Στεφ Κάρι: Ξέρει τον τρόπο, έχει την δίψα! (vids)

Στεφ Κάρι: Ξέρει τον τρόπο, έχει την δίψα! (vids)

Αντωνία Σπανού
Στεφ Κάρι: Ξέρει τον τρόπο, έχει την δίψα! (vids)

bet365

Ο Στεφ Κάρι μπαίνει στην αρένα του ΝΒΑ πανέτοιμος όπως πάντα και αν υπάρχουν αμφιβολίες για την... δίψα του φροντίζει να τις εξαλείφει με το ταλέντο και την νοοτροπία του. Το gazzetta.gr παρουσιάζει...

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Είναι από τους παίκτες του ΝΒΑ που γνωρίζουν πολύ καλά τι χρειάζεται για να φτάσει στο τέλος μιας τεράστιας διαδρομής και να είσαι εσύ εκείνος που ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και θα βγει νικητής.

Ο Στεφ Κάρι και οι Ουόριορς μπαίνουν στην αφετηρία του «μαγικού» κόσμου ως Πρωταθλητές, ο ασταμάτητος γκαρντ των «Πολεμιστών» ήδη φορά τρία δαχτυλίδια στο χέρι του και θέλει ακόμα μια σεζόν με υπομονή και.. μπόλικη τρέλα να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Ο τρόπος που θα το κάνει ίσως να είναι διαφορετικός από τις προηγούμενες σεζόν. Άλλωστε πολλά άλλαξαν αυτό το καλοκαίρι στο ΝΒΑ, τίποτα δεν μοιάζει ίδιο πέρα από το γεγονός ότι όλοι θέλουν να βρεθούν στην θέση των Πρωταθλητών και να πρωταγωνιστήσουν.

Η preseason ανήκει στο παρελθόν, οι ομάδες έκαναν αυτό που έπρεπε και πλέον άπαντες ρίχνονται στην «μάχη» του πρωταθλήματος.

Πως όμως ένας παίκτης που έχει... πατήσει σε κορυφές που άλλοι δεν έχουν τολμήσει να ονειρευτούν, βρίσκει κίνητρο για ακόμα πιο ψηλά. Ο Στεφ Κάρι μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα καταφέρει.

Μάλιστα όλες οι αποφάσεις που παίρνει έχουν αντίκτυπο και στο παιχνίδι του. Ο 30χρονος γκαρντ ήδη αποφάσισε να αλλάξει την προπόνηση του. Ο Κάρι θεωρεί ότι είναι έξυπνη κίνηση να μειώσει όσα έκανε στην προετοιμασία, για να δει καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

«Οι προπονήσεις μου είναι έντονες, σωματικά και ψυχικά. Σίγουρα δουλεύω πιο έξυπνα και όταν λέω έξυπνα σημαίνει ότι δεν μένω στο γήπεδο έξι ώρες όπως συνήθιζα να κάνω. Αλλα σίγουρα θέλω να κάνω αρκετά για να γίνομαι καλύτερος και να βρω τον τρόπο να αντεπεξέλθω στα 82 προγραμματισμένα παιχνίδια υψηλού επιπέδου και να είμαι στα καλύτερα μου στα playoffs».

Eίναι προφανές ότι ο Κάρι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Δεν μπαίνουν τυχαία τα τρελά σουτ που επιχειρεί και σίγουρα δεν έχουν έρθει τυχαία τα τρία πρωταθλήματα των Ουόριορς.

Η όρεξη του δεν σταματά και η προετοιμασία του έχει ως στόχο να φτάσει μέχρι το τέλος και να είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

«Πιστεύω για εμάς ή μάλλον συγκεκριμένα για εμένα πως λειτουργεί το σώμα μου στο να παίζει στα κόκκινα μέχρι τον Ιούνιο και έπειτα να ανανεώνεται και να αναζωογονείται μέσα σε δυόμιση μήνες και να ετοιμάζεται για ακόμα ένα ταξίδι εννέα μηνών».

Ο Στεφ αφοσιώθηκε πιο πολύ από κάθε σεζόν αυτό το καλοκαίρι στο μπάσκετ. Μετά τα προβλήματα τραυματισμών της προηγούμενης σεζόν, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη ταξίδια και υποχρεώσεις και για ένα μήνα ξεκούρασε εντελώς το σώμα του. Όταν επέστρεψε στο παρκέ ήταν αποφασισμένος και διαφορετικός. «Θέλει να είναι ο καλύτερος», δήλωσε ο assistant coach των Ουόριορς και αυτό δεν αλλάζει.

Δεν είναι λίγα αυτά που έχει καταφέρει ο Κάρι μόλις στα 30 του χρόνια. Βρίσκεται 9 χρόνια στους Ουόριορς, έχει κερδίσει τίτλους, ενώ έχει βγει και δύο φορές MVP.

Τα κατορθώματα του είναι εντυπωσιακά και παράλληλα ιστορικά, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που πετυχαίνει πάνω από 200 τρίποντα τουλάχιστον για έξι χρονιές.

Η όρεξη του είναι ακόρεστη και είναι ένας γεννημένος πρωταθλητής που δεν έχει κανέναν σκοπό να παραδώσει τα σκήπτρα χωρίς να παλέψει σκληρά.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΝ ΑΠΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ

Οι Ουόριορς είναι ήδη πρωταθλητές και μπαίνουν στην «μάχη» πανέτοιμοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και το στέμμα τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει χτιστεί μια ομάδα νικητών και ο Κάρι είναι ένας από εκείνους που ξεχωρίζουν. Αν υπήρχε μια αμφιβολία για την... δίψα των «Πολεμιστών» όλοι φροντίζουν να εξαλείψουν.

«Ήταν πιθανότατα ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια που έχω περάσει σε θέμα προετοιμασίας. Είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτό που θα παρουσιάσουμε στο παρκέ», ο Κάρι το δήλωσε και όλοι οι αναλυτές το πιστεύουν.

Άλλωστε δεν έχει τίποτα να αποδείξει πλέον. Είναι 30 χρονών, έχει καταφέρει τα πάντα και δεν υπάρχει κανείς να αμφισβήτηση τις αποφάσεις του εντός και εκτός παρκέ.

Οι αλλαγές των κανονισμών του ΝΒΑ, που αναμένεται σύντομα να συζητηθούν, «προστατεύουν» περισσότερο παίκτες σαν τον Κάρι και αν δεν μπορείς να τον περιορίσεις με πιο σκληρά φάουλ, που συχνά του γίνονταν τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα για τις αντίπαλες άμυνες. Τόσο καιρό η εντολή ήταν άπαντες να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τον μικρόσωμο γκαρντ με όποιον τρόπο μπορούσαν. Ακόμα και να τον κρατήσουν αν δεν μπορούν να το πιάσουν αλλιώς.

Αυτό αναμένεται να αλλάξει και τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τις άμυνες. Το να σουτάρεις με κουρασμένα πόδια ή μετά από 15 δευτερόλεπτα που παλεύεις με τον αμυντικό είναι δύσκολο, αν αυτό σταματήσει ο Κάρι αναμένεται να εκτοξεύσει την ευστοχία του και αυτό είναι κάτι που το περιμένουν οι Αμερικάνοι στο ΝΒΑ σύμφωνα με το Bleacher Report. Αν οι κανόνες αυτοί, που θέλουν να «ελευθερώσουν» εντελώς τους παίκτες της περιφέρειας γίνουν πράξη και τους δούμε μέσα στα παρκέ παίκτες, όπως ο Κάρι, θα έχουν τρομαχτικό πλεονέκτημα.

ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΚΕ

Ψυχολογικά και σωματικά ο Στεφ Κάρι είναι στην καλύτερη του φάση. Τον Ιούλιο υποδέχτηκε το τρίτο του παιδί, τον μικρό Κάνον και η ευτυχία του ζευγαριού δεν θα μπορούσε να είναι πιο ολοκληρωμένη. Μετά την μεγάλη τους κόρη, Ράιλι, που ξέρει να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της και να κλέβει την παράσταση και την τρίχρονη Ράιαν η ευτυχία ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου.

Πριν από δύο ημέρες μάλιστα ο Στεφ Κάρι ανέβασε φωτογραφία με τον πιτσιρικά να απολαμβάνει το πρώτο του παιχνίδι. Η σεζόν ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον 30χρονο γκαρντ και μένει να δούμε αν η δίψα για το τέταρτο δαχτυλίδι θα είναι πιο έντονη από ποτέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα