«Με αγκάλιασε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, να κερδίσω τον σεβασμό του»

«Με αγκάλιασε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, να κερδίσω τον σεβασμό του»

Γιώργος Κούβαρης
«Με αγκάλιασε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, να κερδίσω τον σεβασμό του»

bet365

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του, τη σημασία της επιλογής του «10», τις αντιδράσεις των «ερυθρολεύκων», τις... συζητήσεις με τον Λοτζέσκι αλλά και τους στόχους του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Αν μη τι άλλο ήταν το κεντρικό πρόσωπο του καλοκαιριού! Η απόφαση που πήρε πριν από τρεις μήνες να αφήσει τον Ολυμπιακό όπου αγωνίστηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια προκειμένου να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, δεν ήταν... καθόλου εύκολη. Και σίγουρα δεν μπορεί να την πάρει ο οποιοσδήποτε. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ωστόσο δεν το σκέφτηκε και πολύ. Ήθελε να αλλάξει παραστάσεις, ήθελε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα!

Πλέον, και ύστερα από 25 ολόκληρα χρόνια, στα «πράσινα» αποδυτήρια θα υπάρχει και πάλι η φανέλα με το νούμερο «10» για χάρη ενός... Παπαπέτρου. Μετά τον Αργύρη, σειρά παίρνει ο γιος του, ο οποίος λίγες εβδομάδες πριν από το τζάμπολ των επίσημων αγώνων μίλησε στο gazzetta.gr και αναφέρθηκε τόσο στην απόφασή του να μετακομίσει στον Ολυμπιακό όσο και για το τι περιμένουμε να δούμε, τόσο από εκείνον, όσο φυσικά και συνολικά από την ομάδα:

«Σίγουρα θέλουμε να βρούμε την χημεία μας. Από εδώ και πέρα η ομάδα θα είναι πλήρης. Δουλέψαμε πολύ καλά πριν από την προετοιμασία με την Εθνική και τώρα θα δουλέψουμε ξανά για να βρούμε πάλι τους αυτοματισμούς μας και αυτά τα φιλικά θα τα χρησιμοποιήσουμε γι' αυτόν τον λόγο» ήταν τα λόγια του 24χρονου φόργουορντ σχετικά με τα τρία επόμενα φιλικά που έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κλουζ (23/9) όπως επίσης και στο μεγάλο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» (27-28/9).

Αναμφίβολα είναι δύσκολο για μια ομάδα να είναι απολύτως έτοιμη με το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague αφού όπως είπε και εκείνος «για όλες τις ομάδες θα είναι δύσκολο να υπάρχει υψηλός βαθμός ετοιμότητας στο ξεκίνημα. Και ειδικά για τις ομάδες που έχουν αρκετούς διεθνείς όπως εμείς, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αυτό ωστόσο συμβαίνει κάθε σεζόν και καμία ομάδα δεν μπορεί να παίξει το καλύτερό της μπάσκετ από τον Οκτώβριο. Στην αρχή θέλουμε να δώσουμε τα πάντα για πάρουμε νίκες και φυσικά να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο καλό μπάσκετ. Άλλωστε με το νέο format της EuroLeague πρέπει να μαζεύουμε συνέχεια νίκες», ενώ στάθηκε και στην ενίσχυση που παρουσιάζουν ακόμα περισσότερες ομάδες της διοργάνωσης: «Κάθε χρόνο είναι δύσκολο να τερματίζεις με πλεονέκτημα ή ακόμα και να μπαίνεις στα playoffs. Οι ομάδες φτιάχνουν καλά και δυνατά σύνολα. Όλες οι ομάδες θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και καμία από αυτές δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Ακόμα και αυτές που τερματίζουν τελευταίες έχουν κάνει νίκες με ομάδες που πάνε στο Final 4. Εννοείται ότι είναι δύσκολο το έργο μας τη νέα σεζόν...»

Όσο για τον νέο Παναθηναϊκό; «Η ομάδα συνδυάζει ταλέντο, εμπειρία και νέα παιδιά με εμπειρία και θέληση. Φέτος θα είναι πιο σκληρή αμυντικά, πιο δυνατή και πιο ψηλή. Από εκεί και πέρα όπως είπα υπάρχει πολύ ταλέντο και γι' αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι θα δείξει πολύ ελκυστικό μπάσκετ και στην επίθεση» είπε ο Παπαπέτρου και στάθηκε στην δική του προσφορά στο παρκέ: «'Ηρθα εδώ για να δίνω τα πάντα για την ομάδα. Να δίνω και την ψυχή μου στο γήπεδο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο κόσμος το ξέρει αυτό. Και αν δεν το ξέρει, σίγουρα θα το δει μέσα στο γήπεδο.»

Από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό, έχει νιώσει και εκείνος την αγάπη που του έχουν προσφέρει ήδη οι φίλοι του Παναθηναϊκού: «Πραγματικά με έχουν αγκαλιάσει από τη πρώτη στιγμή και πραγματικά τους ευχαριστώ γι' αυτό. Περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσω και να μπω γήπεδο», ενώ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είχε με τον Ματ Λοτζέσκι όσον αφορά την επιστροφή του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού: «Ναι μίλησα με τον Ματ. Και εκείνος έκανε το ίδιο με εμένα πριν από έναν χρόνο πηγαίνοντας από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Βέβαια κάπως διαφορετικό γι' αυτόν μιας και δεν είναι Έλληνας, ενώ για μας τους Έλληνες είναι λίγο διαφορετικό. Ίσως πιο δύσκολο. Ομως ήταν μια συνειδητή επιλογή και χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ. Σίγουρα υπάρχουν οι αντιδράσεις για την απόφασή μου, αλλά δεν έχω πρόβλημα. Δεν με επηρεάζουν τα όσα θα συναντήσω στο ΣΕΦ. Εντάξει, λογικό είναι. Πολύ κόσμος ήθελε μία άλλη έκβαση. Δεν κατηγορώ κανέναν και απλά κοιτάζω το μέλλον μου στον Παναθηναϊκό...»

Πάντως δεν έχει σκεφτεί να βάλει κάποιο... στοίχημα με τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, λέγοντας χαριτολογώντας: «Όχι, όχι δεν θα υπάρχει κάποιο στοίχημα (γέλια)! Υπάρχουν μερικά παιδιά που περάσαμε μερικά χρόνια μαζί και είμαστε φίλοι. Όμως μέσα στο γήπεδο αυτά δεν θα υπάρχουν. Σταματάνε. Εγώ θα δίνω τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα μου.»

Όσο για την απόφασή του να επιλέξει το νούμερο «10» που φορούσε και ο πατέρας του, Αργύρης Παπαπέτρου για μια οκταετία στον Παναθηναϊκό; «Ήθελα να αλλάξω ένα νούμερο γιατί έκανα και αλλαγή στην καριέρα μου. Μια καινούργια σελίδα για μένα. Αυτό ήθελα να συνοδευτεί και με μια αλλαγή στο νούμερο. Όταν ήταν διαθέσιμο το «10» το οποίο είχε φορέσει και ο πατέρας μου στο παρελθόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, σημαίνει πολλά για μένα και για την καινούργια μου αρχή.»

Μάλιστα του υπενθυμίσαμε ότι στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1998, ο πατέρας του είχε αγωνιστεί στο ματς των βετεράνων και ύστερα από ένα καλάθι του όλο το γήπεδο φώναζε το όνομα «Παπαπέτρου». Περιμένει να ακουστεί ξανά στο ΟΑΚΑ, αλλά για λογαριασμό εκείνου; «Δεν περιμένω κάτι. Το μόνο που περιμένω και θέλω είναι να κερδίσω τον σεβασμό των φιλάθλων και να φέρω επιτυχίες με την ομάδα! Τώρα αν κάποια συμβεί αυτό, σίγουρα θα με κάνει πολύ χαρούμενο!»

Θυμηθείτε τη στιγμή που... σείστηκε το ΟΑΚΑ από την ιαχή «Παπαπέτρου»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα