Πολ Τζορτζ: Ο μαχητής που νίκησε τον φόβο! (pics & vids)

Πολ Τζορτζ: Ο μαχητής που νίκησε τον φόβο! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Πολ Τζορτζ: Ο μαχητής που νίκησε τον φόβο! (pics & vids)

bet365

Ο Πολ Τζορτζ πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, οδηγώντας τους Θάντερ σε υψηλές... πτήσεις και το gazzetta.gr γράφει για τον «πολεμιστή» που ξεπέρασε για τα καλά έναν φρικιαστικό τραυματισμό, ο οποίος θα ήταν «ταφόπλακα» για πολλούς stars της λίγκας.

Η ζωή είναι γεμάτη ατυχίες. Αρκεί μια στιγμή για να σε... τσακίσει, να σε τελειώσει, να σου καταστρέψει όλα όσα είχες ονειρευτεί.

Έτσι και στο μπάσκετ! Μπορεί να είσαι ένας παικταράς που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτες της λίγκας, όμως μια άτυχη στιγμή, ένας σοβαρός τραυματισμός σε ρίχνει στα τάρταρα, σε γεμίζει με φόβο για το μέλλον. Γιατί ακόμα και αν επιστρέψεις, πάντα τα πατήματα σου θα είναι φοβισμένα. αφού στο πίσω μέρος του μυαλού θα τριγυρνάει η σκέψη, πως αν ξαναπάθεις κάτι τόσο σοβαρό, η καριέρα σου θα οδεύει προς το τέλος της.

Τορίνο – Γιουβέντους με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

O Πολ Τζορτζ έζησε με τον χειρότερο τρόπο τα... τερτίπια της μοίρας, αφού το καλοκαίρι του 2014 υπέστη έναν σοκαριστικό τραυματισμό κατά τη διάρκεια ματς μεταξύ των παικτών της Team USA. Αρκετοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν το τέλος.

Όμως ο PG13 έκανε υπομονή, πάλεψε και επέστρεψε δυνατότερος και καλύτερος από ποτέ.

Το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που νίκησε τον φόβο, βρήκε ξανά τα πατήματα του και φέτος πραγματοποιεί την σεζόν της καριέρας του. Ένας πραγματικός μαχητής που έχει βγει μπροστά φέτος στους Θάντερ και τους οδηγεί στις πρώτες θέσεις της απαιτητικής Δύσης. Ένας σταρ που φέτος κάνει πράματα και θάματα, πατώντας δυνατά στα πόδια του και χαρίζοντας στο κοινό της Οκλαχόμα μοναδικές παραστάσεις. Γιατί επιτρέπεται να πέσεις, όμως επιβάλλεται να ξανασηκωθείς.

Το σοκ που δεν τον λύγισε

Εκεί όπου η Team USA ετοιμαζόταν για το Παγκόσμιο του 2014, ο Τζορτζ βίωσε την δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του την 1η του Αυγούστου. Στο διπλό προπονητικού χαρακτήρα της ομάδας του Σιζέφσκι, προσπάθησε να κόψει τον Τζέιμς Χάρντεν, όμως έπεσε άτσαλα στο έδαφος και το πόδι του διαλύθηκε!

Μια σκηνή που ελάχιστοι μπορούν να δουν. Όλοι οι συμπαίκτες του πάγωσαν, καθώς ο τραυματισμός ήταν τόσο σοβαρός που υπήρχαν άνθρωποι που πίστευαν πως δεν θα μπορούσε να επιστρέψει ποτέ μετά από αυτό.

Χρειάζεται κότσια για να βγεις δυνατός μέσα από τέτοιο περιστατικό. Πρέπει να το λέει η... ψυχούλα σου για να επιστρέψεις ακόμα καλύτερος από εκεί σταμάτησες όταν η μοίρα αποφάσισε να σου παίξει πολύ άσχημο παιχνίδι.

Επέστρεψε με καλύτερους μέσους όρους

Ο Τζορτζ μπορεί να νιώθει περήφανος για όλη αυτή τη δύσκολη διαδρομή μέχρι να φτάσει στον...παράδεισο. Επέστρεψε στη δράση στις 5 Απρίλη στο ματς κόντρα στους Χιτ και στη συνέχεια ο προπονητής τον χρησιμοποίησε συντηρητικά για άλλα 5 ματς. Το καλοκαίρι του 2015, ένα χρόνο μετά το... σοκ, δούλεψε σκληρά, αφού η σεζόν που θα ακολουθούσε θα έκρινε πολλά για τη μπασκετική σταδιοδρομία του.

Ο Πολ έδειξε πως πρόκειται για σπουδαία κλάση παίκτη, αφού κατάφερε να γράψει τους καλύτερους μέσους όρους της καριέρας του μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μέτρησε 23.1 πόντους και 4.1 ασίστ. Και δεν σταμάτησε εκεί.Ανέβηκε στους 23.7 πόντους την επόμενη σεζόν και απάντησε σε πολλούς που τον είχαν ξεγραμμένο το καλοκαίρι του 2014.

Η μετακόμιση στους Θάντερ και η χρονιά της εκτόξευσης.

Μετά από 7 σεζόν με τη φανέλα των Πέισερς, κατάλαβαν και οι δύο πλευρές πως ήρθε η ώρα να αλλάξει παραστάσεις. Ένωσε τις δυνάμεις του με τον Ουέστμπρουκ στην Οκλαχόμα, αφού έγινε ανταλλαγή στις 6 Ιουλίου του 2017 και δημιουργήθηκε μια δυάδα ικανή για μεγάλα πράγματα. Η πρώτη χρονιά ολοκληρώθηκε με αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Τζαζ, αλλά αυτά που κάνει φέτος είναι από άλλο πλανήτη.

Ο PG13 έχει πάρει την Οκλαχόμα από το χεράκι και την οδηγεί στην πρώτη τριάδα της Δύσης, κάνοντας σπουδαία πράγματα. Κάνει την σεζόν της ζωής του, έχοντας career high σε μέσο όρο πόντων, ασίστ, ριμπάουντ, κλεψιμάτων και μπλοκ.

Ο σταρ των Θάντερ μετρά 24.6 πόντους, 7.8 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ, 2.2 κλεψίματα και 0.7 τάπες.

Σε μια περιόδο που ο Ράσελ Ουέστμπρουκ περνάει δύσκολα και δεν μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με την ευκολία που το έκανε παλιότερα, ο Tζορτζ έχει βγει μπροστά και παίζει και για τους 2. Μάλιστα στηρίζει τον συνάδελφο του.όπως ακριβώς είχε κάνει ο Mr. Triple Double στις αντίστοιχες δύσκολες στιγμές του Τζόρτζ.

«Μιλήσαμε και ειπαμε πως είναι μαραθώνιος 82 ματς. Τον στηρίζω απόλυτα, όπως είχε κάνει και εκείνος, όταν δυσκολευόμουν στην επίθεση. Θα είμαι εκεί για αυτόν. Είναι ο ηγέτης μας», ήταν τα λόγια του PG13.

Στο χθεσινό ματς πάλεψε μόνος του με 32 πόντους κόντρα στους Νάγκετς, αλλά δεν μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην Οκλαχόμα.

Η σχέση που έχουν χτίσει οι δυο τους είναι πολύ δυνατή και αυτό κάνει καλό και στον οργανισμό των Θάντερ. Άλλωστε ο Τζορτζ επέλεξε να παραμείνει στην Οκλαχόμα το καλοκαίρι, μια απόφαση που ξάφνιασε πολλούς, αφού τον περίμεναν για Λος Άντζελες μεριά.

Όταν ο Τζορτζ ανακοίνωσε πως θα μείνει στην Οκλαχόμα το γιόρτασε μαζί με τον Ράσελ, χαρίζοντας μια αξέχαστη φωτογραφία με πούρα και χαμηλωμένο φως. Το παρεάκι δεν... έσπασε όπως έγραφαν οι περισσότεροι αναλυτές της λίγκας.

Σπουδαίος two-way player με μπασκετικό σουλούπι

Σε αντίθεση με πολλούς stars της λίγκας, ο Πολ Τζορτζ δεν παραμελεί την άμυνα. Και όχι μόνο δεν την παραμελεί, αλλά ανήκει στους κορυφαίους αμυντικούς αμυντικούς της λίγκας. Η ταχύτητα του, το μπασκετικό του I.Q και η έφεση στα κλεψίματα τον τοποθετούν στην... αφρόκρεμα την περιφερειακών αμυντικών του ΝΒΑ. Έτσι ο PG13 είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο που δεν υστερεί σε άμυνα και επίθεση.

Αυτό που δεν περνά απαρατήρητο είναι το μπασκετικό του σουλούπι. Το αέρινο στυλάκι του, αλλά και η τεχνική του στο σουτ σε συναρπάζει.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί πως το σώμα του δεν έχει παραμορφωθεί πολύ από τη στιγμή που μπήκε στο ΝΒΑ. Στεγνός όπως είναι και ο Κέβιν Ντουράντ που έχουν κρατήσει απόλυτα την εκρηκτικότητα τους και δείχνουν πως στην κορυφαία λίγκα, μπορείς να επιβληθείς ακόμα και χωρίς την σωματοδομή ενός... τέρατος.

«Εκτοξεύει» την Οκλαχόμα

Η αλήθεια είναι πως η φετινή σεζόν αποτελεί ένα στοίχημα τόσο για τον ίδιο τον 28χρονο, όσο και για την Οκλαχόμα. Πέρυσι δεν βρέθηκε η κατάλληλη χημεία και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς στα playoffs, απογοητεύοντας πολύ κόσμο που πίστευε στην συνύπαρξη Ουέστμπρουκ-Τζορτζ.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι Θάντερ πετάνε, μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα. Tρίτοι στη Δύση με ρεκόρ 17-10, έχοντας δείξει όμορφα πράγματα στο παρκέ. Η έδρα τους αρχίζει και πάλι να γίνεται φρούριο και κάτι όμορφο αρχίζει και πάλι να εμφανίζεται στην Οκλαχόμα.

Και φανταστείτε να επιστρέψει ο Ουέστμπρουκ στις εντυπωσιακές εμφανίσεις που τον έχουμε συνηθίσει. Γιατί μέχρι στιγμής τον... κουβαλάει ο Τζορτζ στο σκοράρισμα.

Μπορεί να μην έχει την ποιότητα της ομαδάρας του 2012, η οποία απαρτιζόταν από τους Ντουράντ, Χάρντεν, Ουέστμπρουκ και Ιμπάκα και είχε το potential να φτάσει στην κορυφή, αν δεν διαλυόταν, αλλά η φετινή έκδοση των Θάντερ σε κάνει να αναρωτιέσαι που μπορούν να φτάσουν αν συμμορφωθεί και ο Ράσελ.

Το show με τους Νετς και το clutch shot που... θρέφει τους ηγέτες

Οι ηγέτες έχουν ανάγκη από μεγάλα σουτ. Για να φτιάξουν την ψυχολογία τους, για να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Τζορτζ.

Στο ματς με τους Νετς βρέθηκε στην... ζώνη του λυκόφωτος με 47 πόντους, ενώ τους 25 εξ αυτών τους έβαλε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε με το νικητήριο τρίποντο του.

Ένα τεράστιο σουτ που του δίνει ψυχολογία για αντίστοιχες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Kάτι παραπάνω από μια απλή επιστροφή

O τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τον σοκαριστικό τραυματισμό του, θα πρέπει να αποτελεί δίδαγμα τόσο για τους απλούς ανθρώπους, αλλά φυσικά και για τους αθλητές. Η στάση του, η δύναμη της θέλησης, η άρνηση να αποδεχτεί μια κατάσταση που πολλοί πίστευαν πως θα καταλήξει και το μεγάλο ταλέντο του, τον επανέφεραν στην κορυφή. Ασχολείται με αυτό που αγαπά και συνεχώς γίνεται καλύτερος. Δεν τα παράτησε ποτέ, άντεξε στις δύσκολες μέρες και νύχτες, όταν το πόδι του ήταν διαλυμένο και γύρισε πιο έτοιμος από ποτέ!

Ένας αληθινός μαχητής που νίκησε τα τερτίπια της μοίρας, έκλεισε την... πόρτα στον φόβο, βγήκε ξανά στο «αφρό» και... εκτοξεύει τους Θάντερ. Μια ομάδα που δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Φέτος η Οκλαχόμα φιλοδοξεί να ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές στα playoffs και ο Τζορτζ θα είναι στην πρώτη γραμμή των πρωταγωνιστών.

Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού στη ζωή του έχει μάθει να παλεύει σαν λιοντάρι! Τίποτα δεν τον... λυγίζει.

 

NBA Τελευταία Νέα