Από τον έναν ΠΑΟΚ στον άλλον!

Σταύρος Σουντουλίδης
Από τον έναν ΠΑΟΚ στον άλλον!

bet365

Γέννημα-θρέμμα Μακεδόνας, ο Δημήτρης Μελιόπουλος, έχει πολλά «πάρε-δώσε» με τον ΠΑΟΚ, εκεί δηλαδή όπου, όπως όλα δείχνουν, θα ενταχθεί από τον Ιανουάριο. Το gazzetta.gr γράφει για τον 18χρονο αμυντικό μέσο της Ξάνθης…

Μπορεί η διαδρομή του στο χώρο του ποδοσφαίρου να είναι σχετικά μικρή, όμως ο Ημαθιώτης αμυντικός μέσος της Ξάνθης έχει προλάβει να ακούσει και να μάθει αρκετά πράγματα για τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο φλερτάρει και σύντομα αναμένεται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την υπογραφή τετραετούς διάρκειας συμβολαίου.

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος γεννήθηκε στην Βεργίνα Ημαθίας και σε ηλικία μόλις 5 ετών θα κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο παιδικό τμήμα της ομάδας της Βεργίνας, όπου παράμεινε μέχρι τα 10 του χρόνια προτού βρεθεί για μια τρίετια στην Ακαδημία «Μακεδόνας» της Βέροιας, για να ακολουθήσει η παρουσία του στον… ΠΑΟΚ Κουλούρας.

Η Κουλούρα απέχει 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Βέροιας και η Σχολή Ποδοσφαίρου, που ίδρυσε ο Νίκος Καρύδας, ονομάζεται ΠΑΟΚ και ανήκει στο δίκτυο των συνεργαζόμενων ακαδημιών του «Δικεφάλου». Κάπως έτσι έγινε η πρώτη επαφή του «Μέλιο», όπως τον φωνάζουν στα γήπεδα οι συμπαίκτες του, με το μαύρο και άσπρο, με τον Δικέφαλο αετό, που είναι το έμβλημα της Σχολής.

Το γιατί και το πως δεν κατέληξε στον… κανονικό ΠΑΟΚ είναι μια άλλη ιστορία, πάντως για όσους γνωρίζουν ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές Μελιόπουλος είναι ανακάλυψη του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Παίδων, Βασίλη Γεωργόπουλου, ο οποίος εκτός από την Καλαμάτα, την Παναχαϊκή, τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ, είχε αγωνιστεί την τετραετία 1980-1984 και στον… ΠΑΟΚ!

Τελικά, από την Κουλούρα Ημαθίας ο Μελιόπουλος βρέθηκε στην Ξάνθη, όπου αρχικά εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της θρακιώτικης ομάδας και διεκδίκησε με την Κ17 το πρωτάθλημα Ελλάδας στην πρώτη του χρονιά, αλλά στον μεγάλο τελικό γνώρισε την ήττα από τον…ΠΑΟΚ.

Μέσα στο γήπεδο και σ’ αυτές τις ηλικίες ο μικρός από τη Βεργίνα Ημαθίας έδειχνε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, ωστόσο θα έπρεπε να κολυμπήσει στα βαθιά νερά της Σούπερ Λίγκας, όπου τον έριξαν οι Θρακιώτες, αφού πρώτα τον Ιούλιο του 2017 «έδεσαν» τον μικρό με το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και αμέσως μετά ακολούθησε τη προετοιμασία της πρώτης ομάδας.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ

Όταν δεν έπαιζε με τη μεγάλη ομάδα της Ξάνθης, έκανε αυτό που κάνουν πολλά από τα παιδιά της ηλικίας, έπαιρνε χρόνο συμμετοχής με την Κ20 του συλλόγου, προτού καθιερωθεί από τον Μίλαν Ράσταβατς και αρχίσει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Στις 25 Οκτωβρίου του 2017 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την φανέλα της πρώτης ομάδας της Ξάνθης απέναντι στον Εργοτέλη για το θεσμό του κυπέλλου. Στο τέλος της σεζόν το κοντέρ κατέγραψε τις πρώτες 19 συμμετοχές, ενώ παίζοντας εναντίον του Παναιτωλικού στις 4 Νοεμβρίου του 2017 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία έχοντας γεννηθεί από το 2000 και μετά.

Το γκολ, πάντως, που σημείωσε στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ με κεφαλιά ήταν αυτό που τον κατέταξε στο πάνθεον της ιστορίας της Ξάνθης, καθώς σε ηλικία 17 ετών, 9 μηνών και 20 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της! Μέχρι εκείνο το απόγευμα της 10ης Ιανουαρίου του 2018 το ρεκόρ κατείχε ο Σκοπιανός, Βάντσε Σίκοφ, που είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών, 11 μηνών, 1 ημέρας σε αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και μάλιστα στο ντεμπούτο του.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Για τον Δημήτρη Μελιόπουλο το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ δεν προέκυψε τώρα, οι εμφανίσεις του κυρίως με τις μικρές εθνικές ομάδες (U17 και U19) ήταν αυτές που τράβηξε πολλά βλέμματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για να τον κάνει δικό του, ενώ από το εξωτερικό η Νιουκάστλ και η Ρεν βλέποντας τον σε τουρνουά, αλλά και στους Μεσογειακούς αγώνες, όπου κατέκτησε την τέταρτη θέση με την Εθνική Νέων, κινήθηκαν για την απόκτησή του.

Ο Μίλαν Ράσταβατς τη φετινή σεζόν έχει περιορίσει το χρόνο συμμετοχής του, όπου μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί βασικός σε δύο παιχνίδια κυπέλλου και μέτρησε 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, καμία όμως πάνω από 10 λεπτά στο γήπεδο.

Πάντως, την Κυριακή (02/12) στο ΟΑΚΑ, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, έδειχνε να κρατάει χαμηλά την μπάλα και να περιμένει το τέλος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην Ξάνθη για να μιλήσει αναφορικά με το ποδοσφαιρικό μέλλον του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα