Ο Λόπεζ είχε βάλει 3 τρίποντα σε 8 σεζόν. Φέτος βάζει 3 σε κάθε αγώνα! (vids)

Ο Λόπεζ είχε βάλει 3 τρίποντα σε 8 σεζόν. Φέτος βάζει 3 σε κάθε αγώνα! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Ο Λόπεζ είχε βάλει 3 τρίποντα σε 8 σεζόν. Φέτος βάζει 3 σε κάθε αγώνα! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr στέκεται στον Μπρουκ Λόπεζ και το πόσο πολύ έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του στους Μπακς, με αποτέλεσμα να έχει τα... ίδια τρίποντα με τον Κλέι Τόμπσον και να τον αποκαλούν -πλέον- «Splash Mountain»!

Ποιος να το έλεγε και ποιος να τον πίστευε...

Ότι θα βρισκόμασταν στα μέσα Νοεμβρίου 2018 και ότι θα κυκλοφορούσε στην «πιάτσα» του ΝΒΑ το παρατσούκλι «Splash Mountain» για τον Μπρουκ Λόπεζ. Και όχι, δεν είναι ψέμματα και ούτε πρόκειται για παραπληροφόρηση. Είναι 100% αλήθεια! Ο συμπαθής Μπρουκ των 213 εκατοστών, ένας παίκτης ο οποίος θα μπορούσε να κάνει ακόμα και σήμερα τη διαφορά μέσα στη ρακέτα μιας και είναι μόλις 30 χρονών ακόμα, πήρε φέτος για τα καλά τον δρόμο της... περιφέρειας. Και όταν λέμε περιφέρεια σημειώστε «έξω από τα 7.25 μέτρα!»

«Ποιος να... βάζει τώρα το κορμί του στη φωτιά;» θα μπορούσε να σκέφτεται ο Λόπεζ, ο οποίος ωστόσο βλέπει τον δίδυμο αδερφό του, Ρόμπιν, να στήνει αντίσκηνο στο «ζωγραφιστό» και αντίθετα με τον Μπρουκ να μην πλησιάζει ούτε κατά διάνοια τη γραμμή του τριπόντου. Άλλωστε μόλις 21 σουτ έχει επιχειρήσει όλα και όλα στην καριέρα του. Εδώ που τα λέμε μέχρι το 2016 δεν υπήρχαν και πολλές διαφορές με τον αδερφό του.

Ο Μπρουκ Λόπεζ μετρούσε έως το τέλος της σεζόν 2015-16 μόλις τρία εύστοχα σουτ τριών πόντων σε σύνολο 31 προσπαθειών. Ποιος να περίμενε αλήθεια τα όσα θα επακολουθούσαν με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν; Ως δια μαγείας, ο Λόπεζ εξελίχθηκε σε... πραγματικό σουτέρ έχοντας 134/387 τρίποντα τη σεζόν 2016-17 ως παίκτης των Μπρούκλιν Νετς και άλλα 112/325 πέρυσι με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στους Μιλγουόκι Μπακς ως free agent και σίγουρα κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τα όσα θα επακολουθούσαν. Ναι, μπορεί να είχε αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, μπορεί να είχε 4,8 τρίποντα κατά μέσο όρο στα 149 παιχνίδια της εν λόγω διετίας, αλλά φέτος η άφιξη του Μπουντενχόλζερ τον έχει μετατρέψει σε... γκαρντ ολκής. Ένας... γκαρντ με ύψος 2.13 μέτρα, ο οποίος έχει ευστοχήσει στα ίδια τρίποντα και με καλύτερο ποσοστό (39/93) με έναν εκ των... αυθεντικών «Splash Brothers», τον Κλέι Τόμπσον (39/110). Λεπτομέρεια: Ο Κλέι Τόμπσον έχει περισσότερα ριμπάουντ (55) απ' ότι ο Μπρουκ (42)!

Εν ολίγοις ο Λόπεζ παίρνει 7,2 προσπάθειες για τρίποντο σε κάθε ματς, ενώ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των Μπακς έχει ανεβάσει για τα καλά... στροφές αφού ευστοχεί σε 6+ τρίποντα! Αποκορύφωμα τα 8/13 που είχε απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς την περασμένη Κυριακή. Άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο που παίζει και σουτάρει ότι έχει την απόλυτη ελευθερία του προπονητή, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι συμπαίκτες του, τον... ψάχνουν πολύ στην πάσα.

Στο γράφημα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη ραγδαία αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του Μπρουκ Λόπεζ από τη μέρα που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο ΝΒΑ και πώς σημείωνε τους 13 πόντους που είχε κατά μέσο όρο (2008-09). Όσον αφορά τη σύγκριση με φέτος; Η... μέρα με τη νύχτα! Απόδειξη; Τα μόλις 32 δίποντα που έχει επιχειρήσει από το ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας ευστοχήσει στα 19 από αυτά!

 

NBA Τελευταία Νέα