Ο Μπογέ γεμίζει τη «φαρέτρα» του Ουζουνίδη

Ο Μπογέ γεμίζει τη «φαρέτρα» του Ουζουνίδη

Δημήτρης Βέργος
Ο Μπογέ γεμίζει τη «φαρέτρα» του Ουζουνίδη

bet365

Ο Λούκας Μπογέ θα αποτελεί από εδώ και πέρα ένα σημαντικό «κλειδί» στα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη και το gazzetta.gr γράφει για την πολύτιμη βοήθεια που μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ ο Αργεντινός εξτρέμ.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ιρλανδία – Ουαλία και σούπερ αποδόσεις στο Nations League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Τέλη Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, κατακαλόκαιρο, ο Λούκας Μπογέ σε κάτι λιγότερο από μισή ώρα που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ, είχε δείξει στο κοινό της ΑΕΚ ότι μπορεί να αποτελέσει μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Εκείνη η πρώτη του εμφάνιση μπροστά στους φίλους της Ένωσης είχε δημιουργήσει μεγάλη ανυπομονησία για τη συνέχεια. Για τον ίδιο και για όλη την ΑΕΚ, όμως, ο ύπουλος τραυματισμός του στους κοιλιακούς στη Γλασκώβη, πριν το πρώτο ματς με τη Σέλτικ, έβαλε αυτήν την προσμονή στον «πάγο». Και τόσο ο ίδιος ο Αργεντινός εξτρέμ, όσο και η ΑΕΚ, έχασαν πολύ από αυτήν την ατυχία στο ξεκίνημα της σεζόν.

Όταν το καλοκαίρι ο Μπογέ ερχόταν με τη μορφή δανεισμού στην ΑΕΚ από την Τορίνο, οι πληροφορίες τόσο από την Ιταλία, όσο και από την πατρίδα του την Αργεντινή, μιλούσαν για έναν παίκτη με κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη. Γι' αυτό και το προσωνύμιο «Ταύρος» που τον συνόδευε. Παράλληλα, αυτοί που γνώριζαν τον Αργεντινό άσο έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή με πλούσια τεχνική κατάρτιση και καλό κράτημα της μπάλας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το σώμα του, το ένας εναντίον ενός και την ικανότητά του να παίζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη δυναμική στα άκρα της Ένωσης και στη φιλοσοφία ανάπτυξης του παιχνιδιού του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Είναι δεδομένο ότι μέσα Οκτώβρη είναι υπερβολικά νωρίς για να κρίνει κανείς τον Μπογέ. Ωστόσο στα 44 λεπτά συμμετοχής που έχει στα δύο επίσημα παιχνίδια του με τη φανέλα της ΑΕΚ έδειξε ότι οι περιγραφές που τον συνόδευαν έχουν βάση. Και μάλιστα, συνεχίζοντας σε αυτό το επίπεδο και μπαίνοντας σταδιακά όλο και περισσότερο στα πλάνα του Ουζουνίδη, ο Αργεντινός εξτρέμ έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα πολύτιμο «βέλος» στη «φαρέτρα» του Έλληνα κόουτς της πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Ο Μπογέ μπαίνει ως αλλαγή για 12 λεπτά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι μάλιστα στο οποίο ακόμα βρισκόταν μακριά από το επίπεδο της ετοιμότητάς του, έχοντας μόλις μπει σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων από το καλοκαίρι. Πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο η ΑΕΚ αναζητούσε απεγνωσμένα την ισοφάριση και με την παρουσία του έδωσε ενέργεια στους «κιτρινόμαυρους». Πήρε μπάλες, έδωσε μάχες, και έβγαλε τσαγανό, δίνοντας μάλιστα και την πάσα στον Μπακασέτα, πριν αυτός συνεργαστεί με τον Γκάλο και φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε παραδεχθεί τη μεγάλη ατυχία με την απώλεια του Μπογέ, όπως και ότι από εκείνο σημείο και μετά ο Αργεντινός άσος θα έπαιρνε όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό ρίσκο. Πράγματι, στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία, ο Μπογέ παίρνει 32 λεπτά συμμετοχής και είναι εκείνος που συμβάλλει σημαντικά στην ανατροπή. Αρχικά με την υποδοχή της μπάλας, την τοποθέτηση του σώματος και την ασίστ στον Γιακουμάκη για την ισοφάριση, και εν συνεχεία με το φάουλ που κερδίζει σε εξαιρετική θέση για το πόδι του Γκάλο που γυρίζει το ματς.

Ο Ουζουνίδης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και ελπίζει ότι ο Μπογέ θα συνεχίσει να δίνει αυτά και ακόμα περισσότερα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ, προσφέροντας τις βοήθειες που περίμεναν από αυτόν στην Ένωση όταν ενεργοποιούσαν την απόκτησή του από την Τορίνο. Άλλωστε, ο Αργεντινός πέρα από το να παρουσιάσει τη δική του ποιότητα, έρχεται να ενισχύσει συνολικά την ΑΕΚ σε μία θέση στην οποία οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ελλείψεις με τον τραυματισμό του Αλμπάνη και το γεγονός ότι ο Γιαννιώτας δεν ήταν έτοιμος. Κάτι που είχε αφήσει τον Ουζουνίδη με τις επιλογές των Μπακασέτα και Μάνταλου στα άκρα, συν την έξτρα λύση του Γκάλο, φορτώνοντας παιχνίδια στα πόδια τους στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα