Xωρίς Κάρι έπαψες... Γκόλντεν Στέιτ να θυμίζεις! (pics & vids)

Xωρίς Κάρι έπαψες... Γκόλντεν Στέιτ να θυμίζεις! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Xωρίς Κάρι έπαψες... Γκόλντεν Στέιτ να θυμίζεις! (pics & vids)

bet365

Η απουσία του Στεφ Κάρι έχει κάνει τους πρωταθλητές Ουόριορς να συνηθίζουν στην ήττα και το gazzetta.gr γράφει για την τεράστια επίδραση που έχει στο παιχνίδι των... πολεμιστών ο «ταχυδακτυλουργός» με το Νο.30 στην πλάτη!

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Εκεί που όλα έμοιαζαν «παραδεισένια» στον πλανήτη των Ουόριορς, ξαφνικά τα πράγματα έχουν πάρει μια περίεργη τροπή, με τους πρωταθλητές να είναι σε τραγική κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

Πολλοί θα σταθούν στην κόντρα του Ντρέιμοντ Γκριν με τον Κέβιν Ντουράντ και τα όσα έχει δημιουργήσει αυτό το περιστατικό στον οργανισμό των Ουόριορς. Όμως δεν είναι αυτός ο σημαντικότερος λόγος της τεράστιας... πτώσης των Ουόριορς. Η... κρίση των πρωταθλητών αφορά την απουσία του σπουδαίου Στεφ Κάρι λόγω τραυματισμού.

Η τεράστια κλάση του και η επίδραση του στο παιχνίδι του Γκόλντεν Στέιτ φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο από το ρεκόρ των Ουόριορς στην εποχή του Στιβ Κερ, στα ματς που βρίσκεται στο παρκέ ο Κάρι και σε αυτά που λείπει.

Γιατί έπαψες Γκόλντεν Στέιτ να θυμίζεις!

Η διαφορά είναι μεγάλη και μας φανερώνει πόσο υπερπολύτιμος είναι ο «ταχυδακτυλουργός» των.... πολεμιστών. Ο τραυματισμός του αποκαλύπτει την εξάρτηση της ομάδας του από αυτόν (μέχρι στιγμής μετρά 29.5 πόντους, 6.1 ασίστ και 5 ριμπάουντ, νούμερα που παραπέμπουν σε MVP).

Το τελευταίο παιχνίδι του Στεφ με τη φανέλα των Ουόριορς ήρθε στις 11/8, τότε που η ομάδα του ηττήθηκε από τους Μπάκς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 134-111 μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ. Παρόλα αυτά ακόμα και έτσι οι πρωταθλητές, βρισκόντουσαν στην πρώτη θέση της Δύσης και δεν έδειχναν να έχουν πρόβλημα.

Από τότε, η ομάδα του Κερ έχει παίξει 7 ματς χωρίς τον Κάρι και μετρά 5 ήττες (η τελευταία με κάτω τα χέρια κόντρα στους Θάντερ με το ντροπιαστικό 123-95) και 2 νίκες, επιδόσεις ομάδας που δεν γίνεται να διεκδικήσει είσοδο στα playoffs.

To σερί 4 ηττών που τρέχουν οι Ουόριορς είναι το χειρότερο με Κερ στον πάγκο.

Με Κάρι... νικητές, χωρίς Στεφ... ηττημένοι

Και για να έχει κάποιος πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα, ας δούμε το ρεκόρ των Ουόριορς στα ένδοξα χρόνια (από την έλευση του Κερ και μετά).

Χωρίς Κάρι από τη σεζόν 2014-15 ως σήμερα το ρεκόρ τους είναι αρνητικό με 22 νίκες και 23 ήττες. Όταν ο ηγέτης τους βρίσκεται στο παρκέ οι Ουόριορς είναι μια... πυραυλοκίνητη ομάδα που παίζει απίστευτο μπάσκετ και... τρομάζει κάθε αντίπαλο. Με Κάρι στη σύνθεση τους βρίσκονται στο 254-47. Η διαφορά είναι τεράστια και μας δείχνει το πόσο σπουδαίος παίκτης είναι ο Κάρι.

Πολλοί έλεγαν πως το Γκόλντεν Στέιτ είναι τόσο σπουδαία ομάδα με πολλούς stars που ακόμα και ένας σημαντικός παίκτης να λείπει, τη δουλειά μπορούν να την κάνουν οι υπόλοιποι, δηλαδή στην περίπτωση της ομάδας του Κερ, οι Ντουράντ, Γκριν και Τόμπσον. Τα πεπραγμένα των Ουόριορς στο γήπεδο... φωνάζουν πως χωρίς τον Κάρι είναι μια άλλη ομάδα, καθόλου ελκυστική, καθόλου απρόβλεπτη και το σημαντικότερο, χωρίς κανένα... αέρα πρωταθλήτριας.

Ο Στεφ είναι... ευχή για τους Ουόριορς, οι οποίοι τον πίστεψαν από την αρχή και ευτυχώς για αυτούς πήραν μια σημαντική απόφαση που άλλαξε την ιστορία τους και τους έκανε την πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας πενταετίας με 3 πρωταθλήματα και έναν χαμένο τελικό.

.

Η απόφαση που τους έκανε πρωταθλητές

Όταν οι... πολεμιστές βρέθηκαν στο δίλημμα, αν θα πρέπει να ανταλλάξουν τον Μόντα Έλις ή τον Στεφ Κάρι, αποφάσισαν να αφήσουν να φύγει ο πρώτος (πήγε στους Μπακς) το 2012. Πλέον νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους γιατί ο Κάρι είναι ο κορυφαίος σουτέρ (κατά πολλούς) όλων των εποχών και σίγουρα έχει μια θέση από τώρα στο Hall Of Fame.

Τρίπτυχο ταχύτητα-ντρίμπλα-σουτ που δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ στο παρελθόν

Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει εμφανιστεί παίκτης που να συνδυάσει με τέτοιο εκπληκτικό τρόπο 3 σημαντικά στοιχεία για το ΝΒΑ. Ταχύτητα, ντρίμπλα και σουτ! Ο Στεφ μια ασταμάτητη απειλή έξω από τη γραμμή του τριπόντου που μπορεί να σουτάρει από κάθε σημείο του γηπέδου. Έχει το απρόβλεπτο, κάτι που δεν το συναντάς σε κανέναν άλλον παίκτη των Ουόριορς σε τέτοιο βαθμό. Τραβά... χειρόφρενο σε ανύποπτη στιγμή, σωριάζει τον αντίπαλο του, το... στάζει και κάνει το κοινό του Γκόλντεν Στέιτ να παραληρεί για τον ήρωα του.

Κανείς παίκτης στη λίγκα δεν... ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα καλύτερα από τον άνθρωπο με το Νο.30 στην πλάτη. Ξέρει να... διαλύει την ψυχολογία της αντίπαλης ομάδας με τα τρίποντα του από το... σπίτι του.

Επιπλέον λείπει πολύ στους Ουόριορς η ταχύτητα του, το μπασκετικό του I.Q και η ικανότητα του στον χειρισμό της μπάλας. Με αυτόν η ομάδα πατάει γκάζι και δεν σταματά ποτέ να τρέχει, ενώ ξέρει να αλλάζει το ρυθμό του ματς ανάλογα με το συμφέρον της ομάδας του. Το Γκόλντεν Στέιτ βρίσκεται σε κρίση, αφού του λείπει η ηρεμία που αποπνέει σε όλους τους συμπαίκτες του ο Κάρι. Με αυτόν στο παρκέ είναι ήσυχοι. Χωρίς αυτόν βλέπουν... εφιάλτες, κάτι που δείχνει και το ρεκόρ της ομάδας.

Το Γκόλντεν Στέιτ έχει πάρει 3 πρωταθλήματα τα τελευταία 3 χρόνια και το οφείλει κατά κύριο λόγο σε αυτόν τον άνθρωπο. Είναι ο παίκτης που ανεβάζει επίπεδο μια ομάδα και την κάνει ασταμάτητη στον επιθετικό τομέα. Σπουδαίοι παίκτες οι Ντουράντ, Γκριν και Τόμπσον, αλλά ο κύριος Στεφ είναι αυτός που... νοστιμίζει το παιχνίδι τους και τους δίνει τη... στόφα πρωταθλητή.

Όταν κάποιος είναι στα... πιτς φαίνεται η μεγάλη αξία του στα αποτελέσματα της ομάδας. Και οι Ουόριορς θυμίζουν ομάδα που... χαροπαλεύει να μπει στα playoffs με τον Στεφ παροπλισμένο. Με τον Κάρι υγιή, το Γκόλντεν Στέιτ σου απόπνεε μια υγεία, μια σιγουριά, σου έδινε την εντύπωση πως ότι και να γίνει, στο τέλος της σεζόν θα σηκώσουν το πρωτάθλημα.

Εκτιμάς κάτι περισσότερο, όταν το χάσεις

Στη ζωή λένε πως εκτιμάς κάτι περισσότερο όταν το χάσεις. Και στην περίπτωση των Ουόριορς, μπορεί να μην έχουν χάσει για πάντα τον Στεφ, ωστόσο όσο μένει εκτός παρκέ, ο Κερ και οι συνεργάτες θα γνωρίζουν πως δεν υπάρχει «μαγεία» στην ομάδα. Μια «μαγεία» που καθιέρωσε τους «πολεμιστές» στη συνείδηση όλων των fans του ΝΒΑ και τους έκανε 3 φορές πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα που... σκορπούσε τρόμο στο διάβα της, πλέον είναι ένα «φάντασμα» που χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσει. Και αυτό το... ηλεκτροσόκ έχει ονοματεπώνυμο. Στεφ Κάρι! Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία των Ουόριορς και τους έκανε τεράστιο brand name σε όλο τον πλανήτη. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν είναι το ίδιο.

 

NBA Τελευταία Νέα