Αυτός είναι ο Φινλανδός διαιτητής του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Δημήτρης Βέργος
Αυτός είναι ο Φινλανδός διαιτητής του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον 40χρονο Φινλανδό διαιτητή Ματίας Γκεστράνιους, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει τη μεγάλη αναμέτρηση της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «BerryBurst» έφτασε στη Vistabet.gr!

Η ΚΕΔ και ο Μέλο Περέιρα κατέληξαν στην επιλογή του Φινλανδού, Ματίας Γκεστράνιους για το μεγάλο ματς της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Ο 40χρονος ρέφερι είναι ο κορυφαίος Φινλανδός διαιτητής, ο οποίος είναι διεθνής από το 2011. Έχει σφυρίξει ένα παιχνίδι προκριματικών του Champions League, οκτώ ματς του Europa League και άλλα 16 παιχνίδια προκριματικών του Europa League.

Έχει σφυρίξει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα

Μάλιστα, τρία ευρωπαϊκά του παιχνίδια αφορούσαν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ο Φινλανδός διαιτητής έχει διευθύνει το ΠΑΟΚ - Ντιναμό Μινσκ (6-1) τη σεζόν 2014-2015 και το Ντόρτμουντ - ΠΑΟΚ (0-1) τη σεζόν 2015-2016, ενώ ήταν και ο διαιτητής της αναμέτρησης ΑΕΚ - Ριέκα (2-2) την περσινή σεζόν.

Εκτός από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο Γκεστράνιους έχει διευθύνει και ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα, τη σεζόν 2016-2017, στην ήττα του ΠΑΣ με 1-0 από την Αλκμααρ στην Ολλανδία.

Τη φετινή σεζόν ο Γκεστράνιους μετράει τρία ευρωπαϊκά ματς, στα προκριματικά και στα πλέι οφ του Europa League, σφυρίζοντας τα Γκόρνικ - Τρέντσιν 0-1, ΑΠΟΕΛ - Χάποελ Μπερ Σεβά 3-1 και Λουντογκόρετς - Τορπέντο Κιουταΐσι 4-0.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο Γκεστράνιους έχει σφυρίξει σε ένα ματς προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε τέσσερα παιχνίδια προκριματικών Euro.

Οι κίτρινες και οι κόκκινες που βγάζει

Στα διεθνή και ευρωπαϊκά του παιχνίδια βγάζει ανά παιχνίδι τέσσερις κίτρινες κάρτες μέσο όρο, έχοντας συνολικά 124 κίτρινες κάρτες σε 30 ματς, ενώ στον ίδιο αριθμό αγώνων έχει δείξει εννιά φορές την κόκκινη κάρτα.

Όσον αφορά τα παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας του φινλανδικού πρωταθλήματος, ο Γκεστράνιους βγάζει περίπου τρεις κίτρινες μέσο όρο ανά παιχνίδι. Έχει συνολικά σε 191 ματς πρωταθλήματος, 546 κίτρινες κάρτες και 38 κόκκινες.

Τα πέναλτι που σφυρίζει

Ο Γκεστράνιους στα διεθνή παιχνίδια του και στην Ευρώπη έχει δείξει 11 φορές το σημείο του πέναλτι σε 30 ματς, ενώ στα 191 παιχνίδια του φινλανδικού πρωταθλήματος έχει υποδείξει 42 φορές το σημείο του πέναλτι.

«Δεν καταλαβαίνει από έδρες»

Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί για τον Γκεστράνιους στην Φινλανδία, ο 40χρονος διαιτητής δεν καταλαβαίνει από έδρες, κλείνοντας τα αυτιά του σε όσα μπορεί να ακούγονται από την εξέδρα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Έχει τον χαρακτήρα του... καριερίστα διαιτητή καθώς στόχος του είναι να διευθύνει αναμέτρηση σε επίπεδο Champions League.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα