Κώστας Σλούκας: Τα βρίσκει... σκούρα με τον Παναθηναϊκό!

Γιώργος Κούβαρης
Κώστας Σλούκας: Τα βρίσκει... σκούρα με τον Παναθηναϊκό!
O Κώστας Σλούκας θα αντιμετωπίσει για 41η φορά στην καριέρα του τον Παναθηναϊκό και η Euroleague Greece παρουσιάζει την ομαδική ισορροπία που υπάρχει στα παιχνίδια κόντρα στους «πράσινους» αλλά και τις άσχημες βραδιές του.

Ούτε 10, ούτε 20, ούτε 30, αλλά... 40 φορές έχουν βρεθεί στο ίδιο παρκέ ο Κώστας Σλούκας και ο Παναθηναϊκός! Ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά «τι εστί» ΟΑΚΑ , όπως γνωρίζει την ατμόσφαιρα και το κλίμα που επικρατεί κάθε φορά που θα αντιμετωπίσει τους «πράσινους».

Η αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague θα είναι η 41η μεταξύ των δύο πλευρών και η 20η στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Σλούκας έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και με τις τρεις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί, με το συνολικό ρεκόρ να είναι απολύτως ισορροπημένο! Κοινώς το σκορ είναι... 21-19 υπέρ του διεθνούς γκαρντ κόντρα στο «τριφύλλι», με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα όσον αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια με 13 νίκες και 6 ήττες.

Η πρώτη φορά ήρθαν αντίπαλοι ήταν στις 11 Δεκεμβρίου 2010, πριν από ακριβώς 8 χρόνια! Συγκεκριμένα ήταν ματς πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, όπου ο Σλούκας αγωνιζόταν ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ο 20χρονος -τότε- γκαρντ είχε μόλις έναν πόντο σε 12 λεπτά συμμετοχής (0/2 σουτ, 1/2 βολές) ενώ δύο εβδομάδες αργότερα (29/12/2010) για το κύπελλο βελτίωσε τα στατιστικά του (11π., 4/10 σουτ, 1/2 βολές) αλλά το αποτέλεσμα ήταν και πάλι ίδιο, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει εύκολα.

Με τα «κίτρινα» του Άρη ο Σλούκας είχε τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια από τους «πράσινους» ενώ -και όπως είναι λογικό και επόμενο- τα περισσότερα ματς τα έδωσε φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Συνολικά πήρε μέρος σε 29 ντέρμπι «αιωνίων» (τα δύο για την EuroLeague έχοντας 1-1, τα 24 για την Basket League έχοντας 20-14 και τα τέσσερα για το κύπελλο έχοντας 0-4) με το σκορ να ήταν 15-14 υπέρ του... ίδιου και των «ερυθρολεύκων» μέχρι και το καλοκαίρι του 2015, όταν και πήρε τον δρόμο για την Πόλη.

Το καλύτερο παιχνίδι του με τα «ερυθρόλευκα» το έκανε στον πρώτο τελικό του 2015 έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα για το 1-0 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ έχοντας 16 πόντους με 4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/6 βολές. Έκτοτε τη σκυτάλη πήραν μόνο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού-Φενέρμπαχτσε όπου ο Κώστας Σλούκας μέτρησε έξι νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις.

Βέβαια αν ρίξουμε μια ματιά στην προσωπική του στατιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Σλούκας μέτρησε μόλις 5,6 πόντους κατά μέσο όρο στα 40 παιχνίδια που προηγήθηκαν!