Μπακασέτας: Παίκτης - κλειδί και στην ΑΕΚ του Ουζουνίδη

Μπακασέτας: Παίκτης - κλειδί και στην ΑΕΚ του Ουζουνίδη

Δημήτρης Βέργος
Μπακασέτας: Παίκτης - κλειδί και στην ΑΕΚ του Ουζουνίδη

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον καθοριστικό ρόλο που παίρνει και στη φετινή ΑΕΚ ο Τάσος Μπακασέτας, παραμένοντας στα υψηλά αγωνιστικά επίπεδα της περσινής σεζόν.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ξάνθη – Λάρισα και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Τάσος Μπακασέτας συνεχίζει τη φετινή σεζόν όπως ακριβώς ολοκλήρωσε την περσινή. Κι αυτό είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται τόσο στους αριθμούς του όσο και στη συνολική του εικόνα μέσα στο γήπεδο. Πέρυσι με τα γκολ και τις ασίστ που έδωσε, ουσιαστικά ακολούθησε τους Αραούχο, Λιβάια και Χριστοδουλόπουλο όσον αφορά τη συνεισφορά για την κατάκτηση του τίτλου. Με τον Λιβάια μόνο στο φετινό ρόστερ, και συνεχίζοντας στα υψηλά στάνταρ από πέρυσι, ο Μπακασέτας αποτελεί πλέον έναν παίκτη - κλειδί που σπρώχνει την ομάδα όποτε το έχει ανάγκη.

Αποτελεσματικός και καθοριστικός

Με το χθεσινό του τέρμα στις καθυστερήσεις ο 25χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός έδωσε ξανά αποτελεσματική βοήθεια στην ΑΕΚ. Και βέβαια δεν ήταν μόνο το γκολ αλλά η συνολική του εικόνα μέσα στο ματς, έχοντας δύο ακόμα καλές τελικές, εκ των οποίων η μία σταμάτησε στο δοκάρι. Με αυτό το τέρμα μετράει πλέον τέσσερα συνολικά από το ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας δώσει με γκολ και ασίστ την πρόκριση επί της Βίντι στο πρώτο ματς της Βουδαπέστης και έχοντας ανοίξει παράλληλα τον δρόμο για το διπλό επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, πέρα από το δεύτερο γκολ που σημειώνει στο άνετο 4-0 με τον Πανιώνιο.

Παίζει όπου του ζητηθεί

Ο Μπακασέτας δεν είναι εξτρέμ, ωστόσο το παιχνίδι του Μαρίνου Ουζουνίδη με τους παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα να μην πατάνε γραμμή, αλλά να συγκλίνουν προς τα μέσα, είναι κάτι που του ταιριάζει. Ο Μπακασέτας αποδίδει λοιπόν εκεί και φυσικά ακόμα καλύτερα πίσω από τον επιθετικό, όπου «κουμπώνει» ακριβώς στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Μία θέση από την οποία όχι μόνο μπορεί να εκμεταλλευτεί το δυνατό σουτ που διαθέτει, αλλά και να βγάλει έξυπνες και επικίνδυνες για τον αντίπαλο κάθετες. Όπως το έπραξε για παράδειγμα στο ματς με την Μπενφίκα, βγάζοντας τους Πόνσε και Κλωναρίδη σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Βλαχοδήμο.

Πρώτα η ομάδα

Εκτός από το παιχνίδι, ο Μπακασέτας δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Από πέρυσι άλλωστε όλοι θυμούνται τις δηλώσεις υποστήριξης στον Βίκτωρα Κλωναρίδη έπειτα από την μεγάλη κριτική που του είχε ασκηθεί. Και φέτος βάζει πρώτα το σύνολο και τους συμπαίκτες του. Δεν είναι τυχαίο ότι πήγε να πανηγυρίσει μαζί με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο το γκολ στο Ηράκλειο, για να τον στηρίξει έπειτα από το λάθος του στο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Αλλά και μιλώντας μετά το 4-0 επί του Πανιωνίου στο gazzetta.gr ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είχε πει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα που βασίζεται στη συνολική δουλειά.

Ακολουθώντας τα περσινά

Επιστρέφοντας στις επιδόσεις του από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Μπακασέτας έχει ήδη σκοράρει τα μισά (4) από τα περσινά 8 τέρματα που είχε σημειώσει συνολικά, αναζητώντας παράλληλα και τις ασίστ για να βοηθήσει στη δημιουργία, όπως πέρυσι που μοίρασε 9 γκολ στους συμπαίκτες του. Οι εμφανίσεις του μέχρι στιγμής κυμαίνονται στα περσινά στάνταρ και μάλιστα στο ξεκίνημα της σεζόν είναι ακόμα καλύτερες συγκριτικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι πέρυσι τέτοια εποχή έμπαινε στο 100% της ετοιμότητας του έπειτα από τον τραυματισμό που τον είχε ταλαιπωρήσει εκείνο το καλοκαίρι.

Ο Μπακασέτας, λοιπόν, αποτελεί όπως και πέρυσι στα χέρια του Χιμένεθ, έτσι και φέτος για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ένα πολύτιμο εργαλείο για όσα θέλει να πετύχει η ΑΕΚ. Έναν παίκτη τόσο εκτελεστή όσο και δημιουργό που διαμορφώνει χαρακτηριστικά για να βασιστεί πάνω του η Ένωση. Και με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2019, η επέκτασή του πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα