Ιωάννης Παπαπέτρου: Τα νούμερα του είναι καλύτερα στον Παναθηναϊκό

Αντωνία Σπανού
Ιωάννης Παπαπέτρου: Τα νούμερα του είναι καλύτερα στον Παναθηναϊκό
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει παίξει 6 παιχνίδια στην Euroleague με την φανέλα του Παναθηναϊκού και η Euroleague Greece βλέπει τις διαφορές σε σχέση με την περσινή του έναρξη της σεζόν.

Πολλές συζητήσεις έγιναν, πολύ μελάνι χύθηκε για την μεταγραφή του Ιωάννη Παπαπέτρου και την μετακίνηση του από τον Ολυμπιακό, στο οποίο βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, στον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας φόργουορντ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι έκανε αυτό που τον κάνει και νιώθει καλά, στηρίζει φυσικά την επιλογή του και έχει βρει στους «πράσινους» αυτά που έψαχνε.

Το πάθος που έβγαλε στο ντέρμπι «αιώνιων» κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του, για την 6η αγωνιστική της Euroleague, δείχνει ξεκάθαρα την ψυχολογία του και την φιλοσοφία του σε αυτή την νέα αρχή που επέλεξε να κάνει, γνωρίζοντας πολύ καλά πως είναι τα πράγματα στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πλέον φοράει τα «πράσινα» έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και η Euroleague Greece συγκρίνει την περσινή έναρξη της ευρωπαϊκής σεζόν, όπου φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού και την φετινή που φοράει εκείνη με το τριφύλλι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕΖΟΝ 2017/18

Ο Ιωάννης την σεζόν 2017/18 δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια, αφού σε 18:34 είχε 2 πόντους και -2 στο σύστημα αξιολόγησης.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε να ανεβάζει την απόδοση του με 7 πόντους και 4 ριμπάουντ κόντρα στην Μάλαγα και 8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ κόντρα στην Μακάμπι για την 3η αγωνιστική είχε 4 πόντους και 3 ριμπάουντ και 3 βαθμούς στο PIR. Ακολούθησε το ματς με την Χίμκι που σε 18:37 είχε 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 9 βαθμούς, ενώ καλός ήταν κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τον 5η αγωνιστική με 11 πόντους και 7 βαθμούς αξιολόγησης.

Κοιτώντας το πρόγραμμα και πέρυσι την 6η αγωνιστική είχαμε πάλι ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο οποίο ο Ιωάννης ήταν εξαιρετικός με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα και 17 βαθμούς στο PIR, αριθμός που ήταν και ο καλύτερος στα ματς κανονικής διάρκειας.

Συνολικά ο Ιωάννης στην περσινή έναρξη της Euroleague μέτρησε συνολικά σε 19:04, 7.16 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σουτάροντας με 23% στο τρίποντο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΕΖΟΝ 2018/19

Την φετινή σεζόν πολλά έχουν αλλάξει για τον Ιωάννη Παπαπέτρου και αυτή είναι μια νέα αρχή για εκείνον στην καριέρα του. Ο Τσάβι Πασκουάλ τον εμπιστεύεται απόλυτα και εκείνος δείχνει να απολαμβάνει με την ψυχή του το νέο του περιβάλλον. Μπορεί να ξεκίνησε κάπως νωθρά, αλλά στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει βρει τον καλό του εαυτό και προσφέρει σε πολλούς τομείς της ομάδας του, κάτι που φαίνεται και στους αριθμούς του.

Συγκεκριμένα με την Μακάμπι Τελ Αβιβ την πρώτη αγωνιστική είχε 4 πόντους και 1 ριμπάουντ με 3 βαθμούς στο PIR σε 11:31, ενώ στο παιχνίδι με την Μπάγερν που ακολούθησε έμεινε και πάλι στα... ρηχά με 2 πόντους, 3 ριμπάουντ και -1 στην αξιολόγηση. Από το παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια και την 3η αγωνιστική όμως ο Ιωάννης φαίνεται διαφορετικός και ανεβασμένος κάτι που φαίνεται γίνεται φανερό και από την στατιστική του.

Έγραψε τρεις διψήφιες αξιολογήσεις με το παιχνίδι με τους Ισπανούς να είναι το καλύτερο του με 15 πόντους 7 ριμπάουντ και 25 βαθμούς στο σύστημα. Αντίστοιχα πολύ καλός ήταν και στο παιχνίδι κόντρα στην Μπουντούτσνοστ με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 17 PIR, ενώ κρίσιμα σουτ έβαλε και με τον Ολυμπιακό με τον οποίο μέτρησε 7 πόντους με 2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 8 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Συνολικά μέχρι τώρα ο Ιωάννης εξαιρώντας τα δύο πρώτα ματς που έπαιξε λιγότερο και έψαξε λίγο τα... πατήματα του με την ομάδα, έχει ανέβει, περνά πολύ χρόνο στο παρκέ και δίνει στην ομάδα του και τον προπονητή του αυτά που ζητάνε από εκείνον.

Κατά μέσο όρο έχει σε 22:38, 8.19 πόντους με 41.7%, 4.5 ριμπάουντ και 10.7 βαθμούς στο PIR και είναι φανερό ότι κάθε ημέρα είναι και καλύτερα και μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας του Παναθηναϊκού.

Αυτά είναι τα πεπραγμένα του Ιωάννη Παπαπέτρου της περσινής και της φετινής σεζόν στις 6 πρώτες αγωνιστικές της Euroleague:

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥΠΟΝΤΟΙΡΙΜΠΑΟΥΝΤΤΡΙΠΟΝΤΑPIRΧΡΟΝΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ7.162.823%719:04
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ8.194.541.7%10.722:38

Photo Credits: Μαριλίζα Κοντογεώργου