Xάρντεν και Ντουράντ: Το κοινό δεν τους θέλει στο All Star Game και υπάρχουν αιτίες! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Xάρντεν και Ντουράντ: Το κοινό δεν τους θέλει στο All Star Game και υπάρχουν αιτίες! (pics & vids)

bet365

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα του ΝΒΑ, Ντουράντ και Χάρντεν μένουν εκτός της ψηφοφορίας του κοινού για το All Star Game και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά, για δύο εκ των κορυφαίων της λίγκας.

Μπορεί ως Έλληνες η ψηφοφορία του ΝΒΑ και κάθε ανακοίνωση αποτελεσμάτων να μας κάνει έξτρα υπερήφανους, αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φιγουράρει στην κορυφή και πηγαίνει ολοταχώς για να γίνει αρχηγός της ομάδας της Ανατολής, τα νούμερα πάντως έχουν δημιουργήσει την δικιά τους αίσθηση στον κόσμο.

Χάρντεν και Ντουράντ είδαν, προφανώς όχι με ικανοποίηση τα ονόματα τους να είναι εκτός από την λίστα με τις ψήφους που επιλέγει το κοινό. Αναλυτικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί την κούρσα στην ψηφοφορία των φιλάθλων στην Ανατολή, φτάνοντας τις 3.626.909 ψήφους.

Δεύτερος παραμένει ο Καϊρί Ίρβινγκ με 3.187.015 ψήφος και όπως όλα δείχνουν, ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς θα είναι αρχηγός στην ομάδα της Ανατολής. Στη Δύση, ο Πολ Τζορτζ ακολουθεί τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Λούκα Ντόντσιτς στην frontcourt, αφήνοντας εκτός βασικής πεντάδας τον Κέβιν Ντουράντ.

Από 'κει και πέρα, εκτός παραμένει και ο Τζέιμς Χάρντεν, αφού βρίσκεται πίσω από τον Στεφ Κάρι και τον Ντέρικ Ρόουζ στην backcourt. Η ψηφοφορία των φιλάθλων άρχισε στις 25 Δεκεμβρίου και υπολογίζεται κατά 50% για τους δέκα All-Star starters που θα παραταχθούν στο Spectrum Center της Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα.

Μπορεί όλοι να ανυπομονούν για την γιορτή του Αμερικάνικου μπάσκετ, αλλά σίγουρα γεννά ερωτήματα πως ο πρώτος σκόρερ και απίστευτα εντυπωσιακός Τζέιμς Χάρντεν, μαζί με τον τέταρτο σκόρερ του ΝΒΑ δεν μπορούν να κερδίσουν την μαζική στήριξη του κοινού.

Ο «Μούσιας» σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο σκοράρισμα, οι 50άρες του κοντεύουν να γίνουν συνήθεια, ενώ είναι και ο περσινός MVP της κανονικής διάρκειας. Σίγουρα αναρωτιέται τι θα πρέπει ακόμα να κάνει για να ψηφιστεί από τον κόσμο για το All Star Game. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον MVP των περσινών Τελικών, Κέβιν Ντουράντ, που με την σειρά του δίνει «αγώνα» στην Δύση για να μπει στις τελικές επιλογές. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η σχέση τους με το κοινό είναι... προβληματική και όπως φαίνεται το «πληρώνουν».

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΙΣ... ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Είναι σαφές ότι ο κόσμος λατρεύει να βρίσκει ήρωες και ιστορίες και να τις... ζει όσο πιο έντονα μπορεί. Αυτό το δείχνουν ξεκάθαρα οι επιλογές του Λούκα Ντόντσιτς, με τις ψήφους του να είναι εντυπωσιακές και του Ντέρικ Ρόουζ.

Ο Σλοβένος νεαρός ρούκι έχει πάρει ψήφους που ξεπερνούν τον πληθυσμό ολόκληρης της χώρας του, είναι ένας 19χρονος που ήρθε στο ΝΒΑ από την Ευρώπη, ενώ η ομάδα του δεν τα πηγαίνει καλά. O ίδιος ο Λούκας όμως δείχνει ότι ήρθε για να μείνει και σίγουρα έχει τραβήξει την προσοχή των συνήθως δύσκολων Αμερικανών. Οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί, το ίδιο και αυτά που κάνει μέσα στο παρκέ και σίγουρα όλη η Ευρώπη στηρίζει ένα ξεκάθαρα δικό της παιδί.

Από την άλλη είναι ο Ντέρικ Ρόουζ και το θαύμα της δύναμης. Η χρονιά για τον Αμερικανό, νεότερο MVP στην ιστορία του ΝΒΑ, ξεκίνησε με σκέψεις μέχρι και παραίτησης από το άθλημα και κατέληξε σε έναν θρίαμβο. Οι Τίμπεργουλβς τον στήριξαν, εκείνος ξόρκισε από μέσα του τους δαίμονες του παρελθόντος, αποδέχτηκε τον ρόλο του και βρήκε το έδαφος να θυμίσει κάτι από τα παλιά. Ο Ρόουζ λάμπει μέσα στο παρκέ, κάνει πράγματα που τα τελευταία χρόνια κάποιος θα πίστευε ότι δεν μπορεί να κάνει και όλοι θέλουν να του δώσουν την ευκαιρία να είναι στην γιορτή του μπάσκετ.

Στην ψηφοφορία του κοινού αυτή την στιγμή το τρίτο όνομα που κάνει εντύπωση είναι εκείνο του Ουέιντ. Σίγουρα έχει κάνει πολλά στην καριέρα του, αλλά πιθανότατα διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας του και δεν είναι ο χαρακτηρισμός του Αll Star Game. Ακόμα παραμένει ανοιχτό αν οι τρεις αυτοί παίκτες θα είναι τελικά στην γιορτή του ΝΒΑ, αλλά είναι σίγουρο ότι ο κόσμος δείχνει ότι δεν υπολογίζει αριθμούς και στέκεται σε άλλα πράγματα.

ΝΤΟΥΡΑΝΤ: ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ, «ΠΛΗΡΩΝΕΙ» ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Ο Κέβιν Ντουράντ από το κοινό μένει εκτός All Star Game. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι εκείνος που δυσκολεύεται περισσότερο να μπει στην γιορτή του μπάσκετ. Η ψηφοφορία έκλεισε, αλλά ο κόσμος επέλεξε άλλους πιο πάνω από τον παίκτη των Ουόριορς. Η απάντηση δεν είναι και πολύ δύσκολη για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Αν και μέσα στο παρκέ έχει βοηθήσει την ομάδα του να πάρει Πρωτάθλημα, ενώ είναι ένας εκ των κορυφαίων, οι αριθμοί του δεν είναι κάτι το... εξωπραγματικό, ενώ έχει να μοιραστεί την «δόξα» μαζί με άλλους σταρ. Η απάντηση στο γιατί ο περσινός MVP των Τελικών δεν έχει την αγάπη του κοινού βρίσκεται κυρίως στην συμπεριφορά του. Όταν ο Ντουράντ επέλεξε να αφήσει την γενέτειρα του, την Οκλαχόμα, για να κυνηγήσει τίτλους κρίθηκε γι' αυτό και συνεχίζει να κρίνεται.

Επιπρόσθετα δεν είναι ο παίκτης που «επικοινωνεί» το εξωαγωνιστικό του προφίλ. Το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι που του πήρε ένας οπαδός το καπέλο και τον έβρισε. Δεν κάνει καμία προσπάθεια να γίνει συμπαθής σε ένα κοινό που αναζητά την προσοχή των παικτών και τους ανταμείβει ανάλογα. Έχει δείξει στην καριέρα του ότι δεν υπολογίζει ιδιαίτερα τον κόσμο και ο κόσμος δεν τον ξεχωρίζει μεταξύ των κορυφαίων, αφού επιλέγει πάντα να προσθέσει και λίγο συναίσθημα στους αγαπημένους του. Αν ο Ντουράντ μείνει τελικά εκτός All Star Game θα είναι πλήγμα για την λίγκα και ένα μήνυμα προς τους παίκτες του «μαγικού» κόσμου ότι είναι αδύνατον να πορεύονται χωρίς την συμπάθεια εντός κοινού που αποτελεί έναν ξεχωριστό πελάτη και ψάχνει τις ωραίες ιστορίες μέσα στο άθλημα του.

ΧΑΡΝΤΕΝ: ΕΝΑΣ ΕΓΩΙΣΤΗΣ MVP

Αυτά που έχει καταφέρει ο Τζέιμς Χάρντεν ξεπερνούν κάθε φαντασία. Με τους τελευταίους 37 πόντους κόντρα στους Σίξερς έγραψε και πάλι ιστορία και έγινε ο μοναδικός μαζί με τον Τσάμπερλεϊν που έχουν 20 σερί παιχνίδια με 30+ πόντους, κάνοντας μοναδικές εμφανίσεις. Ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ είναι απορίας άξιο γιατί δεν ψηφίζεται για να είναι στο All Star Game από το κοινό. Η απάντηση είναι και πάλι στην συμπεριφορά του.

Ο «Μούσιας» είναι ακόμα ένας παίκτης που δεν είναι και ο πιο φιλικός με το κοινό, ούτε με τους δημοσιογράφους. Πρόσφατα, ενώ είχε βάλει 52 πόντους, τα έβαλε με την κάμερα που τον ακολουθούσε, ενώ δεν σταματάει να λέει, μόνος του, πόσο αξίζει το βραβείο του MVP για ακόμα μια σεζόν. Ο Χάρντεν δείχνει εγωκεντρικός, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι βάζει τόσες πόντους, χωρίς ασίστ από τους συμπαίκτες του δείχνοντας ότι παίρνει πάνω του τους Ρόκετς χωρίς να προσπαθεί να βάλει τους υπόλοιπους στο παιχνίδι.

Πάντως, είναι αδιαμφισβήτητα ένας εκ των κορυφαίων και αυτό που γίνεται στην ψηφοφορία τον αδικεί ειδικά φέτος που «τραβά» τους Ρόκετς μόνος του.

Συμπερασματικά, όπου μπλέκεται ο κόσμος και ψηφίζει πάντα θα έχει δικά του κριτήρια και δικές του επιλογές. Η ψηφοφορία για το All Star Game έκλεισε και μένει να δούμε τα ξημερώματα της 25ης του Γενάρη ποιοι θα είναι τελικά εκείνοι που θα βρίσκονται εκεί. Με εκπλήξεις ή όχι το αποτέλεσμα αναμένεται μοναδικό, όπως κάθε χρόνο.

 

NBA Τελευταία Νέα