Κέβιν Λαζάνια: Από το... πουθενά, στα 9' λάμψης (pic & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Κέβιν Λαζάνια: Από το... πουθενά, στα 9' λάμψης (pic & vids)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Ιταλό φορ που... αγαπήθηκε ήδη από τον κόσμο λόγω του επωνύμου του, ωστόσο, του αξίζει η προσοχή δεδομένης της επαγγελματικής του εκτόξευσης μέσα σε μια τετραετία, φτάνοντας μέχρι και το ντεμπούτο με την εθνική ομάδα, όπου έκανε τη διαφορά σε 9'!

Ράγιο Μαχαδαόντα – Σπ. Χιχόν με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, ο Κέβιν Λαζάνια αγωνιζόταν ακόμα στα ερασιτεχνικά στρώματα του ιταλικού ποδοσφαίρου, στην ηλικία των 22 ετών!

Το 2018, την ίδια μέρα που ενημερώθηκε για την ενσωμάτωσή του με την ανδρική εθνική ομάδα της Ιταλίας, ανακοινώθηκε και το νέο του συμβόλαιο με την Ουντινέζε, με την οποία δεσμεύεται πλέον μέχρι και το 2023.

Ο 26χρονος επιθετικός καμαρώνει για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στην καριέρα του και την απότομη εκτόξευση, η οποία έφτασε στο σημείο να τον επιλέξει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ως αντικαταστάτη του Σιμόνε Τζάτζα στη «σκουάντρα ατζούρα», δίνοντάς του ευκαιρία στο ματς με τους Πολωνούς, αντί των Μπαλοτέλι και Μπελότι που έμειναν στις Νις και Τορίνο αντίστοιχα!

Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017, ο Λαζάνια έπαιζε στη Serie B, από την οποία τον τράβηξε η Ουντινέζε, αν και αρχικά τον άφησε δανεικό στην Κάρπι μέχρι και το καλοκαίρι, με τον διεθνή, πλέον, ποδοσφαιριστή να παίζει στην πρώτη κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 και να σκοράρει 12 φορές στο πρωτάθλημα και συνολικά 14 φορές σε 32 ματς.

Στην τρέχουσα σεζόν, σκόραρε μόλις μια φορά κι όμως κέρδισε την κλήση στην εθνική Ιταλίας, όπου στο πρόσφατο παιχνίδι με την Πολωνία (14/10) σημείωσε και την κεφαλιά - ασίστ στο νικητήριο γκολ του Μπιράγκι (92') στα 9 λεπτά συμμετοχής που κατέγραψε!

Αντικατέστησε τον Φεντερίκο Μπερναντέσκι, επιλέχθηκε αντί του Τσίρο Ιμόμπιλε και δικαίωσε απόλυτα τον ομοσπονδιακό προπονητή για το ρίσκο που πήρε και τα όσα σχόλια γράφτηκαν στα social media τη στιγμή της εισόδου του Λαζάνια στο γήπεδο, στην αναμέτρηση που έδωσαν οι Ιταλοί γι' αυτό τον μήνα στο Nations League.​

Κάτι που τον στεναχώρησε πολύ ήταν η απουσία της οικογένειάς του από το παιχνίδι με την Πολωνία, αφού, η πτήση σημείωσε καθυστέρηση και έχασαν την ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να βρεθούν κοντά στον 26χρονο επιθετικό στη μεγάλη του στιγμή. «Μιλούσα με τους γονείς μου για μισή ώρα μετά το ματς και η αλήθεια είναι ότι αντιλήφθηκαν κι εκείνοι όσα είχαν συμβεί καθώς όταν επέστρεψαν στο σπίτι και άνοιξαν το κινητό τους, δέχθηκαν πολλά μηνύματα από γνωστούς μας που ήθελαν να με συγχαρούν».

Για τον Λαζάνια, όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν από την Governolo μετακινήθηκε στην Cerea και στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου... έκανε παπάδες. Με τα 7 γκολ σε μια σεζόν πήρε μεταγραφή ως δανεικός στην Este και καταφέρνει να πετύχει 21 τέρματα σε 33 εμφανίσεις!

Η Carpi τον πρόσεξε και τον έκανε δικό της, το 2014, έναντι μόλις 75.000 ευρώ...

Παίζει για πρώτη φορά σε φιλικό παιχνίδι με την Πάρμα, σκοράρει για το τελικό 1-1 και τη 13η Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους κάνει ντεμπούτο στη Serie B απέναντι στην Κροτόνε. Η αρμάδα του Φαμπρίτσιο Καστόρι πραγματοποιεί τρομερή χρονιά με τον Λαζάνια στην επίθεση και καταφέρνει να πάρει την ιστορική άνοδο στη Serie A.

Από τον Ιανουάριο του 2017 ο Λαζάνια ανήκει στην Ουντινέζε, σκοράρει για πρώτη φορά στο «Σαν Σίρο» κόντρα στη Μίλαν, σε ήττα (2-1) για την ομάδα του, ωστόσο, τον Δεκέμβριο, κάνει τεράστιες εμφανίσεις και καταφέρνει να βρει δίχτυα σε πέντε διαδοχικά ματς του πρωταθλήματος, ισοφαρίζοντας την επίδοση στην οποία είχε φτάσει το 2010 ο Αντόνιο Ντι Νατάλε με τη φανέλα της Ουντινέζε! Κροτόνε, Μπενεβέντο, Ίντερ (!), Ελλάς Βερόνα και Μπολόνια ήταν τα «θύματα» του Λαζάνια σε εκείνο το σερί.

Φέτος, έχει 8 συμμετοχές και μόλις 1 γκολ, αλλά έζησε κάτι μοναδικό με την κλήση του στην «σκουάντρα ατζούρα» και τη στιγμή που βίωσε με την κεφαλιά πάσα στον Μπιράγκι για το γκολ στο 92' κόντρα στους Πολωνούς, αποτέλεσμα που έφερε την πρώτη νίκη των Ιταλών έπειτα από έναν χρόνο!

Επί προσωπικού, είναι αρραβωνιασμένος για περισσότερα από 8 χρόνια με την Αριάνα Μαλακάρνε, η οποία εργάζεται στο χώρο των καλλυντικών και της αισθητικής...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα