Βέσελι – Μιλουτίνοφ: H κόντρα των κορυφαίων! (pics)

Αντωνία Σπανού
Βέσελι – Μιλουτίνοφ: H κόντρα των κορυφαίων! (pics)
Ο Γιανς Βέσελι και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τίθενται αντιμέτωποι και η Euroleague Greece... υποδέχεται την κόντρα των δύο κορυφαίων της διοργάνωσης.

Η πρωτοπόρος και ανίκητη στην Τουρκία, Φενέρμπαχτσε υποδέχεται τον Ολυμπιακό και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο κυρίως για τα όσα θα συμβούν μέσα στις ρακέτες των δύο ομάδων.

Η 20η αγωνιστική «κρύβει» μάχη και οι δυο ομάδες έχουν την τύχη να έχουν στα ρόστερ τους, τους δύο κορυφαίους σέντερ της διοργάνωσης. Ο Γιαν Βέσελι που κάνει μια μοναδική σεζόν και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που είναι πιο ώριμος και δυνατός από ποτέ, κοντράρονται και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

Οι δύο «δεινόσαυροι» της Euroleague βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα, ο ένας είναι πιο φορμαρισμένος από τον άλλον και των δύο οι σεζόν είναι εξαιρετικές και μένει να δούμε στην μεταξύ τους αναμέτρηση ποιος θα κερδίσει.

Είναι ξεχωριστό το παιχνίδι αυτό, αφού οι δυο τους δεν είχαν συναντηθεί στο ματς του πρώτου γύρου, καθώς ο Βέσελι είχε μόλις γίνει πατέρας και έμεινε πίσω στην Τουρκία, μαζί με την οικογένεια του.

Η Euroleague Greece καταγράφει τα πεπραγμένα των δύο κορυφαίων σέντερ της κανονικής διάρκειας και τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και για τις δύο αντίπαλες πλευρές.

ΓΙΑΝΣ ΒΕΣΕΛΙ: ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!

Ο Γιανς Βέσελι κάνει εξαιρετική σεζόν. Είναι ο «πύργος» της ρακέτας της Φενέρμπαχτσε και μέσα στο παρκέ δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση.

Στην 5η του σεζόν πλέον στην Τουρκία και είναι ασταμάτητος. Σε 18 ματς μέχρι τώρα έχει 14.8 πόντους, 5.9 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ . 1.7 κλεψίματα με την στατιστική του να είναι γεμάτη και το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας να είναι οι 22.1 βαθμοί κατά μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης.

Βγήκε MVP της διοργάνωσης για τον Δεκέμβριο και δικαιωματικά, αφού μέσα στο παρκέ είναι μοναδικός. Σε κανένα ματς δεν έχει πέσει κάτω από διψήφια αξιολόγηση, με πικ να είναι οι 36 βαθμοί που μάζεψε κόντρα στην Εφές την τέταρτη αγωνιστική, ενώ έχει περάσει ξανά τους 30 βαθμούς στο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έφτασε τους 33, ενώ 34 μάζεψεε και την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Γκραν Κανάρια.

Μόλις σε ένα ματς έχει μείνει σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, σε αυτό κόντρα στην Μπασκόνια, που πέτυχε 9, ενώ οδηγεί την κούρσα στο συνολικό ranking της διοργάνωσης, ενώ και στα κλεψίματα είναι στην κορυφή δείχνοντας πόσα πράγματα μπορεί να κάνει μέσα στο παρκέ και να προσφέρει στην ομάδα του. Μακράν του δεύτερου, που είναι ο Κώστας Σλούκας, είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, ενώ είναι και πρώτος σκόρερ για τους Τούρκους.

Ο Βέσελι έχει αποδείξει ότι γίνεται όλο και καλύτερος όσο περνάνε τα χρόνια και η φετινή σεζόν δείχνει να είναι το απόγειο της καριέρας του. Απέναντι του θα βρει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ακόμα έναν παίκτη που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και η «μάχη» αυτή αποκτά νέα υπόσταση.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ

Ο σέντερ του Ολυμπιακού είναι με την σειρά του στην καλύτερη του κατάσταση. Η χρονιά του ανήκει, όπως και η ρακέτα των «ερυθρόλευκων». Μπορεί τα νούμερα του να μην είναι το ίδιο εντυπωσιακά με του Τσέχου σέντερ, αλλά ουσιαστικά είναι εκείνος που κρατά τους «ερυθρόλευκους» με τις εμφανίσεις του στα κρίσιμα. Οι συμπαίκτες του τον ψάχνουν μέσα στο παρκέ και εκείνος είναι ασταμάτητος ειδικά στα ριμπάουντ. Κατά μέσο όρο μετρά 11 πόντους, 8.3 ριμπάουντ και μοιράζει και 1.5 ασίστ με τους βαθμούς αξιολόγησης του να φτάνουν στο 19.8.

Έσπασε όλα τα κοντέρ με 41 βαθμούς κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση με 18 πόντους και 18 ριμπάουντ, γράφοντας ιστορία. Εξαιρετικός ήταν και κόντρα στην Μπαρτσελόνα με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ και 36 στο PIR. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης για την ελληνική ομάδα, είναι ο «πύργος» της ερυθρόλευκης ρακέτας και όσο δείχνει να είναι τόσο καλά είναι φυσικό και οι υπόλοιποι να τον ψάχνουν. Είναι μακράν του δεύτερου ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στο σύστημα αξιολόγησης, 5ος συνολικά στην Euroleague, ενώ οδηγεί kai την κούρσα των ριμπάουντερ της διοργάνωσης.

Οι δύο κορυφαίοι βρίσκονται αντιμέτωποι, η «μάχη» αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και θα λύσουν και τις προσωπικές τους... διαφορές για τον καλύτερο σέντερ της διοργάνωσης.