Σπανούλης: Βλέπει Μπαρτσελόνα και «τρελαίνεται»! (vids)

Νίκος Καρφής
Σπανούλης: Βλέπει Μπαρτσελόνα και «τρελαίνεται»! (vids)
O Bασίλης Σπανούλης ξέρει τον τρόπο να… πληγώνει την Μπαρτσελόνα και η Euroleague Greece καταγράφει τα πεπραγμένα του αρχηγού του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα απέναντι στους... αγαπημένους του Καταλανούς.

Είναι θρύλος της Euroleague και λατρεύει να… φορτώνει με πόντους τα αντίπαλα καλάθια. Ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται στην 2η θέση της λίστας των σκόρερ της διοργάνωση και κυνηγά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ομάδα στην οποία μεγαλούργησε ο «La Bomba», την Μπαρτσελόνα σε ένα κρίσιμο ματς για την 4η θέση της Euroleague που δίνει πλεονέκτημα.

Σίγουρα οι Καταλανοί δεν νιώθουν και πολύ άνετα, όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τον αρχηγό των Πειραιωτών. Ως παίκτης των ερυθρολεύκων, ο Kill Bill έχει έρθει αντιμέτωπος 13 φόρες με την Μπάρτσα.

Ο μέσος όρος του στο σκοράρισμα βρίσκεται στους 13.8 πόντους, δείχνοντας πως είναι σταθερά καλός κόντρα στην ομάδα της Liga Endesa.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε κόντρα στην Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του 2012, τότε που εκτέλεσε τους αντιπάλους του με 21 πόντους και οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τελικό. Εκεί οι Πειραιώτες πήραν το 2ο τρόπαιο Euroleague της ιστορίας τους. Αλλά το career high του απέναντι στους Καταλανούς ως παίκτης του Ολυμπιακού, το έκανε στο ματς της σεζόν 2012-13 μέσα στο ΣΕΦ, εκεί όπου σταμάτησε στους 23. Παρόλα αυτά η Μπάρτσα έφυγε με το διπλό με 77-90.

Η ιδιαίτερη σειρά του 2015

Όσον αφορά την χειρότερη βραδιά του αυτή ήρθε στην κρίσιμη σειρά των playoffs του 2015. Στο Game 1 της Βαρκελώνης ο V-Span ήταν άστοχος με 0/4 σουτ και έμεινε στον 1 πόντο, με την Μπάρτσα να κάνει το 1-0.

Είναι όμως τεράστιος παίκτης και δεν γινόταν να επηρεαστεί από αυτό. Μετά από λίγες ώρες επέστρεψε στην έδρα των Καταλανών για το Game 2 και ήταν μεταμορφωμένος. Μέτρησε 16 πόντους με 4/7 τρίποντα και μαζί με τον Πρίντεζη επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κάνει το διπλό, ισοφαρίζοντας τη σειρά (1-1).

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε φέρει τη σειρά στα μέτρα της και πλέον είχε δύο παιχνίδια μέσα στο ΣΕΦ. Στο πρώτο εξ αυτών τελείωσε με 15 πόντους και 8 ασίστ, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να νικήσει με 73-71 και να πάρει προβάδισμα στα playoffs. Μάλιστα ευστόχησε σε 2 σημαντικές βολές στο τέλος.

Για να φτάσουμε στο Game 4, εκείνο που καθάρισε ο Γιώργος Πρίντεζης με το νικητήριο τρίποντο του, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο Final 4. Ο Βασίλης Σπανούλης σε άλλο ένα ματς έδειξε πως είναι ηγέτης. Ένας παίκτης που μιλάει στα μεγάλα ματς. Σε 31 λεπτά συμμετοχής είχε 17 πόντους, δίνοντας σημαντικές λύσεις σε άλλη μια σπουδαία βραδιά της ομάδας του Πειραιά.

Κάτω από 10 δεν πέφτει

Τελευταίο του συναπάντημα με τους Καταλανούς είναι φυσικά αυτό της φετινής σεζόν. Το σύνολο του Μπλατ έφυγε με μεγάλο διπλό από το Palau Blaugrana και ο Kill Bill ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας του πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που είχε 18. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων μέτρησε 14 πόντους.

Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι στην συνέπεια στο σκοράρισμα του Σπανούλη απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Από τα 13 ματς που έχει αντιμετωπίσει την Μπάρτσα ως παίκτης του Ολυμπιακού, μόλις στα 2 έχει μείνει κάτω από 10 πόντους. Κάτι που σημαίνει πως σχεδόν πάντα βρίσκει τον τρόπο να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των Καταλανών, η οποία ξέρει πως ποτέ δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, όταν έχεις να διαχειριστείς τον Σπανούλη.

Στο αποψινό ματς (21:00) ο Kill Bill θα είναι και πάλι μεγάλος κίνδυνος για το σύνολο του Πέσιτς. Σε ένα κομβικό ματς για την κατάληψη της 4ης θέσης, η παράδοση είναι… σύμμαχος του V-Span, του οποίου γυαλίζει το μάτι, όταν βλέπει απέναντι του την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι πόντοι του Σπανούλη σε όλα τα ματς