Όταν ο Παππάς το... παίρνει πάνω του! (vids)

Όταν ο Παππάς το... παίρνει πάνω του! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο Παππάς το... παίρνει πάνω του! (vids)

bet365

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Νίκος Παππάς ισοφάρισε την δεύτερη καλύτερή του επίδοση στο σκοράρισμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και το gazzetta.gr θυμάται το ΤΟΡ-10 του Έλληνα γκαρντ!

Ο Νίκος Παππάς βροντοφώναξε «παρών» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έδειξε ότι μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του όταν και εφόσον του ζητηθεί και το χρειαστεί η ομάδα του. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε. Το έχει επαναλάβει στο παρελθόν και μάλιστα τις περισσότερες φορές το πρόσημο ήταν θετικό. Βέβαια απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο ήταν η πρώτη φορά που αποτέλεσε την αρχή και το τέλος των «πρασίνων» στην επίθεση, αφού χάρη σε αυτόν μπόρεσαν να πάρουν το momentum του αγώνα και να ελέγξουν απόλυτα το παιχνίδι μέχρι και το τέλος.

Με δύο λέξεις ήταν ο «game changer» για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και από τη στιγμή που και ο ίδιος ένιωσε πολύ καλά, τα πάντα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Τόσο για εκείνον, όσο -φυσικά- και για την ομάδα του. Μάλιστα με τους 24 πόντους που σημείωσε ισοφάρισε και την δεύτερη καλύτερή του επίδοση στο σκοράρισμα από τη μέρα που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Μόνο μία φορά είχε πετύχει έναν πόντο περισσότερο, πριν από -σχεδόν- 3,5 χρόνια! Αυτό ήταν και το καλύτερό του παιχνίδι κόντρα στον αιώνιο» αντίπαλο όπου είχε διάρκεια και έδειξε συνέπεια στην επίθεση. Άλλωστε χάρη σε εκείνον «έσπασε» το αρνητικό σερί της ομάδας του έξω από τα 6.75 μέτρα (ξεκίνησε με 0/10 ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι) ενώ αποτέλεσε και την πλέον αξιόπιστη λύση από την περιφέρεια.

Το gazzetta.gr θυμάται τα 10 καλύτερα παιχνίδια του Νίκου Παππά με τα «πράσινα» όσον αφορά το σκοράρισμα από τα οποία ο Παναθηναϊκός βγήκε επτά φορές νικητής, ενώ γνώρισε την ήττα στα υπόλοιπα τρία. Μόνο μία φορά από το 2013 και μετά που μετακόμισε στο ΟΑΚΑ είχε σημειώσει έναν περισσότερο πόντο. Συγκεκριμένα ήταν ο αγώνας των playoffs της EuroLeague για την σεζόν 2014-15 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (86-85) όπου μέτρησε 25 πόντους με 2/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 6/8 βολές.

Κόντρα στον Ολυμπιακό είχε 24 πόντους (4/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4/5 βολές), μια επίδοση που την είχε επαναλάβει άλλες τρεις φορές κατά τη διάρκεια της «πράσινης» καριέρας του. Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (90-86 ο Παναθηναϊκός) όπου είχε 24 πόντους με 5/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 8/10 βολές, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ (70-68) με αποκορύφωμα το buzzer beater τρίποντο (7/12δίπ., 2/3τρίπ., 4/5β.) και απέναντι στο Λαύριο και δη στο δραματικό ματς που είχε κριθεί στις δύο παρατάσεις (120-118) έχοντας 6/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 9/14 βολές.

Στους 23 πόντους είχε σταματήσει σε ματς πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη (76-69) στο ΟΑΚΑ (4/7δίπ., 3/6τρίπ., 6/6β.), ενώ ακολούθησαν οι 22 πόντοι του σε δύο παιχνίδια της EuroLeague. Πέρυσι στο παιχνίδι με την Μπασκόνια στη Βιτόρια (85-84 οι Βάσκοι) όπου δεν του είχε χρεωθεί καθαρό φάουλ στην τελευταία φάση με την οποία ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη (4/5δίπ., 3/5τρίπ., 5/6β.) και στο ΤΟΡ-16 της σεζόν 2014-15 όταν είχε 6/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 7/8 βολές στην εντός έδρας νίκη του «τριφυλλιού» κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (85-69).


 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα