Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς: Από τα ραντάρ του Μόντσι στην ΑΕΚ (vids)

Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς: Από τα ραντάρ του Μόντσι στην ΑΕΚ (vids)

Δημήτρης Βέργος
Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς: Από τα ραντάρ του Μόντσι στην ΑΕΚ (vids)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον 19χρονο μέσο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς που θα υπογράψει στην ΑΕΚ, έχοντας βρεθεί στο μεταγραφικό μπλοκάκι του μετρ των μεταγραφών Μόντσι στη Ρόμα πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Η ΑΕΚ προχωράει σε μια μεταγραφή – επένδυση για το μέλλον καθώς όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Παρασκευής έφτασε σε συμφωνία με τη Ζελέζνιτσαρ για την απόκτηση του 19χρονου Βόσνιου μέσου, Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, γιου του πρώην μεγάλου άσου των κιτρινόμαυρων. Μια μεταγραφή που έκλεισε έπειτα από το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ελλάδα ο πρόεδρος της βοσνιακής ομάδας, Σέναντ Μισίμοβιτς, φτάνοντας σε συμφωνία με την Ένωση.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ και σούπερ αποδόσεις στη Serie A από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στο μπλοκάκι του Μόντσι στη Ρόμα

Ο Σαμπανάτζοβιτς θα υπογράψει συμβόλαιο πέντε ετών, με την ΑΕΚ να προσθέτει στο ρόστερ της έναν παίκτη με πολύ ταλέντο, που εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ιταλικών συλλόγων. Μάλιστα, με την περίπτωσή του ασχολήθηκε και ο μετρ των μεταγραφών, ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα, ο περίφημος Μόντσι, που συνηθίζει να βρίσκει στην αγορά «διαμαντάκια» και να τα εξελίσσει πουλώντας τα έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Πριν από περίπου, λοιπόν, ένα χρόνο ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ιταλία είχε βρεθεί στα ραντάρ της Ρόμα, αποτελώντας μια περίπτωση από αυτές που είχε ξεχωρίσει προσωπικά ο Μόντσι. Το νεαρό της ηλικίας του Σαμπανάτζοβιτς και οι αρκετές εμφανίσεις που είχε ήδη με τη φανέλα της Ζελέζνιτσαρ δεν είχαν περάσει απαρατήρητες καθώς εκτός από τη Ρόμα και τον Μόντσι, τόσο η Φιορεντίνα, όσο και η Αταλάντα φέρονταν να έχουν «τσεκάρει» τον 19χρονο χαφ.

Γκολ στο ντεμπούτο του

Ο Σαμπανάτζοβιτς μπορεί να αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, ωστόσο πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, στο ντεμπούτο του με τη Ζελέσνιτσαρ είχε βρει δίχτυα στο 3-0 του κυπέλλου με την Γκοράζντε πριν από ακριβώς δύο χρόνια.

Τη σεζόν που μας πέρασε, δηλαδή στη δεύτερή του χρονιά στην πρώτη ομάδα, ο Ανέλ παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη Ζελέζνιτσαρ. Καταγράφει συνολικά 17 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα Βοσνίας, ενώ αγωνίζεται και πέντε φορές στον θεσμό του Κυπέλλου, σκοράροντας μάλιστα ακόμα ένα τέρμα και δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 1-0 επί της Σιρόκι, βάζοντας έτσι τις βάσεις της πρόκρισης για τα ημιτελικά.

«Είμαι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα κέρδισε. Έχουμε πάρει το πάνω χέρι και ελπίζουμε να περάσουμε στα ημιτελικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο προπονητής μου, μου έδωσε την ευκαιρία. Ήταν σημαντικό να παλέψουμε ως το τέλος και να πιστέψουμε στη νίκη, και ήταν αυτό που κάναμε», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων μετά από εκείνο το παιχνίδι, ως ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Βασικός σε Ζελέζνιτσαρ και Κ19 Βοσνίας

Πλέον, έχοντας καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα της Ζελέζνιτσαρ, αποτελεί βασικό εργαλείο στον χώρο της μεσαίας γραμμής τη φετινή σεζόν. Μάλιστα, φέτος σκόραρε και στην ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας στα προκριματικά του Europa League στο εκτός έδρας 2-0 επί της Τρανς Νάρβα.

Την ίδια στιγμή, ο Σαμπανάτζοβιτς αποτελεί βασικό μέλος και της Εθνικής Βοσνίας κάτω των 19 ετών και με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί, αλλά και με την εξέλιξη που μπορεί να έχει, δεν αποκλείεται σύντομα να χτυπήσει ακόμα και την πόρτα της πρώτης ομάδας.

Ρέφικ: «Ο Ανέλ είναι πιο έξυπνος από μένα»

Για τον Ανέλ, είχε μιλήσει ο πατέρας του και πρώην άσος της ΑΕΚ, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος σε μια συνέντευξή του στη Novosti είχε υποστηρίξει ότι ο γιος του θα τον ξεπεράσει.

«Είναι καλός. Λένε ότι θα γίνει καλύτερος από μένα γιατί είναι πιο έξυπνος. Ήταν αρχηγός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έχει αποκτήσει εμπειρίες», είχε αναφέρει ο Ρέφικ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα