Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Ο ήρωας της μιας βραδιάς

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Ο ήρωας της μιας βραδιάς

bet365

Υπάρχουν ποδοσφαιρικές βραδιές, σαν της Κυριακής, που οι τερματοφύλακες, όπως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, γίνονται ήρωες στα μάτια των φιλάθλων. Το gazzetta.gr γράφει για τη μεταμόρφωση του Έλληνα γκολκίπερ του ΠΑΟΚ…

Λαμία – Ξάνθη με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν πέρασε και καλύτερο διάστημα της ζωής του από το βράδυ της 29ης Αυγούστου και μ’ όλα αυτά τα μαζεμένα δύσκολα παιχνίδια, που είχε μπροστά του ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα λάθη του στο κρίσιμο ματς, για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπενφίκα δεν πέρασαν απαρατήρητα, άλλωστε σχεδόν ποτέ τα λάθη ενός τερματοφύλακα δεν διορθώνονται στο ποδόσφαιρο. Ο τερματοφύλακας σπάνια θα είναι ο σταρ της ομάδας και πάντα θα ζει με την αγωνία, όχι του πέναλτι, αλλά τις μιας εσφαλμένης εξόδου από την εστία του. Τα λάθη του «νάμπερ ουάν» μιας ομάδας πάντα σε κάτι καταλήγουν, μα γκολ θα είναι, μα πέναλτι θα είναι, μα αποβολή θα είναι, κάτι «φανταχτερό» θα έχει συμβεί… Γι’ αυτό και στις μεγάλες βραδιές τους, βαπτίζονται από τον Τύπο ως «ήρωες του Τάμπερε» ή «Φάντομ Κοπεγχάγης» και πάει λέγοντας…

Τα λάθη για έναν τερματοφύλακα, όπως ο Πασχαλάκης, ο οποίος επί δέκα σερί μήνες και καμιά 30αριά παιχνίδια ήταν και είναι αναντικατάστατος κάτω από τα δοκάρια μιας ομάδας, επίσης προκαλούν έναν εκνευρισμό απ’ το πουθενά, κάτι που φάνηκε με την αδικαιολόγητη συμπεριφορά του στον αγώνα του Ηρακλείου κόντρα στον ΟΦΗ.

Ξαφνικά άρχισαν να ενοχλούν τα εκκεντρικά κουρέματά του, το χρώμα των μαλλιών του, ενώ με χαρακτηριστική ευκολία στήθηκε στο… εκτελεστικό απόσπασμα, όλοι ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία, η οποία τελικά ήρθε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Σημιτζόγλου, στερώντας του την παρουσία στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Άρη. Εκείνος ήταν ο πρώτος αγώνας, μετά από δέκα ολόκληρους μήνες, όπου κάτω από την ασπρόμαυρη εστία βρέθηκε ο Ροδρίγο Ρέι, τη θέση του οποίου είχε πάρει, με τον Αργεντινό να τα πηγαίνει πολύ καλά, ωστόσο στο μυαλό του Λουτσέσκου το νο 1 για τον ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

«Τον αγαπάω και το ξέρει», παραδέχθηκε ο Ρουμάνος αναφερόμενος στη στήριξη που δείχνει να έχει προς το πρόσωπο του 29χρονου γκολκίπερ, ο οποίος το καλοκαίρι είδε το όνομα του να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της Νάπολι και της Ουντινέζ, δεν αποκλείεται σύντομα να κληθεί να ανανεώσει εκ νέου το συμβόλαιο του με τους «ασπρόμαυρους». Θα μπορούσε, ήδη, να έχει γίνει, όμως μετά από το παιχνίδι με την Μπενφίκα το θέμα «πάγωσε» και υπάρχει σε ισχύ το συμβόλαιο που υπέγραψε στις 3 Δεκεμβρίου του 2017, με ρήτρα αποδέσμευσης να φτάνει στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ

Ο Πασχαλάκης έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε και ήταν η απάντηση του ΠΑΟΚ στις πολλές στημένες μπάλες, που οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν εύκολα και ανέξοδα στον Ολυμπιακό, το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο. Με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθιο τον «Δικέφαλο», που δεν βρήκε άλλη λύση στις πολύ καλές εκτελέσεις του σπεσιαλίστα, Κώστα Φορτούνη.

Μια, δυο φορές αυτός που γύρισε και απομάκρυνε έγκαιρα ήταν ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος μαζί με τον Πέδρο Μάρτινς (όταν αποφάσισε να βγάλει τον Φορτούνη και να βάλει τον Φετφατζίδη στη θέση του) πρόσφεραν μερικές πολύτιμες ανάσες στην «ασπρόμαυρη» άμυνα και στον Έλληνα γκολκίπερ.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 15/32 γεμίσματα, ωστόσο έφταναν 4-5 περιπτώσεις για να εξοργίσουν τον Κριστιάνο Μπάτσι, ο οποίος θεωρείται εξπέρ των στημένων φάσεων και αυτός που δουλεύει με τους παίκτες του ΠΑΟΚ πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού.

Η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε στο ντέρμπι «5 αποκρούσεις και 3 επεμβάσεις» δίπλα από το όνομα του Πασχαλάκη, ο οποίος αν εξαιρέσεις μια λανθασμένη έξοδο, ήταν πραγματικός κέρβερος, το κυριότερο ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Η κάμερα και ο φωτογραφικός φακός «έπιασαν» την στιγμή του εναγκαλισμού του με τον Κούτρη, κολλητοί από την εποχή που έπαιζαν στον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο υπάρχει και άλλη μια καταγεγραμμένη σημαντική στιγμή.

Λίγο πριν την έναρξη του β’ μέρους ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκιαθίτης, έχει πιάσει από το λαιμό τον 29χρονο «κίπερ» και του δίνει συγκεκριμένες οδηγίες, δείγμα ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και αποδεικνύει για πολλοστή φορά το πόσο καλά είναι τα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια και ειδικότερα η τετράδα των τερματοφυλάκων. Το παραδέχθηκε και ο κορυφαίος των νικητών στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ντέρμπι.

«Από την αρχή της εβδομάδας όλη η δουλειά που κάνουμε με το τεχνικό τιμ μας βοήθησε έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», είπε ο Πασχαλάκης. «Είναι ομαδική προσπάθεια, δεν εξαρτάται μόνο από τη δική μου απόδοση», πρόσθεσε απονέμοντας τα εύσημα στο τιμ και τους συμπαίκτες του.

Πάντως, η ανανέωση του συμβολαίου του με το «Δικέφαλο» δεν είναι η μοναδική εκκρεμότητα. Ο Πασχαλάκης θέλει με τις εμφανίσεις του, εκτός από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, να πείσει και τον Μίχαελ Σκίμπε, ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας. Ποιος ξέρει, ίσως, το όνομά του να είναι στις επόμενες κλήσεις του Γερμανού ομοσπονδιακού προπονητή…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα