Mπράντον Ντέιβις: Βλέπει Ολυμπιακό και «αφηνιάζει»! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Mπράντον Ντέιβις: Βλέπει Ολυμπιακό και «αφηνιάζει»! (pics & vids)
Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Ζαλγκίρις (20:00) και η Euroleague Greece γράφει για τον κακό «δαίμονα» των Πειραιωτών, Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος κάνει… παπάδες όταν βρίσκει απέναντι του την ελληνική ομάδα.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της αγωνιστικής γίνεται στη Zalgirio Arena του Κάουνας, εκεί όπου η Ζαλγκίρις που έκανε νίκη στη Euroleague μετά από τρεις σερί ήττες, υποδέχεται τον Ολυμπιακό που προέρχεται από 3 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.

Δύο ομάδες που γνωρίζονται πολύ καλά από την περασμένη σεζόν, αφού κλήθηκαν να… διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στα playoffs, εκεί όπου οι Λιθουανοί πήραν την πρόκριση για το Final 4.

Στα 6 ματς που οι… ερυθρόλευκοι βρήκαν μπροστά τους την ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους ένας παίκτης έγινε ο… εφιάλτης των Πειραιωτών. Ο Μπράντον Ντέιβις… σεληνιάστηκε στα 4 εκ των 6 μονομαχιών των δύο ομάδων και ήταν ο x-factor της Ζαλγκίρις στα playoffs. Έπιασε τρομερή απόδοση στο σημαντικότερο σημείο της σεζόν και οδήγησε τους Λιθουανούς στην πολυπόθητη πρόκριση στο Final 4.

Το 2/2 του Ντέιβις στη regular season

O ψηλός των Λιθουανών ήταν ήρεμος στην πρώτη του συνάντηση με τους Πειραιώτες, αφού έμεινε στους 8 πόντους και συγκέντρωσε 9 βαθμούς στην αξιολόγηση, τη μικρότερη επίδοση που είχε ποτέ κόντρα στους Πειραιώτες. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την ομάδα του να πάρει τη νίκη με 74-68.

Στο ματς του ΣΕΦ, το τελευταίο της regular season, ήταν απολαυστικός και έδειξε στους παίκτες του Ολυμπιακού τι θα ακολουθήσει στα playoffs. Kατάφερε να σημειώσει 18 πόντους (4/7 δίποντα και 10/11 βολές), ενώ το 24 στην αξιολόγηση φανέρωσε την πολύπλευρη προσφορά του στο παρκέ. Ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου και επέτρεψε στη Ζαλγκιρις να πάρει μια νίκη-θρίλερ, η οποία έφερνε τους Λιθουανούς στο δρόμο των Πειραιωτών στα playoffs.

Tα… όργια του στα playoffs

Εξαιρετικός ήταν στην 30η αγωνιστική της Regular Season, αλλά το καλύτερο το κρατούσε για τα playoffs. Eκεί ήταν ο… λαγός που έβγαλε από το καπέλο του ο Σάρας και… καθάρισε τον Ολυμπιακό με σκορ 4-1. Στο ματς που έκρινε εν πολλοίς τη συνέχεια της σειράς, η Ζαλγκίρις επικράτησε με 78-87 στο ΣΕΦ και έκανε το 1-0. Ο Ντέιβις έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του κόντρα στον Ολυμπιακό, τελειώνοντας με 21 πόντους και 26 στο PIR. To… κομμάτι του έκανε και στο Game 2 με 20 πόντους και 18 στην αξιολόγηση. Η ελληνική ομάδα δεν έβρισεκ τρόπο να τον περιορίσει και η… ζημιά θα μεγάλωνε στα 2 ματς του Κάουνας που ακολούθησαν.

Στο Game 3 που οι Λιθουανοί πήραν μια εύκολη νίκη με 80-60, ο Ντέιβις σταμάτησε στους 18 πόντους και είχε 22 στην αξιολόγηση. Για άλλη μια φορά… σκότωνε τον Ολυμπιακό με φοβερή ευστοχία. Ο Αθεόφοβος μέτρησε 6/8 δίποντα και 6/7 βολές. Το… κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης μπήκε στο 4ο παιχνίδι, με τη Ζαλγκίρις να φτάνει σε 100άρα (101-91) και τον Μπράντον να βοηθά με 19 πόντους. Πάλι στα κρίσιμα ήταν εκεί για να οδηγήσει εκ του ασφαλούς το σύνολο του Σάρας που εξέπληξε πολλούς με την πρόκριση στο Final 4.

ΦάσηΜατςΠόντοιPIR
Reg.SeasonZαλγκίρις-Ολυμπιακός 74-6889
Ref.SeasonΟλυμπιακός-Ζαλγκιρις 85-861824
PlayoffsΟλυμπιακός-Ζαλγκίρις 78-872126
PlayoffsΟλυμπιακός Ζαλγκίρις 79-682018
PlayoffsΖαλγκίρις-Ολυμπιακός 80-601822
PlayoffsΖαλγκίρις-Ολυμπιακος 101-91913
Μ.Ο 15.6M.O 18.6

Περιμένει τον Ολυμπιακό με… άγριες διαθέσεις και πολλά ρεκόρ καριέρας

Στις πρώτες 8 αγωνιστικές της φετινής σεζόν ήταν πολύ καλός, αλλά εκεί που μας… τρέλανε τελείως ήταν στην 9η και στη 10η αγωνιστική με Χίμκι και Αρμάνι αντίστοιχα. Έδειχνε ασταμάτητος και οι αντίπαλοι του έμοιαζαν ανήμπορει να τον αντιμετωπίσουν. Ήταν έρμαια των διαθέσεων του.

Αρχικά κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο 26χρονος σέντερ «έσπασε» τα κοντέρ κι έφτασε σε έξι ρεκόρ καριέρας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μάζεψε 39 βαθμούς στο ranking, μέτρησε 23 πόντους, πήρε 13 ριμπάουντ (6 επιθετικά, 7 αμυντικά) κι έδωσε 3 ασίστ.

Συνέχισε να κάνει career-high στο επόμενο ματς μ την Αρμάνι, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους σε 3 κατηγορίες.

Είχε 27 πόντους, 7 αμυντικά ριμπάουντ και 4 ασίστ σε μια βραδιά που δύσκολα θα ξεχάσει.

Ο Ντέιβις έχει απογειώσει το παιχνίδι του στις 2 τελευταίες αγωνιστικές και σίγουρα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει εξαιρετική δουλειά για να μην… πληγωθεί για άλλη μια φορά από τον Αμερικανό. Βλέπει Ολυμπιακό και… σεληνιάζεται ο Ντέιβις και σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα βαριά χαρτιά του Σάρας στην προσπάθεια για νίκη απέναντι στη… αρμάδα του Μπλατ.