Εγραψε ιστορία ο Πασχαλάκης! (vids)

Εγραψε ιστορία ο Πασχαλάκης! (vids)

bet365

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με το πέναλτι που απόκρουσε στο ματς της περασμένης Κυριακής έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στα ντέρμπι κόντρα στον Άρη.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Μέχρι και την περασμένη Κυριακή, οι «κίτρινοι» είχαν εκτελέσει 9 πέναλτι και είχαν αστοχήσει σε μόλις ένα, με τον Κάμπορα στο περιβόητο «ντέρμπι του Σπάθα», τη σεζόν 2009-10. Η μπάλα είχε σταματήσει στο δοκάρι.

Τα υπόλοιπα επτά πέναλτι παικτών του Άρη είχαν καταλήξει στα «ασπρόμαυρα» δίχτυα, μέχρι να φτάσουμε στο 66ο λεπτό του τελευταίου ντέρμπι, τον Γιουνές να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα και τον Πασχαλάκη να αποκρούει το πέναλτι!

Κάπως έτσι ο Έλληνας «κίπερ» του «Δικεφάλου» έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στα ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, καθώς έγινε ο πρώτος ‘ασπρόμαυρος» τερματοφύλακας, που κατορθώνει να αποκρούσει ένα πέναλτι μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά και ένα ακόμη παιχνίδι, ότι είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος τερματοφύλακας της Λίγκας.

Η απόκρουση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στο άσχημα εκτελεσμένο πέναλτι του Γιουνές, που παρεμπιπτόντως στο ματς του Κυπέλλου τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν αυτός ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική. Πάντως, τυχερή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με τίποτα, όταν ένας τερματοφύλακας σχεδόν δύο μέτρα απλώνει το κορμί του και αποκρούει την μπάλα.

Ικανότητα λέγεται και σε καμία περίπτωση «τύχη»...

Δέκα συνολικά ποδοσφαιριστές του Άρη έχουν εκτελέσει πέναλτι σε παιχνίδια πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Πασχαλάκης έκανε αυτό που δεν είχαν κάνει όλοι οι προηγούμενοι γκολκίπερ του «Δικεφάλου» στις παρακάτω εκτελέσεις:

1965-66: Αρης – ΠΑΟΚ (5-1), Χατζηκώστας γκολ (Τάτσης)

1972-73: Άρης – ΠΑΟΚ (1-2), Καπερνεκας γκολ (Στέφας)

1978-79: Άρης – ΠΑΟΚ (1-0), Πάλλας γκολ (Φούρτουλα)

1992-93: Άρης – ΠΑΟΚ (1-2), Γιουκούδης γκολ (Πουρλιοτόπουλος)

1993-94: Άρης – ΠΑΟΚ (1-0), Σαπουντζής (Μιχόπουλος)

1998-99: Άρης – ΠΑΟΚ (2-0), Γεωργιάδης Σ. γκολ (Αργυρίου)

2009-10: Άρης – ΠΑΟΚ (2-0), Κάμπορα δοκάρι

2009-10: Άρης – ΠΑΟΚ (3-2), Κάμπορα γκολ, (Κρέσιτς)*

2012-13: Άρης – ΠΑΟΚ (2-2), Αγκάνθο γκολ (Βελλίδης)

2018-19: Άρης – ΠΑΟΚ (1-2), Γιουνές απόκρουση (Πασχαλάκης).

* Αγώνας για τα πλέι οφ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα