Μάικ Τζέιμς: «Δεν τους ενόχλησα εγώ που πανηγύριζα, αλλά ότι έχαναν»

Αντωνία Σπανού
Μάικ Τζέιμς: «Δεν τους ενόχλησα εγώ που πανηγύριζα, αλλά ότι έχαναν»
Ο Μάικ Τζέιμς μετά το τέλος τους εντυπωσιακού του παιχνιδιού κόντρα στον Ολυμπιακό, σχολίασε την νίκη της ομάδας του, έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για το περιστατικό στο τέλος, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν αφιερώνει την νίκη αυτήν σε κάποιον άλλον πέρα από την ομάδα του.

Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε στην Ελλάδα και κατάφερε να τραβήξει... πάνω του όλα τα φώτα. Αρχικά με την απόδοση του, που για ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετική και επιπλέον για τους... πανηγυρισμούς του που άναψαν τα αίματα στο ΣΕΦ.

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και σχολίασε όλα όσα έγιναν, ενώ έδωσε και το σύνθημα για την συνέχεια της ιταλικής ομάδας στην Euroleague.

Ο ηγέτης της Αρμάνι Μιλάνο, αφού πρώτα μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Ολυμπιακού, τους παίκτες και τον προπονητή του, σχολίασε όσα έγιναν στο τέλος δίνοντας την δική του εξήγηση, τόνισε ότι απολαμβάνει να παίζει κόντρα στους κορυφαίους και γελώντας παραδέχτηκε ότι δεν αφιερώνει την νίκη στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ολοκληρώνοντας μίλησε και για το ΟΑΚΑ και το... reunion που θα γίνει εκεί, τα συναισθήματα του, αλλά και τον στόχο της Αρμάνι Μιλάνο.

«ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ»

«Ελπίζω αυτό να είναι το πραγματικό πρόσωπο της Μιλάνο. Έχουμε πολύ ταλέντο, το καλοκαίρι έγινε πολύ καλή δουλειά με το ρόστερ, προστέθηκε πολύ ταλέντο, έχουμε μεγάλη προοπτική και απλά πρέπει να το δείξουμε.

Το παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ότι δεν έχουμε εμπειρία και ως ομάδα πρέπει να δουλέψουμε. Σήμερα δείξαμε ένα άλλο πρόσωπο και θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο.

Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, έχουν ευκαιρία να πάνε στο Final 4, έχουν σπουδαίο προπονητή, σπουδαία ομάδα γι' αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς. Μας βάζει στον σωστό δρόμο, ειδικά κόντρα σε μια τέτοια ομάδα».

Ο Τζέιμς ρωτήθηκε για το αν είχε έξτρα κίνητρο κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού έχει «πράσινο» παρελθόν, αλλά δεν παραδέχτηκε κάτι τέτοιο.

«Όλοι είχαμε έξτρα κίνητρο γιατί χάσαμε το παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό μας άφησε μια πικρή γεύση, αλλά μπαίνοντας στις... διπλές εβδομάδες δεν θες να χάσεις δύο παιχνίδια».

Δεν ξέρω αν νιώθω σαν στο... σπίτι μου εδώ, αλλά ξέρω ότι είμαι πολύ ανταγωνιστικός. Μου αρέσει να παίζω, απολαμβάνω το παιχνίδι, απολαμβάνω τον ανταγωνισμό, απολαμβάνω να παίζω κόντρα στους κορυφαίους. Είναι ένα ευχάριστο μέρος να παίζεις. Έχει σπουδαίο κοινό οπότε είναι ωραία».

«ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΟΤΙ ΕΧΑΝΑΝ»

Για το περιστατικό στο τέλος με τον Βαγγέλη Μάντζαρη ο παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο έδωσε την δική του εκδοχή, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει τι έγινε με τον Έλληνα παίκτη. Παράλληλα σχολίασε ότι λυπάται τις υπόλοιπες ομάδες που θα παίξουν στο ΣΕΦ.

«Δεν τους ενόχλησα εγώ που πανηγύριζα, αλλά ότι έχαναν. Στο τέλος όμως δεν πανηγύριζα το καλάθι μου, αναστατώθηκα γιατί ένιωσα ότι μου έγινε φάουλ και ήθελα το σφύριγμα. Όταν παίζεις στο μυαλό σου δεν έχεις τον χρόνο, απλά σκέφτηκα ότι μου έκαναν φάουλ και ήθελα να μου το δώσουν. Δεν ξέρω τι έγινε με τον Μάντζαρη».

Νομίζω ότι όποτε και να έρθεις εδώ κόντρα σε μια τέτοια ομάδα, με τέτοιον προπονητή δεν περιμένεις να κερδίσεις με 24 πόντους διαφορά. Ίσως μια ή δύο ομάδες να κερδίσουν εδώ όλη την σεζόν, οπότε αυτό που κάναμε εμείς ήταν μεγάλο και ειλικρινά λυπάμαι για τους υπόλοιπους που θα έρθουν εδώ».

«ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ»

Ο πρώην πράσινος ρωτήθηκε για το αν αφιερώνει την νίκη στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ενώ αν και είναι σε δύο μήνες μίλησε και για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ.

«Νομίζω ότι στην Ευρώπη υπάρχει λάθος νοοτροπία. Νομίζω ότι όποια ομάδα έχει ταλέντο και παίξει καλά μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν ανησυχούμε για το πως θα πορευτούμε, για το τι λέει ο καθένας, αλλά προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι βήμα βήμα και κάναμε ένα μεγάλο βήμα σήμερα. Ο πρώτος στόχος είναι πάντα η προσπάθεια για νίκη. Προσπαθείς να κερδίσεις σε ότι αγωνίζεσαι, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παίζεις. Σήμερα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς.

Δεν αφιερώνω την νίκη στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, είναι καλό να παίρνεις μια νίκη ειδικά κόντρα σε μια ομάδα που έχει στόχο το Final 4.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι τον Δεκέμβρη. Ελπίζω μέχρι τότε να τα έχουμε πάει καλά και να παλεύουμε για τα playoffs. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι γεμάτο συναισθήματα, θα δω τους φίλους μου, αλλά θα πάω εκεί για κερδίσω. Δεν πάω για το reunion και όπως είπα ελπίζω να πάρουμε την νίκη και εκεί, αλλά όπως είπα είναι σε δύο μήνες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.