Αξέλ Τουπάν: «Ήταν η βραδιά μου, θέλω κι άλλες»

Αντωνία Σπανού
Αξέλ Τουπάν: «Ήταν η βραδιά μου, θέλω κι άλλες»
Ο Αξέλ Τουπάν, μιλώντας στην Euroleague Greece μετά το εξαιρετικό του παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι, στάθηκε στο τι χρειάστηκε να αλλάξει ο Ολυμπιακός, για το τι ψάχνει να βγάλει στο παρκέ και παράλληλα φάνηκε... αχόρταγος για ακόμα καλύτερες βραδιές.

Ο Ολυμπιακός ήθελε την νίκη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, για να αφήσει οριστικά πίσω του την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο, να αλλάξει την ψυχολογία του και να προχωρήσει με θετικό πρόσημο στην Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 88 – 80 των Ισραηλινών, με τον Αξέλ Τουπάν να κάνει ακόμα ένα γεμάτο και καλό παιχνίδι.

Ο Γάλλος «άσος» που φάνηκε να έχει εξαιρετική ψυχολογία τέλειωσε το παιχνίδι με 15 πόντους (4/5τριπ., 3/3β.), 1 ασίστ και πρόλαβε να μαζέψει 14 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 13:47''.

Αυτό ήταν το δεύτερο εξαιρετικό παιχνίδι του Τουπάν στην Euroleague μετά το ματς στην Βιτόρια και δείχνει να προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Τουπάν μίλησε στην Euroleague Greece για όλα όσα άλλαξαν στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο μεταξύ της ήττας και της νίκης, για την απαιτητική συνέχεια και τι χρειάζεται να γίνει και παράλληλα δήλωσε... αχόρταγος για ακόμα περισσότερες τέτοιες βραδιές.

«ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΠΡΕΠΕ»

Ο Γάλλος απάντησε για το τι άλλαξε μεταξύ της ήττας από την Αρμάνι Μιλάνο και της νίκης κόντρα στην Μακάμπι, τι σκέφτηκαν διαφορετικά οι «ερυθρόλευκοι» και τι έβγαλαν τελικά στο παρκέ.

«Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα, σε σχέση με τον αγώνα με την Αρμάνι. Ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι για εμάς και νομίζω ότι κάναμε όλα όσα έπρεπε στο παρκέ.

Πραγματικά πιστεύω ότι είχαμε συγκεκριμένο στόχο στην άμυνα μας, ήμασταν επιθετικοί από την αρχή και τελικά ήρθε η νίκη κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς».

«Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ»

Το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό είναι δύσκολο με ταξίδι σε Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι κόντρα στον Άρη και επίσης ταξίδι στην Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ για την 5η αγωνιστική της Euroleague, αλλά αυτό δεν... πτοεί τον Τουπάν. Αναγνωρίζει τις δυσκολίες, αλλά επίσης αναγνωρίζει τις προσπάθειες που κάνουν όλοι για να εντάξουν τους νέους και να βγει η ποιότητα τους στο παρκέ.

«Είναι εύκολο να ακολουθήσουμε σε αυτό τον ρυθμό την Euroleague και να αλλάξουμε ψυχολογία από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η ομάδα έχει τεράστια εμπειρία, όλοι κάνουν ότι είναι δυνατό για να εντάξουν και εμάς που ήρθαμε φέτος, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας στην ομάδα. Όλοι κάνουν σπουδαία δουλειά και αυτό ελπίζω να φαίνεται και στο παιχνίδι μας στο παρκέ.

Το πρόγραμμα είναι το ίδιο δύσκολο για όλες τις ομάδες στην Ευρώπη. Όλοι έχουν δύσκολα παιχνίδια όπως αυτά που ακολουθούν για εμάς με τον Άρη και την ΤΣΣΚΑ. Ο Ολυμπιακός όμως είναι χτισμένος έτσι για να αντέχει. Έχουμε πολλούς παίκτες, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και κάθε βράδυ να κάποιος θα βγαίνει μπροστά. Στο ένα παιχνίδι θα είναι η βραδιά του ενός, την άλλη του άλλου και απλά πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά».

«ΝΑ ΦΕΡΝΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ Η ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥ»

Παράλληλα και ολοκληρώνοντας την σκέψη του ο πρώην παίκτης της Ζαλγκίρις μίλησε για τις δικές του προσδοκίες, που είναι... απλές και σχετίζονται μόνο με την νίκη, σε ερώτηση παραδέχτηκε ότι χθες (25/10) ήταν η βραδιά του και παραδέχτηκε ότι σίγουρα θέλει κι άλλες.

«Προσωπικά το μόνο που σκέφτομαι είναι οι νίκες. Θέλω να φέρνω τον καλύτερο εαυτό μου στην ομάδα, να βγαίνω έτοιμος στο παρκέ και να παίρνουμε τελικά τις νίκες. Σήμερα ήταν η βραδιά μου. Πρέπει απλά να συνεχίσω να κάνω αυτό που πρέπει. Σίγουρα θέλω όσο το δυνατόν περισσότερες τέτοιες βραδιές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.