Τα... βαρομετρικά χαμηλά του Σλούκα κόντρα στον Ολυμπιακό! (pics)

Νίκος Καρφής
Τα... βαρομετρικά χαμηλά του Σλούκα κόντρα στον Ολυμπιακό! (pics)
H Φενέρμπαχτσε θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό (15/11, 21:00) και η Euroleague Greece στέκεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Κώστας Σλούκας όταν κοντράρεται με τους «ερυθρόλευκους».

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού ανέβηκε δύο συνεχόμενες φορές στην κορυφή της Ευρώπης (2012, 2013) πριν μετακομίσει στην Τουρκία για χάρη της Φενέρ τον Ιούνιο του 2015.

Ο Κώστας Σλούκας… ανδρώθηκε στους Πειραιώτες και άρχισε να δείχνει το τεράστιο ταλέντο του σε όλη την Ευρώπη από τη σεζόν 2011-12 και μετά. Κάθε χρόνο παρουσιαζόταν όλο και καλύτερος , αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους game changers της διοργάνωσης. Ο Ζέλικο τον έβαλε στο… οπλοστάσιο της Φενέρ, τον εξέλιξε, τον έκανε ηγέτη και πενταδάτο, με τον «Σλούκι Λουκ» να προσθέτει ακόμα ένα ευρωπαϊκό τίτλο στην συλλογή του το 2017. Η Φενέρ επικράτησε του Ολυμπιακού στον τελικό της Euroleague και έτσι ο γοργοπόδαρος Έλληνας γκαρντ… πλήγωσε την πρώην ομάδα του.

Έχει αντιμετωπίσει 5 φορές τον σύλλογο από τον Πειραιά στην Euroleague και μετρά 2 νίκες (1 μία στον τελικό του 2017), αλλά και 3 ήττες στη regular season. Το αυριανό ματς στο ΣΕΦ (21:00) θα είναι το 6ο του συναπάντημα με τους «ερυθρόλευκους». Όσον αφορά τις ατομικές επιδόσεις δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά σε σχέση με την μεγάλη ποιότητα του.

Τρεις φορές άποντος, οι 2 κόντρα στον Ολυμπιακό

Δεν είναι πολύ σύνηθες να τελειώνει ματς χωρίς να σημειώσει πόντο ο Σλούκας και για αυτό όταν συναντάς κάτι τέτοιο σίγουρα σου προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Τις 2 τελευταίες σεζόν ο Έλληνας γκαρντ έχει παίξει σε 53 παιχνίδια της regular season και έμεινε άποντος μόλις στα 3 εξ αυτών.

Η ομάδα που τον έχει κρατήσει στο απόλυτο 0 στο σκοράρισμα σε 2 περιπτώσεις είναι ο Ολυμπιακός. Την αγωνιστική περίοδο 2016-17 δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στους Πειραιώτες στην Πόλη, καθώς είχε 0/5 σουτ εντός πεδιάς.

Η άλλη εμφάνιση που θέλει να ξεχάσει ήρθε την επόμενη σεζόν, αυτή τη φορά μέσα στο ΣΕΦ. Με 0/3 σουτ σε εκείνη την περίπτωση, είδε την άμυνα του Ολυμπιακού να τον εξουδετερώνει, ενώ η ομάδα του υπέστη διασυρμό με 95-70. Μάλιστα το ματς αυτό, ήταν το μοναδικό στην regular season της σεζόν αυτής που ο Σλούκας δεν είχε καταφέρει να σημειώσει ούτε ένα πόντο.

Το «13άρι» στην Τουρκία

Η κορυφαία εμφάνιση του στο σκοράρισμα έγινε την σεζόν 2017-18 στην Τουρκιά, καθώς σταμάτησε στους 13 πόντους. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαία πράγματα στο παρκέ και έφυγε με το τεράστιο διπλό (83-90), σε ένα παιχνίδι που ο Ρόμπερτς είχε 21 και ο Πρίντεζης 18 πόντους και 7 ριμπάουντ. Καλός ήταν και στο ματς του ΣΕΦ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Είχε 10 πόντους και 6 ασίστ, με τους Πειραιώτες όμως να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με 71-62.

Έμεινε χαμηλά, αλλά το πήρε η Φενέρ

Η σημαντικότερη κόντρα του με τον Ολυμπιακό ήρθε στο Final 4 της Πόλης το 2017. Ο παίκτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο σκοράρισμα την ομάδα του, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση με 3 πόντους. Παρόλα αυτά είχε συνεισφορά στον οργανωτικό τομέα, μοιράζοντας 5 ασίστ στους συμπαίκτες. Οι Τούρκοι πανηγύρισαν στο τέλος, φτάνοντας για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ ο Σλούκας κατακτούσε την Euroleague για 3η φορά στην καριέρα του.

Αυτό που δείχνει καλύτερα από κάθε άλλο το πόσο δυσκολεύεται ο Σλούκας απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι ο μέσος όρος του στα σκοράρισμα. Οι δύο φορές που έχει μείνει άποντος, αλλά και οι 3 πόντοι που σημείωσε στο Final 4 του 2017, τον κατεβάζουν πάρα πολύ. Σκοράρει 5.2 πόντους ανά ματς απέναντι στους Πειραιώτες και σίγουρα θα θέλει να βελτιώσει αυτόν τον αριθμό, αρχής γενομένης από το ματς που έρχεται στο ΣΕΦ. Η Φενέρ μετρά 5 νίκες και 1 ήττα φέτος, ενώ ψάχνει άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα σε μια έδρα που για να φύγεις με το διπλό θα πρέπει να… ματώσεις. Σε αυτή την προσπάθεια, κλειδί θα είναι και η εμφάνιση του «Σλούκι Λουκ», ο οποίος έχει μέχρι στιγμής 11.5 πόντους, 5.7 ασίστ και 50% στα τρίποντα (11/22).

Σλούκας vs Ολυμπιακός

ΣεζόνΦάσηΜατςΠόντοι
2016-17Reg. SeasonΟλυμπιακός-Φενέρ 71-6210
2016-17Reg. SeasonΦενέρ-Ολυμπιακός 67-640
2016-17ΤελικόςΦενέρ-Ολυμπιακός 80-643
2017-18Reg. SeasonΦενέρ-Ολυμπιακός 83-9013
2017-18Reg. SeasonΟλυμπιακός-Φενέρ 95-700
Μ.Ο ΠΟΝΤΩΝ 5.2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.