Παγκόσμια ημέρα... Ζλάταν! (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παγκόσμια ημέρα... Ζλάταν! (pics & vids)

bet365

Ο Ζλάταν δεν γιορτάζει τα γενέθλιά του. Ο πλανήτης ολόκληρος γιορτάζει τον Ζλάταν. Ο Σουηδός έκλεισε τα 37 και συνεχίζει να κάνει τον ... χαβαλέ του στο ποδόσφαιρο, διασκεδάζοντας προς το παρόν στο MLS. Το λιοντάρι, το κρασί και ο... dare to dream χαρακτήρας.

Έχει παίξει σε 10 πρωταθλήματα.

Έχει βρεθεί σε 7 διαφορετικά πρωταθλήματα.

Έχει πανηγυρίζει 32 τρόπαια.

Έχει μετρήσει 770 συμμετοχές.

Έχει μπει στο κλαμπ των 500άρηδων με τα γκολ που πετυχαίνει με ασύλληπτο ρυθμό στο MLS, όντας μόλις ο τρίτος που έχει φτάσει σε τέτοια νούμερα όσον αφορά στο σκοράρισμα, μετά τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Σε 24 παιχνίδια με τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι σε αυτή τη νέα ποδοσφαιρική περιπέτεια που επέλεξε να ξεκινήσει για τη φετινή σεζόν, έχει σε 24 τέρματα σε 20 αναμετρήσεις και έχει μετρήσει και 5 ασίστ.

Έχει βρει δίχτυα με έξι διαφορετικές ομάδες στο Champions League. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Σουηδίας.

Ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ ρήξη χιαστών και είχε αρχίσει να κλωτσάει μπάλα όταν ακόμα όσοι τον έβλεπαν... πονούσαν και μόνο που αντίκριζαν το γόνατό του να βάζει δύναμη.

Μάλλον, δεν είναι 100% άνθρωπος. Είναι κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Αν ο Λιονέλ Μέσι είναι ... εξωγήινος με όσα έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια στο γήπεδο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι... ρομπότ με τον τρόπο που διατηρεί τον οργανισμό του τόσο δυνατό και αθλητικό με «πατημένα» τα 30, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι κάτι άλλο. Κάτι που ο ίδιος το παρομοιάζει με λιοντάρι. Και αυτό το λιοντάρι δεν μπορεί να συγκριθεί με άνθρωπο στη δύναμη. Αυτή ήταν η ατάκα του όταν δεχόταν ερωτήσεις για το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αποκατάστασης μετά τον σοβαρό τραυματισμό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Είμαι σαν το καλό κρασί... Όσο παλιό και πιο μεγάλος εγώ, τόσο το καλύτερο» έχει δηλώσει και η αλήθεια είναι ανταποκρίνεται πλήρως σε μια ρεαλιστική κατάσταση για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Είναι ο τύπος που θα... πετάξει την μια ατάκα πίσω από την άλλη κάθε φορά που θα βρεθεί απέναντι από τις κάμερες και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων. Του αρέσει να εμφανίζεται... ιδιαίτερος και εναλλακτικός. Δεν θα το σκεφτεί και πολύ προτού κάνει... ντόρο με την κάθε του δήλωση. Έφτασε μέχρι και σε σημείο να αιτηθεί στη θέση του Πύργου του Άιφελ να φτιάξουν ένα δικό του άγαλμα στο κέντρο του Παρισιού, μετά την σημαντικότατη προσφορά του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Είναι εκείνος που είπε ότι αν έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για να παίξει στο MLS πριν από 10 χρόνια, τώρα θα ήταν... Πρόεδρος των ΗΠΑ! Ισχυρίζεται πως είναι εκείνος που έκανε γνωστό το Τορόντο γιατί κόντρα στην τοπική ομάδα σκόραρε για 500η φορά στην καριέρα του και όλοι θα θυυμούνται την πόλη ως το 500ο του... ποδοσφαιρικό θύμα.

Είναι εκείνος που έχει προσπαθήσει πολύ για τα παιδιά στο Μάλμε δημιουργώντας γηπεδάκι, στο οποίο θα μπορούν να καταφεύγουν ώστε ν' αποφεύγουν τους μπελάδες και τα προβλήματα της ζωής.

Έχει κάνει τατουάζ (προσωρινό) τα ονόματα 50 παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα και τα βοηθά φιλανθρωπικός οργανισμός με φαγητό και θαλπωρή. Είναι ο άνθρωπος που όταν ευαισθητοποιηθεί για κάτι, θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί κάθε... ίντσα της δημοτικότητάς του για να πετύχει αυτό που θέλει.

Ο Ζλάταν είναι ένας πανέξυπνος, παμπόνηρος, απόλυτα διασκεδαστικός τύπος και φυσικά, ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής.

Χρόνια πολλά μεγάλε Ίμπρα. Σε γιορτάζουμε σε όλο τον κόσμο!

 

Τελευταία Νέα