Λάνγκφορντ – Γκος: Εμπειρία – Ενθουσιασμός σημειώσατε Χ! (vids)

Αντωνία Σπανού
Λάνγκφορντ – Γκος: Εμπειρία – Ενθουσιασμός σημειώσατε Χ! (vids)
Κιθ Λάνγκφορντ και Ουίλιαμς Γκος θα ζήσουν το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της καριέρας τους και με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι δυο τους ξεκινούν από την ίδια αγωνιστική βάση.

Ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού περιλαμβάνει η 6η αγωνιστική της Euroleague και όλα τα βλέμματα της Ευρώπης είναι για ακόμα μια φορά στραμμένα στα μέρη μας.

Οι δύο «αιώνιοι» έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με τις περσινές τους ομάδες, παίκτες ήρθαν, παίκτες έφυγαν, συζητήσεις έγιναν, μελάνι χύθηκε και για ακόμα μια σεζόν τίποτα δεν μοιάζει με τα... παλιά.

Οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στα... ίδια μετά από τις 5 πρώτες αγωνιστικές και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν τις καλές και τις κακές του στιγμές μέχρι αυτό το σημείο. Το ρεκόρ των δύο ελληνικών ομάδων είναι 3-2 και κάθε νίκη φαντάζει ως η πιο σημαντική.

Οι απώλειες στην Euroleague... πονάνε, στοιχίζουν σε υπομονή και γκρίνια και είναι προφανές ότι οι δύο αντίπαλοι αναζητούν χρόνο και θετικά αποτελέσματα μέχρι να μονταριστούν και να φτάσουν στο σημείο που έχουν φανταστεί.

Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται πόσο ακόμα πιο σημαντική είναι μια νίκη στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Οι δύο ομάδες έχουν επενδύσει σε νέους παίκτες και αρκετοί θα έχουν την πρώτη τους... επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.

Η Euroleague Greece καταγράφει τα όσα έχουν κάνει και τα δεδομένα των δύο... ρούκι γκαρντ των αντιπάλων, καθώς Κιθ Λάνγκφορντ και Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα τεράστιο ντέρμπι.

Οι δύο παίκτες μπορεί να διαφέρουν στο θέμα εμπειρίας, αλλά αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας τους και υπάρχει ανυπομονησία για το πως θα ανταποκριθούν κάτω από πραγματικά μεγάλη πίεση.

ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ – ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι και στο άκουσμα της μεταγραφής του υπήρξε έντονος ενθουσιασμός.

Και πως αλλιώς αφού πρόκειται για έναν παίκτη που έχει πετύχει σπουδαία πράγματα στην Euroleague, είναι έμπειρος και ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι με όλους τους τρόπους. Πλέον στα 35 του έχει την απαραίτητη εμπειρία να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της σεζόν και της διοργάνωσης και να τραβήξει την ομάδα του στο σκοράρισμα.

Μπορεί να έχει ζήσει πολλά και διαφορετικά πράγματα στην καριέρα του, την ατμόσφαιρα από το ελληνικό ντέρμπι όμως και αλλά και της πίεσης που συνεπάγεται δεν την έχει γνωρίσει και αυτό αποτελεί και ένα ερωτηματικό για το πως θα αντιδράσει.

Σε αυτό το ερωτηματικό έρχεται να προστεθεί και η κακή του εμφάνιση στο παιχνίδι κόντρα στην Μπουντούτσνοστ.

Μέχρι τώρα στην Euroleague ο Λάνγκφορντ μετρά σε 5 παιχνίδια 20:26 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, 12 πόντους με 33.3% στα τρίποντα, 1,4 ριμπάουντ και έχει μαζέψει 10,8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Καλύτερο του παιχνίδι ήταν αυτό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου με 18 πόντους, 2 ασίστ και 21 βαθμούς στο PIR, ενώ το χειρότερο του ήταν αυτό στο Μαυροβούνιο που έπαιξε μόλις 10:37 και έμεινε απόντος μετά από 2.550 ημέρες.

Σίγουρα είναι ένας έμπειρος παίκτης που έχει μάθει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο όλη την καριέρα του, αλλά επειδή τα εγχώρια ντέρμπι κρύβουν παγίδες και θέλουν ξεχωριστή ψυχολογία οφείλει να βγει μπροστά για την ομάδα του και να της δώσει αυτά που περιμένει από εκείνον.

Ο Τσάβι Πασκουάλ στηρίζει πολλά στον Αμερικανό γκαρντ και θα ήθελε να τον δει να επιστρέφει στον καλό του εαυτό και να ξεσηκώσει το ΟΑΚΑ.

ΝΑΙΤΖΕΛ ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΓΚΟΣ – ΑΠΕΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ

Στην απέναντι πλευρά υπάρχει μια αντίθετη περίπτωση, αλλά με εξίσου μεγάλες ευθύνες. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, ο νεοφερμένος και βασικός γκαρντ του Ολυμπιακού, δεν συγκρίνεται σε εμπειρίες με τον Λάνγκφορντ αλλά οι ευθύνες του είναι μεγάλες για την ομάδα του.

Ο νεαρός Αμερικανός θα βρεθεί και αυτός με την σειρά του στο πρώτο του ντέρμπι αιωνίων και μάλιστα εκτός έδρας και οφείλει να ανταποκριθεί. Ο Γκος είναι η βασική επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ και είναι εκείνος από τον οποίο περνά το παιχνίδι της ομάδας του.

Η έλλειψη εικόνων από ντέρμπι και από μεγάλα παιχνίδια αποτελεί ερωτηματικό, αλλά θα έχει την ευκαιρία να τα γνωρίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας του.

Μέχρι τώρα πάντως έχει δείξει ότι προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της Euroleague και είναι σταθερά καλός, με εξαίρεση το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Γκος μετρά κατά μέσο όρο σε 27:06, 10 πόντους με 35,3% στα τρίποντα, κατεβάζει 2,4 ριμπάουντ, ενώ μοιράζει και 4 ασίστ, ενώ έχει και 10.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Το χειρότερο του παιχνίδι ήταν εκείνο κόντρα στην ιταλική ομάδα, όπου σε 27:12 είχε 4 πόντους και 6 ασίστ όντας πάντως άστοχος.

Την καλύτερη του εμφάνιση την έκανε κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 30:51 και 18 βαθμούς στο PIR.

ΚΟΙΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ

Η εμπειρία του Λάνγκφορντ θα βρει απέναντι του τον ενθουσιασμό του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος και οι δύο νεοφερμένοι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού οφείλουν να προσαρμοστούν γρήγορα στα δεδομένα του ντέρμπι.

Η ατμόσφαιρα είναι πάντα ξεχωριστό, το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης στρέφεται στα μέρη μας και με τις δύο ομάδες να στηρίζουν πολλά στους δύο γκαρντ τους θέλουν να τους δουν να αποδίδουν στο μάξιμουμ.

Υπάρχει απόλυτη ισορροπία μέχρι τώρα στις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις, βέβαια άλλα προσφέρει ο ένας στο παρκέ άλλα ο άλλος, αλλά σε γενικές γραμμές δείχνουν να προσαρμόζονται και το ντέρμπι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις δύο ομάδες να μετρήσουν το επίπεδο προσαρμογής των δύο... νεοφερμένων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.