Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η στιγμή που έγινε ο... Έλληνας «Μίδας»! (pics & vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η στιγμή που έγινε ο... Έλληνας «Μίδας»! (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η στιγμή που έγινε ο... Έλληνας «Μίδας»! (pics & vids)

bet365

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2016 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας αθλητής... ever, όπως επίσης και ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ!

Ποιος να (του) το έλεγε... Σίγουρα πριν από μερικά χρόνια, ουδείς θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα ξημέρωνε η μέρα που θα «γέμιζε» κάποιος Έλληνας αθλητής τον τραπεζικό του λογαριασμό με 100 εκατομμύρια δολάρια. Κι όχι από διαφημίσεις ή από κάποια άλλη δραστηριότητα, αλλά μόνο και μόνο από το συμβόλαιο που θα υπέγραφε με την ομάδα του.

Εξωπραγματικό ήταν και το ποσό με το οποίο είχε υπογράψει ο Κώστας Κουφός στους Κινγκς τον Ιούλιο του 2015, όταν και συμφώνησε να πάρει 33 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος τεσσάρων χρόνων (7,5+8,1+8,4+8,8), Όμως από το εξωπραγματικό ποσό του Κουφού φτάσαμε στο αστρονομικό ποσό του Αντετοκούνμπο! Το πρωινό της 18ης Σεπτεμβρίου 2016 έμελλε να ήταν τελείως διαφορετικό για τον σταρ του ΝΒΑ, ο οποίος αποφάσιζε να πει «ναι» στην πρόταση των Μιλγουόκι Μπακς για την... πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του!

Αν και το rookie του συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι του 2017, εκείνος είχε αποφασίσει να το επεκτείνει... πολύ νωρίτερα, δίνοντας τα χέρια με τον οργανισμό των Μπακς. Και μάλιστα με το αζημίωτο αφού για την τετραετία 2017-2021 θα λάμβανε 100.000.000 δολάρια! Κάνοντας το συμβόλαιό του σε πιο... ψιλά είχε ως εξής: Τη σεζόν 2017-18 έλαβε 22.472.910$, τη σεζόν 2018-19 θα λάβει 24.157.303$, τη σεζόν 2019-20 θα λάβει 25.842.697$ ενώ την σεζόν 2020-21 θα πάρει από το Μιλγουόκι άλλα 27.528.090$.

Τα «Ελάφια» επέλεξαν να επενδύσουν πάνω του και όπως αποδεικνύεται καλώς, πολύ καλώς, το... έπραξαν! «Είμαι πολύ αγχωμένος. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τ' αδέρφιά μου. Όλα όσα έκαναν για εμάς τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα... Αν δεν ήσασταν εσείς, δε θα 'μουν εδώ σήμερα. Σας ευχαριστώ» είχε πει ο Γιάννης μετά την υπογραφή του συμβολαίου του πριν από δύο χρόνια και συνέχιζε:

«Ευχαριστώ και τους ατζέντηδές μας, Γιώργο Πάνου κι Άλεξ Σαράτση, γιατί κάποιες φορές γίνομαι απαιτητικός. Και χωρίς εσάς δε θα μουν εδώ. Ευχαριστώ και τους ιδιοκτήτες. Πίστεψαν σε μένα, δεν αμφέβαλαν ποτέ για εμένα. Να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου που με βοηθούν να βελτιώνομαι. Και το προπονητικό επιτελείο. Και πολλούς άλλους αφανείς. Δε θα το ξεχάσω. Και τον Τζον Χάμοντς (σ.σ. ο τότε GM των Μπακς που τον επέλεξε), ήρθες στην Ελλάδα να με δεις, ήμουν 18 ετών, πολλοί δε θα μου έδιναν την ευκαιρία και δε θα 'ταν δυνατό αλλιώς. Ευχαριστώ, δε θα σε απογοητεύσω. Ευελπιστώ μία ημέρα να φτιάξουν ομάδα πρωταθλητισμού. Ευχαριστώ και τον κόσμο», ενώ για το τι δώρο σκόπευε να κάνει στην οικογένειά του; «Ίσως πάμε για κάνα smoothie» απάντησε, αναγκάζοντας άπαντες στην αίθουσα να ξεσπάσουν σε γέλια.

Μάλιστα τα (κατά μέσο όρο) 25 εκατομμύρια δολάρια που λαμβάνει από τους Μπακς, τον έκαναν και τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο Ευρωπαίο όλων των εποχών, πίσω μόνο από τον Ντιρκ Νοβίτσκι! Το καλοκαίρι το 2021 θα είναι unrestricted free agent και θα μπορεί να επιλέξει από την αρχή τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ή την παραμονή του στους Μπακς. Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι όπου και αν πάει θα πάρει... super max contract!

Τι έκανε όμως πέρυσι που «έτρεξε» ο πρώτος χρόνος από το νέο, τετραετές του συμβόλαιο; Πρώτα απ' όλα πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ έχοντας κατά μέσο όρο 26,9 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ, 1,5 κλέψιμο, 1,4 τάπες και 3 λάθη ανά 36,7 λεπτά συμμετοχής! Επίσης μέτρησε 55% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα και 76% στις ελεύθερες βολές. Αν συνδυάσουμε τα νούμερά του με τα 22.472.910 που έλαβε πέρυσι, το αποτέλεσμα είναι... εντυπωσιακό! Συγκεκριμένα έπαιρνε 299.638,8 δολάρια για κάθε ματς, 8,154 δολάρια για κάθε λεπτό που αγωνιζόταν και 135 δολάρια για κάθε... δευτερόλεπτο! Τα θέλετε και με βάση τα στατιστικά του;

11.158 δολάρια για κάθε πόντο που σημείωνε, 29.844 δολάρια για κάθε ριμπάουντ που έπαιρνε και 62.251 για κάθε ασίστ που μοίραζε! Not bad at all...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα