Δύο χρόνια Πασκουάλ, 144 ματς και... 110 νίκες!

Δύο χρόνια Πασκουάλ, 144 ματς και... 110 νίκες!

Γιώργος Κούβαρης
Δύο χρόνια Πασκουάλ, 144 ματς και... 110 νίκες!

bet365

Ο Τσάβι Πασκουάλ συμπληρώνει σήμερα (22/10) δύο χρόνια στον πάγκο του Παναθηναϊκού έχοντας μετρήσει 110 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ήταν Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, όταν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, «προσγειώθηκε» από τη Βαρκελώνη ο χαμογελαστός Τσάβι Πασκουάλ προκειμένου να αναλάβει τις τύχες του Παναθηναϊκού: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Το πιο σημαντικό είναι πως πρόκειται για μία καινούρια πρόκληση για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέρος αυτού του ιστορικού κλαμπ. Ελπίζω οι οπαδοί, το κλαμπ, οι προπονητές και οι παίκτες να είμαστε ενωμένοι όλη τη σεζόν και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα έχουμε καλά αποτελέσματα για όλους» ανέφερε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις.

Δύο ώρες αργότερα η «πράσινη» ΚΑΕ ανακοίνωνε και επίσημα την πρόσληψη του Καταλανού τεχνικού, ο οποίος αντικαθιστούσε τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Τσάβι Πασκουάλ για τα επόμενα τρία χρόνια» ήταν η ανακοίνωση της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Σήμερα (22/10), συμπληρώνοντας ακριβώς δύο χρόνια από εκείνη τη μέρα. Από τότε που ο Καταλανός τεχνικός ανέλαβε εξ ολοκλήρου τις τύχες του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» δεν έμειναν καμία χρονιά χωρίς να πανηγυρίσουν την κατάκτηση κάποιου τίτλου.

Νταμπλ στην παρθενική του χρονιά με την κατάκτηση τόσο του κυπέλλου, όσο και του πρωταθλήματος κάνοντας το break στο ΣΕΦ και «back to back» πρωτάθλημα πριν από μερικούς μήνες. Με δύο εγχώριους τίτλους και ένα κύπελλο η παρουσία του Πασκουάλ μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που στην EuroLeague έφτασε και τις δύο φορές στο πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs, αν και στο τέλος αποκλείστηκε από τις -όπως αποδείχθηκε- μετέπειτα πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Σε αυτά τα δύο χρόνια, ο 46χρονος προπονητής έχει κοοουτσάρει 144 φορές σε επίσημο ματς το «τριφύλλι» και σε αυτό το διάστημα έχει μετρήσει 110 νίκες και 34 ήττες. Όπερ και σημαίνει ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 76,4%! Για να το κάνουμε και πιο... ψιλά το εν λογω ρεκόρ, μπορούμε να το χωρίσουμε στις τρεις διοργανώσεις. Στην EuroLeague, ο Πασκουάλ έχει 40 νίκες και 28 ήττες (58,8%), στο πρωτάθλημα της Basket League 66 νίκες σε 71 ματς (92,9%) και στο κύπελλο 4-1 ρεκόρ (80%).

Φυσικά το ΟΑΚΑ αποτελεί την μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού αφού επί Πασκουάλ το ρεκόρ ήταν 61-7! Ποσοστό επιτυχίας στο 89,7% στα εντός έδρας παιχνίδια. Αντίθετα εκτός έδρας το ρεκόρ είναι 49-27 (64,4%) ενώ σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η... θεωρητικά ουδέτερη έδρα στον τελικό κυπέλλου το 2017 απέναντι στον Άρη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα