Λάνγκφορντ στην EuroLeague Greece: «Εμπιστευτείτε μας!»

Λάνγκφορντ στην EuroLeague Greece: «Εμπιστευτείτε μας!»

Γιώργος Κούβαρης
Λάνγκφορντ στην EuroLeague Greece: «Εμπιστευτείτε μας!»
Ο Κιθ Λάνγκφορντ μίλησε στην EuroLeague Greece για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γκραν Κανάρια, στάθηκε στην ήττα από τη Μπάγερν, τον δικό του ρόλο, ενώ έσπευσε να στείλει και ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Από τη πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ο Κιθ Λάνγκφορντ γνώριζε πολύ καλά ότι ο ρόλος του τη φετινή σεζόν θα είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που είχε συνηθίσει να έχει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αφενός δεν θα βρισκόταν στο παρκέ για 30+ λεπτά και αφετέρου θα έπρεπε να είναι... έτοιμος για να «εκτελέσει» ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Όπως φαίνεται, ο Αμερικανός «μπόμπερ» έχει αφομοιώσει και με το παραπάνω αυτόν τον ρόλο. Είτε αγωνίζεται 10 λεπτά, είτε 20 λεπτά, είτε 30 λεπτά δεν χάνει ποτέ την επαφή με το καλάθι, έχοντας και με το... παραπάνω το ένστικτό του σκόρερ. Απέναντι στην Γκραν Κανάρια πραγματοποίησε ουσιαστική εμφάνιση σε 21 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 16 πόντους με 8/11 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και κανένα λάθος. Ειδικά στην τρίτη περίοδο ήταν εκείνος που άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς σημειώνοντας οκτώ σερί πόντους: «Το να είμαι πάντα έτοιμος, είναι η δουλειά μου! Αυτός είναι ο ρόλος μου στην ομάδα» είπε ο Λάνγκφορντ στην EuroLeague Greece και μεταξύ άλλων έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού μετά και την ήττα που προηγήθηκε στο Μόναχο: « Πρέπει οι φίλαθλοι να μας δείξουν εμπιστοσύνη και να είναι πιστοί στην ομάδα, όπως είναι πάντα...»

-Μετά την ήττα στο Μόναχο, ο Νικ έγραψε ένα tweet που έλεγε «θα επιστρέψουμε». Αυτό έγινε ή άρχισε να γίνεται ενόψει και των υπόλοιπων αγώνων;

«Είναι ο αρχηγός της ομάδας μας και εκείνος που βγαίνει μπροστά για να δίνει τις απαντήσεις που πρέπει. Όλοι ξέραμε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνουμε απέναντι στην Γκραν Κανάρια. Είμαστε χαρούμενοι με τη νίκη και πλέον μπορούμε να δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι.»

-Ξανά στο ΟΑΚΑ με την Ζάλγκιρις...

«Όχι, όχι. Με το Λαύριο παίζουμε! Μην το ξεχνάς. Δεν ξέρω με ποιον παίζουμε μετά. Το μυαλό μου είναι στο Λαύριο».

-Δεν σε πιστεύω. Φαντάζομαι ότι θα έχετε ήδη στο μυαλό σας το παιχνίδι με την Ζάλγκιρις...

«Όχι, αλήθεια σου λέω! Έτσι έχω μάθει να σκέφτομαι γενικά στην καριέρα μου. Μόνο τον επόμενο αντίπαλο...»

-Τελικά τι έγινε την περασμένη Τρίτη στο Μόναχο και ο Παναθηναϊκός έχασε;

«Πολλά πράγματα πήγαν λάθος. Δεν κάναμε καλά κάποιες λεπτομέρειες, ενώ δεν προσεγγίσαμε το ματς τόσο σοβαρά όσο έπρεπε. Μάθαμε όμως! Άλλωστε είμαστε μια έμπειρη ομάδα και δεν πρόκειται να κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη.»

-Αν και είσαι νέος στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός γενικά δυσκολεύεται στα εκτός έδρας ματς. Τι θεωρείς ότι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό;

«Δεν έχω να σου δώσω κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις. Όπως είπες είμαι νέος στην ομάδα και δεν ξέρω για ποιους λόγους δυσκολευόταν μακριά από το ΟΑΚΑ. Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαστε ένα γκρουπ από έμπειρους παίκτες και όλοι μαζί ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το προπονητικό τιμ δουλεύει πολύ καλά και θεωρώ ότι θα τα πάμε καλά στη συνέχεια».

-Πάντως σας τσάντισε αυτή η ήττα και γι' αυτό απαντήσατε τόσο εμφατικά με την Γκραν Κανάρια;

«Όχι, δεν μπορώ να το πω αυτό. Δεν μπορώ να πω ότι θυμώσαμε ή τσαντιστήκαμε. Απλά όταν επιστρέψαμε από τη Γερμανία και μπήκαμε ξανά στο ΟΑΚΑ για την προπόνηση, ο κόουτς μας είπε: 'Ξεχάστε ότι έγινε με την Μπάγερν. Από τη στιγμή που φύγαμε από τη Γερμανία, τα πάντα έμειναν πόσω. Τώρα έχουμε μόνο τη Γκραν Κανάρια' και δουλέψαμε σε αυτήν την προπόνηση ώστε να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Και αυτό κάναμε. Θέλω να πω ότι δεν υπήρχε επιπλέον κίνητρο για μας. Απλά θέλαμε να παίξουμε καλά».

-Θα μπορούσε να πει κάποιος για σένα ότι «γεννήθηκες έτοιμος» στο σκοράρισμα. Όποτε και αν βρεθείς στο παρκέ, όσο και αν παίζεις, σκοράρεις σαν να έχεις ρυθμό. Πώς τα καταφέρνεις;

«Κοίτα, όταν παίζεις λιγότερα λεπτά απ' όσα έπαιζες παλιότερα, αυτομάτως είσαι... alert! Θέλεις να είσαι όσο το δυνατόν πιο επιθετικός κάθε φορά που θα βρεθείς στο παρκέ. Το να είμαι πάντα έτοιμος, είναι η δουλειά μου! Αυτός είναι ο ρόλος μου στην ομάδα».

-Πάντως φαίνεται να έχεις αφομοιώσει τον νέο σου ρόλο...

«Ναι, όντως. Είναι μια αλλαγή για μένα αλλά κάθε μέρα ολοένα και προσαρμόζομαι. Ξέρω ότι δεν είμαι και ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου και ούτε θα έχω πολύ ώρα τη μπάλα στα χέρια μου για να δημιουργήσω με κάποια ασίστ. Η δουλειά μου είναι να είμαι επιθετικός κάθε φορά που θα βρίσκομαι στο παρκέ και αυτό προσπαθώ να κάνω. Να ασκώ πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Και όταν παίζω μαζί με τον Νικ, είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνω...»

-Θα έχεις καταλάβει ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι απαιτητικός, ειδικά από τη στιγμή που έχει να δει την ομάδα του αρκετά χρόνια σε Final 4. Θέλεις να τους πεις κάτι;

«Εμπιστευτείτε μας! Πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται χρόνος και ακόμα ο ένας προσπαθεί να αφομοιώσει και να καταλάβει τον ρόλο του. Ξαναλέω. Το προπονητικό δουλεύει πολύ καλά. Ξέρει τι κάνει. Πρέπει οι φίλαθλοι να μας δείξουν εμπιστοσύνη και να είναι πιστοί όπως είναι πάντα».