Χάρντεν: O «εξωγήινος» που απειλεί τον Αντετοκούνμπο! (pics & vids)

Χάρντεν: O «εξωγήινος» που απειλεί τον Αντετοκούνμπο! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Χάρντεν: O «εξωγήινος» που απειλεί τον Αντετοκούνμπο! (pics & vids)

bet365

Ο Τζέιμς Χάρντεν κάνει… όργια τον τελευταίο καιρό και το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο, προσδοκώντας να πάρει στα χέρια του το 2ο σερί βραβείο MVP και να κερδίσει τη μάχη από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πριν ένα μήνα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τους Ρόκετς, οι οποίοι ψαχνόντουσαν και… χαροπάλευαν να μπουν στο κάδρο των playoffs. Έχοντας φτάσει όμως στις 6 Γενάρη, όλα μοιάζουν ονειρικά στον πλανήτη του Χιούστον, καθώς ο «μάγειρας» Τζέιμς Χάρντεν δημιουργεί πεντανόστιμα... πιάτα τον τελευταίο καιρό, εκτοξεύοντας την ομάδα του Ντ’Αντόνι.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Έχουν 11 νίκες στα τελευταία 13 ματς

Την περσινή σεζόν έφτασαν μια… ανάσα από τους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά τελικά λύγισαν στα 7 ματς από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ουόριορς. Οι Ρόκετς θυμίζουν και πάλι ομάδα με χαρακτήρα νικητή, αφού κάνουν απίστευτα πράγματα τον τελευταίο καιρό. Στα 13 τελευταία τους παιχνίδια, έχουν πανηγυρίσει 11 φορές, όντας η πιο καυτή ομάδα του ΝΒΑ. Πίσω από αυτό φυσικά κρύβεται ο περσινός MVP που θέλει να πάρει 2ο σερί τίτλο του πιο πολύτιμου παίκτη σπίτι του και να τον... κλέψει από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι το μεγάλο φαβορί αυτή τη στιγμή για να το κατακτήσει.

Κάνει… πλάκα με 40 πόντους μέσο όρο

Σε αυτό το διάστημα των 13 ματς τα νούμερα του στο σκοράρισμα είναι εξωπραγματικά. Ο Χάρντεν δεν σταματά να βομβαρδίζει τα αντίπαλα καλάθια, αφού έχει 39.9 πόντους μέσο όρο δηλαδή αγγίζει τους 40. Ναι δεν κάνουμε πλάκα. Ο τύπος είναι στη… ζώνη του λυκόφωτος και δεν λέει να βγει από εκεί. Αν δούμε τι έχει κάνει μέσα στον Δεκέμβρη, πάλι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος μέσος όρος που φτάνει στο 36.4. Κορυφαίες του βραδιές είναι οι 50 πόντους κόντρα στους Λέικερς, οι 47 που έβαλε στους Τζαζ, οι 45 στους Σέλτικς και φυσικά το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ, εκεί όπου… καθάρισε τους πρωταθλητές με 44άρα και νικητήρια τριποντάρα (μάλιστα του έγινε και φάουλ από τον Γκριν που δεν δόθηκε).

Σε «σκοτώνει» με χίλιους τρόπους

Το ρεπερτόριο του Μούσια στην επίθεση είναι τεράστιο και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως σε αυτόν τον τομέα ανήκει στο TOP 3 των παικτών του ΝΒΑ. Μπορεί να στάξει τρίποντο μετά από ντρίμπλα, πίσω από σκριν, με το κλασικό βηματάκι πίσω για να ελευθερωθεί. Έχει την ικανότητα να… χαθεί στο πρώτο βήμα και να τελειώσει τη φάση με την ασταμάτητη διείσδυση, ενώ πολλές φορές στέκεται και σουτάρει μετά από μέση απόσταση. Αν χρειαστεί να βγάλει τη λόμπα με τον Καπέλα ή όποιον άλλον πάρει θέση στο καλάθι, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα δώσει αμαρκάριστο σουτ στους παίκτες των Ρόκετς που έχουν ακροβολισθεί για το μπουμπουνίσουν. Δεν είναι τυχαίο πως έχει 8.5 ασίστ ανά ματς. Για το σκοράρισμα ουτε λόγος. Είναι μακράν του 2ου ο κορυφαίος σκόρερ της λίγκας με 33.6 πόντους.

Λατρεύει να κάνει ρεκόρ

Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο ματς με τους Μπλέιζερς, ο Χάρντεν έχει μέσο όρο 41,1 πόντους 9,4 ασίστ και 7,1 ριμπάουντ στα τελευταία 11 ματς με το Χιούστον. Από αυτές τις αναμετρήσεις, στις 4 κάνει triple double! Με Λέικερς (50-10-11), με Γκρίζλις (32-12-10), με Γκρίζλις ξανά (43-10-13) και με Ουόριορς (44-10-15).

Μετά την 44άρα με τους Ουόριορς κατάφερε να μπει σε ένα πολύ ξεχωριστό κλαμπ που υπάρχουν 3 θρύλοι του παρελθόντος. Ο «Μούσιας» πέτυχε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι 40+ πόντους, κάτι το οποίο έχει γίνει μόνο από τους Τζόρνταν, Αϊβερσον και Κόμπι στις τελευταίες 50 σεζόν του ΝΒΑ!

Λίγες μέρες πριν απέναντι στο Μέμφις μπήκε σε άλλη μια ξεχωριστή λίστα. Έγινε ο 3ος παίκτης τα τελευταία 30 χρόνια στην ιστορία ΝΒΑ μετά τους Μάικλ Τζόρνταν και Κόμπι Μπράιαντ που πετυχαίνει περισσότερους από 400 πόντους σε 10 συνεχόμενα παιχνίδια.

Νιώθει μια άνεση για τον τίτλο του κορυφαίο σκόρερ, αφού πριν το τελευταίο ματς και την αναμέτρηση των Ουόριορς με τους Κινγκς, είχε 33.6 πόντους ανά ματς, 4.7 πόντους παραπάνω από τον δεύτερο Στεφ Κάρι. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου από τη σεζόν 1986-87 και τους Μάικλ Τζόρνταν και Ντομινίκ Ουίλκινς.. Πλέον αυτή η διαφορά μειώθηκε μετά την 42άρα του ηγέτη των πολεμιστών, αλλά και πάλι βρίσκεται στο 4.3.

Πάρτι στα εκτός έδρας

Δεν επηρεάζεται από έδρες ο Μούσιας. Μετρά 8 εκτός έδρας ματς με 35+ πόντους, μια επίδοση που είναι η καλύτερη στο ΝΒΑ φέτος. Στη δεύτερη θέση της λίστας ο Πολ Τζορτζ με 6. Αισθάνεται υπέροχα και εκτός Χιούστον και οι αντίπαλοι το νιώθουν στο πετσί τους.

Παρέα με τον Τζόρνταν

Τα ρεκόρ του δεν σταμάτησαν στο ματς με τους Μπλέιζερς, εκεί όπου έβαλε 38 πόντους. Ο Μούσιας πλέον μετρά 10 σερί ματς με 35+πόντους, ισοφαρίζοντας τον Μάικλ Τζόρνταν για το 2ο μεγαλύτερο σερί από τη σεζόν 1976-77 (ο Κόμπι έχει 13). Επιπλέον έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας με 35+ πόντους και 5+ ασίστ σε 10 σερί ματς.

Απειλεί τον Γιάννη!

Μέχρι στιγμής το μεγάλο φαβορί για το βραβείο του MVP είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος κάνει... παπάδες και οδηγεί τους Μπακς στην πρώτη θέση του ΝΒΑ. O Greek Freak έχει 26.5 πόντους, 12.6 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ. Από την πλευρά του ο Μούσιας βρίσκεται στους 33.7 πόντους, στις 8.5 ασίστ και στα 5.9 ριμπάουντ. Αν οι Ρόκετς ανεβούν ακόμα περισσότερο, τότε θα έχουμε ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα τους. Δεν θα παρατήσει τη μάχη εύκολα ο ηγέτης των Ρόκετς. Θα κάνει τα πάντα για να πάρει το 2ο σερί βραβείο MVP, μετά την περσινή του κατάκτηση. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και μέσα στον Γενάρη, τότε ο Γιάννης θα νιώσει πολύ... καυτή την ανάσα του όσον αφορά την μονομαχία για τον τίτλο του MVP της λίγκας. Αναμένουμε μια μάχη μέχρι τελικής... πτώσεως ανάμεσα τους.

Πέρυσι άφησε μια δουλειά στη μέση

Η αλήθεια είναι πως τα 2 τελευταία χρόνια στα playoffs, έχει ακούσει πολλά. Αρκετοί αμφισβητούν την ικανότητα του να καθαρίσει μεγάλα ματς της postseason, όπως εκείνο με τους Σπερς το 2017, τότε που είχε δεχθεί την τάπα από τον Μανού Τζινόμπιλι στο Game 5, το Σαν Αντόνιο έκανε το 3-2 και στη συνέχεια πέρασε στον επόμενο γύρο. Πολλοί στάθηκαν και στο Game 7 των περσινών τελικών Δύσης, τότε που δεν είχε τη βοήθεια του Κρις Πολ. Ο Χάρντεν ναι μεν έβαλε 32, αλλά ήταν άστοχος στα τρίποντα με 2/13, ενώ σούταρε με 12-29 εντός πεδιάς. Σίγουρα νιώθει πως θέλει να τελειώσει τη δουλειά φέτος για να διώξει μακριά μια για πάντα αυτούς τους ψιθύρους. Ψάχνει τρόπο να κάνει όσους τον αμφισβητούν να σωπάσουν και να οδηγήσει τους Ρόκετς στο πρώτο τους πρωτάθλημα από την εποχή του τεράστιου Χακίμ Ολάζουον.

Με τις «40άρες» του τρομάζει κόσμο στο ΝΒΑ και σίγουρα θα προσπαθήσει να βρεθεί σε τέτοια... σεληνιασμένα βράδια και στα playoffs. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στο μπάσκετ είναι να μαρκάρεις τον Χάρντεν. Και ίσως το πιο εύκολο για αυτόν είναι να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα και να στα στάζει ασταμάτητα μπροστά στη μούρη όλο το βράδυ.

Ο Μούσιας θυμίζει εξωγήινο τον τελευταίο καιρό και στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχουν 2 μεγάλοι στόχοι. Ένας ατομικός και ένας ομαδικός. Τον ατομικό τον πέτυχε και πέρυσι με την κατάκτηση του MVP και θέλει να τον επαναλάβει. Με τον ομαδικό θα γιγαντώσει το όνομα του και θα αρχίσει να ανεβαίνει σιγά-σιγά στη λίστα των κορυφαίων που πάτησαν ποτέ παρκέ στο ΝΒΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα