Μπεν Σίμονς: Η χρονιά που ο... νέος πρίγκιπας θα εκτοξευτεί! (pics & vids)

Μπεν Σίμονς: Η χρονιά που ο... νέος πρίγκιπας θα εκτοξευτεί! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μπεν Σίμονς: Η χρονιά που ο... νέος πρίγκιπας θα εκτοξευτεί! (pics & vids)

bet365

Ο Μπεν Σίμονς έχει την ευκαιρία να λάμψει και μένει να το δει ο μπασκετικός πλανήτης. Οι Σίξερς του έχουν δώσει τα κλειδιά, η Περιφέρεια έμεινε... άδεια και άπαντες περιμένουν το φετινό βήμα του... νέου πρίγκιπα.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Μια νέα σεζόν ξεκινάει το ΝΒΑ και «νέοι» πρωταγωνιστές έρχονται για να λάμψουν. Πολλά έγιναν για ακόμα ένα καλοκαίρι στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, πολλά συζητήθηκαν και πολλά έχουμε να περιμένουμε.

Ο ΛεΜπρον είναι κάτοικος Λος Άντζελες πλέον έχοντας και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρέα, οι Σέλτικς είναι πανέτοιμοι να διεκδικήσουν ότι η τύχη δεν τους χάρισε πέρυσι, οι Ουόριορς είναι οι... γνωστοί Ουόριορς, ο «Μούσιας» έχει πλέον παρέα του τον Καρμέλο Άντονι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μπροστά του ακόμα μια χρονιά να λάμψει, οι Λέοναρντ και ΝτεΡόζαν «αντάλλαξαν» φανέλες, ο... δικός μας Λούκα Ντόντσιτς δοκιμάζεται πλέον σε άλλο επίπεδο και ο Μπεν Σίμονς αναμένεται να κάνει μια μοναδική σεζόν.

Είναι γνωστό ότι στο ΝΒΑ ο καθένας πρέπει να δουλέψει εξαιρετικά σκληρά για να κερδίσει τον χώρο και τον χρόνο του. Επίσης είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι χωρίς ταλέντο δεν γίνεται τίποτα. Ευτυχώς ο Μπεν Σίμονς έχει όλα τα στοιχεία για να γράψει ιστορία στο ΝΒΑ και τα δεδομένα την φετινή σεζόν δείχνουν να είναι πιο ευνοϊκά από ποτέ.

ΠΡΩΤΗ ΣΕΖΟΝ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΟ

H ιστορία του Σίμονς είναι γνωστό ότι δεν βγήκε από κάποιο... παραμύθι. Στο ντραφτ του 2016 όλα έδειχναν να είναι ονειρικά για τον νεαρό παίκτη, αλλά η συνέχεια ήταν γεμάτη ατυχίες και δυσκολίες. Επιλέχθηκε στο Νο. 1 από τους Σίξερς, αφού πρώτα αρκετοί αναλυτές προβληματίζονταν για τον χαρακτήρα του και την συμπεριφορά του.

Η ομάδα της Φιλαδέλφια πήρε την απόφαση να πιστέψει στο πρότζεκτ του Αυστραλοαμερικανού και να ποντάρει σε εκείνον. Όλα ξεκίνησαν... συμπαθητικά για τον Σίμονς, αφού από τα πρώτα του παιχνίδια στο Summer League έδειξε το πρόβλημα που έχει με το σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά και πάλι ήταν ικανός με τις ικανότητες του καλύψει τις αδυναμίες του.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 ο Σίμονς χτύπησε τον δεξί αστράγαλο του στην τελευταία προπόνηση και η πρώτη εκτίμηση έλεγε ότι θα μείνει εκτός μερικούς μήνες. Τελικά τίποτα δεν πήγε καλά οι Σίξερς δεν θέλησαν να ρισκάρουν παραπάνω και ο νεαρός γκαρντ φόργουορντ έχασε όλη την πρώτη σεζόν, με τις συζητήσεις να είναι πολλές και αυτά που γράφτηκαν ακόμα περισσότερα.

Ότι αμφιβολία και κριτική υπήρχε προς το πρόσωπο του εξαλείφθηκε, όταν ο Σίμονς έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ΝΒΑ. Έπαιξε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2017 κόντρα στους Ουίζαρντς και ήταν εντυπωσιακός με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού ο παίκτης των 76ers συνέχισε να εντυπωσιάζει με συνεχόμενα τρομερές εμφανίσεις.

Οι διακρίσεις και τα triple double διαδέχονταν το ένα το άλλο, έγινε ο πρώτος rookie που είχε triple double σε αγώνα playoff μετά τον Μάτζικ Τζόνσον και το 1980, ενώ έγινε και ο πέμπτος που το κατάφερε συνολικά. Ήταν εκείνος που οδήγησε την ταλαντούχα ομάδα του στον δεύτερο γύρο των playoffs όπου και αποκλείστηκε από τους Σέλτικς, αλλά οι συστάσεις είχαν γίνει.

Ο τελικός απολογισμός του στην πρώτη του σεζόν «γράφει» 15.8 πόντους, 8.2 ασίστ και 8.1 ριμπάουντ και γεμίζει ανυπομονησία για την συνέχεια. Ο Μπεν Σίμονς ονομάστηκε rookie της σεζόν και έκανε τις καλύτερες συστάσεις με ένα κοινό που τον περίμενε με ανυπομονησία. Πλέον από εδώ και πέρα η... σκηνή και το μέλλον του ανήκει και οφείλει να βρει το σωστό μονοπάτι για να φτάσει στην κορυφή.

Η ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΜΠΡΟΝ

Οι δυο τους είναι σαν αδέλφια. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει προπονηθεί μαζί με τον Σίμονς, ενώ αρκετές φορές δεν έχει παραλείψει να αναφερθεί με εγκωμιαστικά σχόλια για το ταλέντο του νεαρού άσου των Σίξερς.

«Νοιώθω τιμή που αυτό το νεαρό παιδί μου επιτρέπει να είμαι μέρος της ζωής του και να μπορώ να είμαι μέντορας του και μεγάλος αδελφός του. Θα συνεχίσω να το κάνω αυτό όσο μου το επιτρέπει».

Ο «Βασιλιάς» συνεχίζει να εντυπωσιάζει με αυτά που λέει για τον Σίμονς. «Έχεις μια ευκαιρία να να γίνεις καλύτερος από εμένα. Αλλά δεν μπορείς να πηδάς βήματα. Πρέπει να δουλέψεις».

Φυσικά ο πιτσιρικάς δεν αφήνει να πάνε χαμένες οι συμβουλές του ΛεΜπρον και τις ακούει, όπως θα τις άκουγε από την οικογένεια του.

«Μου δίνει συμβουλές αν τις χρειάζομαι. Με προσέχει και είναι ένας άνθρωπος που έχω ως μέντορα επειδή είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο».

Ενώ και ο ηγέτης των Λέικερς δεν διστάζει να πει ότι δεν τον πειράζει να συγκρίνουν τον πιτσιρικά με εκείνον.

«Κάποιοι θα μπουν σε σύγκριση με κάποιους όλοι την ώρα γίνεται αυτό και δεν με πειράζει να τον συγκρίνουν με εμένα. Ο κόσμος όχι μόνο αναγνωρίζει τι κάνει στο παρκέ, αλλά είναι και τρομερό παιδί. Έχει σπουδαία οικογένεια, καλή υποστήριξη και γι' αυτό είναι ικανός να κάνει αυτά που κάνει στο παρκέ».

Τα τρία τελευταία καλοκαίρια οι δυο τους δεν χάνουν την ευκαιρία να δουλεύουν μαζί και φυσικά πρώτα ο Σίμονς να μαθαίνει από τον ΛεΜπρον και έπειτα ο «Βασιλιάς» να θαυμάζει από κοντά το ταλέντο του πιτσιρικά.

«Μαθαίνω πολλά όταν είμαι γύρω από τον ΛεΜπρον. Ο κόσμος λέει πράγματα γι' αυτόν συνέχεια, αλλά ποτέ δεν απαντάει. Αυτό έμαθα από εκείνον. Να μην ασχολούμαι με πράγματα που γράφονται ή λέγονται για εμένα».

Τα tweets μεταξύ τους διαδέχονται το ένα το άλλο σε διάφορες περιστάσεις και αυτό που προκαλεί τρομερή εντύπωση είναι ο θαυμασμός του ΛεΜπρον. Είναι σπάνιο να τον δεις να έχει μια τέτοια σχέση με κάποιον παίκτη και να θέλει να τον βοηθήσει να κάνει το βήμα προς τα πάνω.

ΕΙΝΑΙ Η... ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ

Οι Σίξερς έχουν δημιουργήσει μια τρομερά ενδιαφέρουσα ομάδα. Ειδικά με την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ανατολή και την φυγή του ΛεΜπρον Τζέιμς για τους Λέικερς, έχουν την δυνατότητα να κάνουν σπουδαία δουλειά φέτος ιδιαίτερα στην κανονική περίοδο και η αλήθεια είναι πως το κοινό περιμένει με ανυπομονησία να τους απολαύσει. Το ταλέντο δεν τους λείπει, ούτε η... τρέλα και ο συνδυασμός αυτός αποτελεί πάντα μια ομάδα που αγαπάει ο κόσμος να παρακολουθεί.

Πολλά έχουν γραφτεί για την προετοιμασία και για το τι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν οι Σίμονς, Φουλτζ και φυσικά ο Εμπίντ την φετινή σεζόν. Κύριο θέμα γραφής δεν είναι άλλο από την ικανότητα των δύο βασικών γκαρντ της ομάδας να σουτάρουν από το τρίποντο. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι έβαλε ένα σουτ τριών πόντων ο Φουλτζ σε αγώνα preseason και πανηγυρίστηκε δεόντως από το κοινό.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι ο βασικός σέντερ της ομάδας σουτάρει περισσότερα τρίποντα από τους δύο γκαρντ. Ο Εμπίντ την περσινή σεζόν πήρε 214 προσπάθειες για τρίποντο, ενώ οι Σίμονς και Φουλτζ πήραν... 12. Το νούμερο είναι αρκετά εντυπωσιακό, αλλά όλα δείχνουν ότι θα γίνει προσπάθεια αυτό να αλλάξει, χωρίς όμως κανείς να βιάζεται και να θέλει να αλλάξει τα χαρακτηριστικά, κυρίως του Σίμονς.

Μάλιστα ο προπονητής των 76ers μίλησε για τους στόχους της νέας σεζόν για τον Σίμονς ειδικά και για το τι... βλέπει σε εκείνον...

«Τα σουτ του δεν πρόκειται να τον ορίσουν. Σε κάποιο σημείο σίγουρα θα βοηθήσουν, αλλά έχω άλλες προσδοκίες για εκείνον. Θέλω να τον δω να ποστάρει περισσότερο». Ο νεαρός γκαρντ μπαίνει στην νέα σεζόν με φιλοδοξίες πάντως και δεν τις κρύβει.

«Ειλικρινά, ποτέ δεν χρειάστηκε να σουτάρω», τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην media day της ομάδας του. «Ποτέ δεν είχα κάποιον να με διδάξει πως γίνεται. Είναι κάτι καινούργιο για εμένα, οπότε το να έχω όλους αυτούς να λένε ότι δεν μπορώ να το κάνω... προφανώς δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν το ξέρω. Οπότε ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που προπονούμαι στα σουτ».

Με απόλυτη ειλικρίνεια συνέχισε...

«Δεν είμαι κοντά σε αυτό που θέλω. Είναι η δεύτερη μου σεζόν. Είναι η πρώτη φορά που προπονούμαι στο σουτ μου όλο το καλοκαίρι. Θέλει χρόνο. Δεν είναι ότι θα βγω εκεί έξω και θα ξεκινήσω να σκοράρω τρίποντα».

Αυτό είναι το αποδεδειγμένο... πρόβλημα του Σίμονς, αλλά κάνει τόσα πράγματα καλά που αφήνει τεράστιες προσδοκίες για την φετινή σεζόν.

Μάλιστα ήδη γράφονται κομμάτια για το αν θα μπορέσει να κάνει το απίστευτο που έκανε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πριν από δύο σεζόν, να τελειώσει την σεζόν με triple double. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ανεβάσει με δύο παραπάνω ριμπάουντ και δύο παραπάνω ασίστ τους μέσους όρους του, αλλά το ταλέντο του είναι τέτοιο που αφήνει προοπτικές.

Ο... νέος ΛεΜπρον ξεκινάει ανεβασμένος, το σουτ του δεν είναι... αυτοσκοπός και αν κάνει αυτά που ξέρει καλά, καλύτερα από πέρυσι αναμένεται να είναι μια τρομερή σεζόν για εκείνον. Βάζοντας στην εξίσωση και τα νέα δεδομένα της Περιφέρειας, είναι φανερό ότι οι Σίξερς πάνε για ωραία πράγματα φέτος και ο Σίμονς θα είναι σίγουρα πρωταγωνιστής.

 

NBA Τελευταία Νέα