Σάντσο: Άνοιξε τα φτερά του στη Βεστφαλία (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Σάντσο: Άνοιξε τα φτερά του στη Βεστφαλία (pics & vids)

bet365

Έφυγε από το Μάντσεστερ το 2017, επέλεξε να μην εξελιχθεί υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα και προς το παρόν δικαιώνεται απόλυτα. Το gazzetta.gr παραθέτει τους λόγους που ο Τζέιντον Σάντσο ενδέχεται να είναι ο επόμενος ποδοσφαιριστής που θα κοστίσει περισσότερα από 100 εκατ.ευρώ σε μεταγραφή...

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ιταλία - Ουκρανία! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πριν από έναν χρόνο και... κάτι λίγες μέρες, ο Τζέιντον Σάντσο, αναδεικνύεται πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε επίπεδο κ-17 με την εθνική ομάδα της Αγγλίας (έφτασε μέχρι και τον τελικό αλλά έμεινε με το μετάλλιο του φιναλίστ) και παίρνει μεταγραφή από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, έναντι μόλις 10 εκατ.ευρώ.

Έναν χρόνο αργότερα και πιο συγκεκριμένα αρχές Οκτώβρη, έχει κάνει... παπάδες στο ξεκίνημα της Bundesliga και ήδη ακούγονται οι «σειρήνες». Και αυτές οι σειρήνες, τον καθιστούν ήδη μεταγραφή 100+ εκατομμυρίων!

Ο Τζέιντον Σάντσο, έφυγε από τα τμήματα υποδομής της Γουότφορντ σε ηλικία 14 ετών και μεταπήδησε στη Μάντσεστερ Σίτι όπου και παρέμεινε μέχρι και πέρυσι. Μάλιστα, είχε απορρίψει την πρόταση που του έκαναν οι «πολίτες» για να παραμείνει στις τάξεις του αγγλικού συλλόγου και πήρε την απόφαση να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Ουσμάν Ντεμπελέ αναχωρώντας από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα.

Ο Σάντσο, κατάλαβε πολύ καλά ότι στη Βεστφαλία τον περίμενε πολύ περισσότερος χρόνος συμμετοχής από αυτόν που πιθανότατα θα είχε από τον Πεπ Γκουαρδιόλα στη Σίτι και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, αφού έχει ήδη εξελιχθεί και «ψηθεί» αρκετά στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Από την ημέρα που μετακόμισε στο «Signal Iduna Park», έχει ξεκινήσει μόλις σε 10 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έχει καταφέρει να σημειώσει ήδη 12 ασίστ, ενώ έχει σκοράρει δυο φορές (φέτος το έκανε στο 7-0 επί της Νυρεμβέργης). Η συμβολή του στα γκολ της ομάδας του Λουσιέν Φαβρ, έχει κάνει τους συμπαίκτες του να τον αποθεώνουν ήδη, ενώ, οι φετινές του εμφανίσεις τον οδήγησαν και στο ανδρικό τμήμα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να πράττει το απολύτως λογικό. Τον κάλεσε για τα προσεχή ματς με τις Κροατία και Ισπανία και ο ποδοσφαιριστής δήλωσε έκπληκτος, επιδεικνύοντας την ταπεινότητά του αλλά και το γεγονός πως ο ντόρος που γίνεται πλέον γύρω από τ' όνομά του, δεν τον έχει επηρεάσει ούτε του έχει αλλάξει τη νοοτροπία.

«Θα τύχαινε να περνάς από δίπλα του όταν βρισκόταν σε υπολογιστή και αμέσως θα... άλλαζε σελίδα, αλλά έβλεπε συνεχώς βίντεο με τον Νεϊμάρ και τον Ροναλντίνιο να κάνουν ντρίμπλες. Ήθελε να μάθει και το έκανε με παίκτες που το διασκέδαζαν. Έπαιρνε κίνητρο από αυτούς» δήλωσε ο Λουίς Λάνκαστερ, προπονητής του Σάντσο στο τμήμα κ-15 της Γουότφορντ, ενώ, ο Μάρκ Μπέρτον, διαχειριστής των ομάδων μικρών ηλικιών της Μάντσεστερ Σίτι, είχε πει ότι «αν τον καλούσες να παίξει με τους άνδρες, ακόμα κι αν εκείνος ήταν 15 ετών, δεν θα του φαινόταν καθόλου περίεργο. Δεν θα αγχωνόταν, ούτε θα το θεωρούσε τεράστια έκπληξη. Τέτοιος τύπος είναι ο Τζέιντον».

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ φρόντισε ώστε να μπορεί να διαπραγματευθεί όπως θέλει, με ό,τι ποσό θέλει όταν έρθει η στιγμή που θα την προσεγγίσουν ενδιαφερόμενοι σύλλογοι για τον 18χρονο εξτρέμ, μετά την τρομερή πρόοδό του και τη λάμψη που απολαμβάνει το τελευταίο διάστημα. Κόντρα σε δημοσιεύματα που ήθελαν τους Βεστφαλούς να έχουν ορίσει συγκεκριμένη τιμή για τη μεταγραφή του, δεν ισχύει τίποτα τέτοιο και οι άνθρωποι της Ντόρτμουν έχουν την ελευθερία να κινηθούν σε ό,τι επίπεδα θέλουν όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι.

Η κλήση του από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είναι «το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί της ηλικίας μου», όπως ανέφερε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως μέλος των ανδρών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας.

Οι Βεστφαλοί τον παρακολουθούσαν από την ηλικία των 14 ετών, αλλά φαίνεται πως οι κινήσεις τους για να τον κάνουν δικό τους αλλά και να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του για τα επόμενα χρόνια με το νέο συμφωνητικό που του πρόσφεραν και υπέγραψε ο παίκτης, έγιναν όλα στο ιδανικό timing.

Τον περασμένο Απρίλη, όταν και χρίστηκε σκόρερ για πρώτη φορά στη θητεία του στη γερμανική ομάδα, έγινε ο νεαρότερος ο νεότερος Άγγλος σκόρερ στην ιστορία της πρωταθλήματος, σε ηλικία 18 ετών και 28 ημερών.

Για φέτος, συμμετέχοντας πλέον και στο Champions League με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, είναι ο νεαρότερος Άγγλος ποδοσφαιριστής που πραγματοποιεί ντεμπούτο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με ομάδα μακριά από τη χώρα του, σε ηλικία 18 ετών και 177 ημερών και μάλιστα, όταν έκανε την πρώτη του συμμετοχή απέναντι στη Μπριζ ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα του Φαβρ, είχε ήδη 4 ασίστ σε 96 αγωνιστικά λεπτά!

Αυτό, βέβαια, που τον κάνει να αισθάνεται... τύψεις, δίχως όμως να έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι διαφορετικό εκείνη τη στιγμή, είναι που δεν έμεινε μαζί με τα «τρία λιοντάρια» σε επίπεδο κ-17, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Ινδία, τέτοιες μέρες πριν από έναν χρόνο. Έπαιξε κανονικά στη φάση των γκρουπ, βοήθησε τρομερά σκοράροντας τρεις φορές και στα νοκ-άουτ, παρά την ελπίδα που είχε ο Στιβ Κούπερ ώστε να τον κρατήσει μαζί του, η Ντόρτμουντ κάλεσε τον Σάντσο πίσω στη Βεστφαλία. Ο μικρός, είδε τους συμπατριώτες του να κατακτούν την κορυφή του κόσμου στο συγκεκριμένο ηλικιακό επίπεδο και θα ήθελε πολύ να είναι μαζί τους, ωστόσο, δεν ήταν στο χέρι του.

Κάθε... εμπόδιο για καλό μάλλον, όμως, αφού έναν χρόνο αργότερα έχει δει την καριέρα του ν' απογειώνεται και να βρίσκεται στο ανδρικό τμήμα της Αγγλίας, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προόδου...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα