«Ευγνώμων στους Γιαννακόπουλους, εύχομαι τα καλύτερα στον Δημήτρη»

Γιώργος Κούβαρης
«Ευγνώμων στους Γιαννακόπουλους, εύχομαι τα καλύτερα στον Δημήτρη»
Λίγο μετά τη συγκινητική βραδιά στο ΟΑΚΑ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στο gazzetta.gr για την οικογένεια των Γιαννακόπουλων, τη νέα EuroLeague, αλλά και για τον «ηγέτη» Κώστα Σλούκα.

Φυσούσε και ξεφυσούσε. Δύσκολα μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Μόνο ένα «πηγαδάκι» είχε στήσει με τον γενικό διευθυντή της Φενέρ, Μαουρίσιο Γκεραρντίνι έχοντας βλοσυρό βλέμμα και μάτια κατεβασμένα. Και πάλι. Πήγαινε πάνω-κάτω, έξω από τα αποδυτήρια της Φενέρ. Η συγκινησιακή φόρτιση που είχε ζήσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο παρκέ του ΟΑΚΑ ήταν μεγάλη. Τότε που είδε το λάβαρο του Παύλου Γιαννακόπουλου να ανεβαίνει για πάντα στην οροφή του γηπέδου, όπως επίσης και το εντυπωσιακό κορεό που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι του Παναθηναϊκού και το οποίο θύμιζε σε μεγάλο βαθμό το... δικό του πριν από πέντε χρόνια και δη στην πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος των «πρασίνων». Περισσότερο όμως για τα λόγια στοργής και αγάπης του δακρυσμένου Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «οικογένειά του».

Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι η φωνή του ήταν σχεδόν... τρεμάμενη, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο gazzetta.gr και δη στην EuroLeague Greece για τα όσα είχε ζήσει μερικά λεπτά νωρίτερα. Επίσης στάθηκε στον βαθμό ετοιμότητας της Φενέρ, τη νέα EuroLeague, τον «ηγέτη» Κώστα Σλούκα, ενώ φυσικά έκανε ειδική αναφορά σε όλη την οικογένεια των Γιαννακόπουλων. Τον Παύλο, τον Θανάση και τον Δημήτρη...

-Σε τι κατάσταση βρίσκεται η Φενέρ αυτήν την περίοδο; Είστε ικανοποιημένος;

«Βρισκόμαστε ακόμα στην preseason και ουσιαστικά έχουμε κάνει όλοι μαζί μόνο μία προπόνηση. Έχουμε παίξει περισσότερα φιλικά απ' ότι έχουμε κάνει προπονήσεις. Οπότε καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται χρόνος για να βάλουμε κάποια πράγματα που θέλουμε ενόψει της έναρξης της σεζόν και όλων των διοργανώσεων που θα πάρουμε μέρος. Την άλλη εβδομάδα ξεκινάμε με το Σούπερ Καπ κόντρα στην Εφές, στη συνέχεια ακολουθεί η έναρξη του τουρκικού πρωταθλήματος και τέλος έχουμε την EuroLeague. Οπότε σε κάθε ματς της προετοιμασίας πρέπει να παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι».

-Σε τι ποσοστό θεωρείτε ότι θα είναι έτοιμη η ομάδα σας με το τζάμπολ της EuroLeague;

«Πραγματικά δεν ξέρω. Είναι αδύνατον να το πούμε. Όπως είπα και προηγουμένως δεν είναι μόνο η EuroLeague, αλλά και όλες οι υπόλοιπες διοργανώσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι με την έναρξη των υποχρεώσεών μας».

-Φέτος η EuroLeague μοιάζει να είναι πιο δυνατή από πέρυσι με δεδομένες κάποιες κινήσεις που έγιναν από μερικές ομάδες. Το πιστεύετε; Βλέπετε κάποια ομάδα να έρχεται ως έκπληξη;

«Δεν ξέρω ακόμα. Σίγουρα άλλαξαν τα ρόστερ τους αρκετές ομάδες αλλά για να καταλάβεις ποιες θα είναι αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν ή αυτές που θα αποτελέσουν την έκπληξη, χρειάζεται χρόνος. Παρόλα αυτά όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο. Αρχικά θέλουν όλες να είναι στην πρώτη οκτάδα της διοργάνωσης. Και σίγουρα προβλέπεται μια πολύ δύσκολη χρονιά. Εμείς θα κάνουμε και φέτος από την πλευρά μας το καλύτερο δυνατόν».

-Την πρώτη φορά που ήρθατε στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, είδατε και εσείς ένα παρόμοιο κορεο που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι της ομάδας για σας. Τώρα το είδατε αλλά με τη μορφή του Παύλου Γιαννακόπουλου. Παρόμοιες σκέψεις και συναισθήματα ξανά;

«Σίγουρα ήταν αρκετά συγκινητικό για μένα αυτό που έγινε και αυτό που είδα. Όντως οι σκέψεις και τα συναισθήματα ήταν παρόμοια. Έμεινα στον Παναθηναϊκό 13 χρόνια και πραγματικά κάθε φορά που έρχομαι εδώ είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Ιδιαίτερο και συγκινητικό. Νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου. Από εκεί και πέρα είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Είναι η ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Και βλέπω όλον τον κόσμο πόσο πολύ τον αγάπησε...»

-Ο κύριος Θανάσης Γιαννακόπουλος μάλιστα έκανε ειδική αναφορά για σας από το μικρόφωνο...

«Όπως σας είπα ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές. Ήμουν πολύ κοντά στην οικογένεια των Γιαννακόπουλων και πάντα θα είμαι ευγνώμων για όλα όσα έκαναν για μένα και το πώς μου φέρθηκαν...»

-Τι θα σας λείψει περισσότερο από τον Παύλο Γιαννακόπουλο;

«Όλοι γνωρίζουν το έργο του και πόσο σημαντικός ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος για τον Παναθηναϊκό. Χάρη σε εκείνον ήρθαμε όλοι στην ομάδα. Πάντα η προτεραιότητά μου ήταν να μιλήσω μαζί του για ένα σωρό άλλα πράγματα που αφορούσαν την ζωή. Όχι μόνο για το μπάσκετ. Έμαθα πολλά από εκείνον. Πήρα πολλά μαθήματα ζωής. Είχαμε πολλές στιγμές. Και καλές και δύσκολες. Ήταν ο πρόεδρος που ήθελε να μας βοηθήσει όλους. Και σε εμένα προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ...»

-Όσον αφορά η σχέση σας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο; Φάνηκε να μένουν στο παρελθόν οι όποιες διαφορές...

«Κοίταξε. Όπως είπα και πριν χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ και είναι τιμή μας που παίρνουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά. Τον ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση, όπως ευχαριστούμε και όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Του εύχομαι τα καλύτερα. Και σε εκείνον προσωπικά και στον Παναθηναϊκό».

-Ο Σλούκας ολοένα και βελτιώνεται και δείχνει να είναι ο ηγέτης της Φενέρ. Είναι έτσι;

«Χαίρομαι πολύ για τον Κώστα. Πρώτα απ' όλα είναι έξυπνο παιδί και καταλαβαίνει ότι για να βρεθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά. Και δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Τον εμπιστεύομαι και το ξέρει. Δίχως αμφιβολία είναι σίγουρα ένας από τους ηγέτες αυτής της ομάδας. Πάντα λέω στους παίκτες ότι δεν έχουν όριο. Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα για να μάθουν κάτι καινούργιο και να γίνουν καλύτεροι.»

-Και οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον χειροκρότησαν...

«Πραγματικά με έκανε πολύ χαρούμενο. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ξέρουν μπάσκετ. Και καταλαβαίνουν ότι πρώτα απ' όλα είναι εξαιρετικό άτομο ως άνθρωπος. Όπως φυσικά και ένα καλός παίκτης...»