλλη μια φορά το triple double figure!

Συγκεκριμένα τελείωσε το ματς με 20 πόντους, 13 ασίστ και 8 ριμπάουντ και έφτασε γι’ άλλη μια φορά μια… ανάσα από ένα ιστορικό επίτευγμα. Άλλωστε πέρασαν ήδη 12 χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος παίκτης έκανε triple double. Συγκεκριμένα ήταν ο Νίκολα Βούιτσιτς, ο οποίος στις 30/11/2006 σε ματς της Μακάμπι με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας είχε 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ: «Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει αλλά δεν είναι κάτι που με απασχολεί…» είπε χαμογελαστός στην EuroLeague Greece ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε φτάσει πολύ κοντά και πάλι κόντρα στην Εφές!

Ήταν το ματς της Πόλης κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, όταν είχε… διαλύσει τα κοντέρ με 29 πόντους, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ: «Α, δεν ξέρω τι γίνεται. Μπορεί να τυχαίνει και να είναι η Εφές (γέλια)! Δεν στέκομαι όμως σε αυτό το κομμάτι. Σημασία έχει ότι καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη. Παίξαμε πολύ καλά ως ομάδα, γυρίσαμε καλά στη μπάλα, ήμασταν συγκεντρωμένοι και στις δύο πλευρές του παρκέ, εκτελέσαμε το πλάνο μας και αυτό βγήκε στο παρκέ. Και αυτό κρατάω εγώ και οι συμπαίκτες μου».

Όταν τον ενημερώσαμε για την ατάκα του coach Ρικ Πιτίνο, τον οποίο ουσιαστικά χαρακτήρισε καλύτερο πασέρ από τους «Μάτζικ» Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Μορίς Τσικς και Αζάια Τόμας, ο Νικ Καλάθης είπε: «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να το λέει ένας τόσο θρυλικός προπονητής όπως είναι ο coach Πιτίνο ! Έχει κάνει τα πάντα στο μπάσκετ και για να το λέει αποτελεί τεράστια τιμή για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι δίπλα του. Κάθε μέρα όλο και κάτι μαθαίνω» ενώ για τις 13 ασίστ απένειμε τα εύσημα στους συμπαίκτες του και όχι στον εαυτό του: «Οι συμπαίκτες μου ήταν εκείνοι που το έκαναν εύκολο. Τόσο για μένα όσο και για όλη την ομάδα. Βγάλαμε κάποια ελεύθερα σουτ, παίξαμε καλά τα pick n roll, ενώ ήταν εξαιρετική και η κίνηση μακριά από τη μπάλα για να βγουν οι πάσες».

Η αλήθεια είναι -ενδεχομένως και όχι άδικα- ότι επικρατούσε γκρίνια στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού για την εικόνα της ομάδας στο παρκέ στα τελευταία ματς. Ήταν αυτή η νίκη σε συνδυασμό με την εμφάνιση και μια… απάντηση; «Όλες οι νίκες είναι μεγάλες και σημαντικές. Ο κόσμος έδειξε ότι είναι δίπλα μας. Ήρθαν στο ΟΑΚΑ και ήταν για ένα ακόμα ματς εξαιρετικοί. Μας έδωσαν την έξτρα ενέργεια όπως κάνουν πάντα. Εμείς παλέψαμε, παίξαμε καλά και χαιρόμαστε που τους χαρίσαμε αυτή τη νίκη. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Τι λέει όμως ο νόμος των πιθανοτήτων; Προλαβαίνει ο Παναθηναϊκός το τρένο των playoffs; «Φυσικά! Έχουμε ακόμα τις πιθανότητές μας και σίγουρα θα τις κυνηγήσουμε. Όμως όσο και αν ακούγεται τετριμμένο, πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ένα προς ένα. Και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Πάντως σίγουρα μπορούμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την πρόκριση».