Ο έλεγχος των διεθνών στο «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Ο έλεγχος των διεθνών στο «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου! (pics & vid)

bet365

Η ελληνική ομάδα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή που πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο της Κίνας, οι Έλληνες διεθνείς τα κατάφεραν περίφημα στο «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου και το gazzetta.gr καταγράφει πως ανταποκρίθηκε ο κάθε παίκτης.

Aξεπέραστο Live Στοίχημα και πολλά ειδικά στοιχήματα για όλους τους αγώνες! (21+)

Ναι είναι γεγονός, η Ελλάδα με δύο θετικά αποτελέσματα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας και για ακόμα μια φορά έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες.

Ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν με την διαφωνία της Euroleague με την FIBA, όλοι οι παίκτες που κάλεσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έδωσαν τον καλύτερος τους εαυτό έκαναν οκτώ νίκες στα οκτώ παιχνίδια που έπαιξαν και έφτασαν να πραγματοποιήσουν τον στόχο που είχαν θέσει από την αρχή. Το «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου έδωσε την δυνατότητα για πρώτη φορά να καταφέρουν να είναι στην αποστολή οι παίκτες των δύο «αιώνιων» καθώς και παίκτες από το NBA και ο προπονητής της ελληνικής ομάδας μέσα σε μερικές ημέρες έπρεπε να βάλει στην φιλοσοφία της ομάδας παίκτες που είχαν αρκετό καιρό να βρεθούν όλοι μαζί.

Ένα ακόμα εμπόδιο ήταν ότι έπρεπε να ξεπεραστεί η κατάσταση στην οποία βρισκόταν κάθε παίκτης. Άλλοι είχαν ξεκινήσει προετοιμασία, άλλοι όχι, άλλοι ήταν σε διαφορετικό στάδιο της προετοιμασίας και όλοι μαζί έπρεπε να καταφέρουν να βρουν τον τρόπο να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Οι εμφανίσεις στα δύο φιλικά της Γαλλίας δημιούργησαν κάποια ερωτηματικά για την κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν η ελληνική ομάδα κυρίως απέναντι στους Σέρβους που ήταν και οι βασικοί μας αντίπαλοι, αλλά στην Κρήτη όλα ήταν διαφορετικά.

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να πάρει τεράστια νίκη κόντρα στον Μπογκντάνοβιτς και την παρέα του, το ίδιο κατάφερε και κόντρα στην Γεωργία, έστω και με πιο δραματικό τρόπο και πλέον μπορεί να ατενίζει το μέλλον με απόλυτη αισιοδοξία, αφού το εισιτήριο τσεκαρίστηκε και η Κίνα μας περιμένει.

Το gazzetta.gr κάνει τον έλεγχο των διεθνών στα παιχνίδια του παράθυρου του Σεπτεμβρίου και αναλύει πως ανταποκρίθηκαν οι 14 παίκτες που προσκλήθηκαν από τον Ομοσπονδιακό προπονητή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ – (9π., 10ριμπ., 8ασ.)

Ο μεγάλος αρχηγός της ελληνικής ομάδας έδωσε ότι ακριβώς χρειαζόμασταν για ακόμα μια φορά. Μπορεί στο παιχνίδι με την Γεωργία να μην έπαιξε, αφού εξαιτίας κάποιων προσωπικών προβλημάτων δεν ταξίδεψε με την αποστολή, αλλά ήταν εκείνος που έκανε όλα όσα χρειάζονταν κόντρα στους Σέρβους για να έρθει μια τεράστια νίκη.

Έμεινε στο παρκέ παραπάνω από κάθε άλλον, ακόμα μια φορά οδήγησε και τους υπόλοιπους να δείξουν υπομονή, με την εμπειρία του έκανε όσα χρειάζονταν, γέμισε την στατιστική του και τελικά πανηγύρισε μια τεράστια νίκη. Ο έμπειρος σέντερ και στυλοβάτης αυτής της Εθνικής δήλωσε για ακόμα μια φορά τεράστιο «παρών» , «εξαφάνισε» τους αντίπαλους του μέσα στην ρακέτα και δίκαια πανηγύρισε στο τέλος μαζί με τους συμπαίκτες του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ – (15π., 4ριμπ., 1ασ.)

Ο έτερος αρχηγός της γαλανόλευκης, με την σειρά του έμεινε εκτός αποστολής από το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Ζούρου, έκανε όλα όσα έπρεπε κόντρα στους Σέρβους. Πρώτος σκόρερ μαζί με τον Καλάθη για την ελληνική ομάδα, έκανε σπουδαία δουλειά στην ρακέτα, πήρε προσπάθειες και ήταν κομβικός για την μεγάλη νίκη. Η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και η ποιότητα του κάτι που φάνηκε κόντρα σε ποιοτικούς αντιπάλους.

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ – (15π, 5ριμπ., 5ασ.), (31π., 5ριμπ., 7ασ.)

Ήταν τρομερός και φοβερός ο Νικ Καλάθης στα δύο αυτά παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικός με αποκορύφωμα το παιχνίδι κόντρα στην Γεωργία. Ήταν και τις δύο ημέρες πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας ομάδα, ενώ κόντρα στην ομάδα του Ζούρου, όπου τα πράγματα δυσκόλεψαν, βγήκε μπροστά, έδειξε το πόσο μεγάλος ηγέτης είναι και έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση, που ήταν και η καλύτερη του με τα γαλανόλευκα.

Ο Καλάθης έδειξε όλο του ταλέντο, πρωταγωνίστησε για την Εθνική μας και η πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τον βρίσκει να είναι ένας από εκείνους που θα ηγηθούν της προσπάθειας μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ – (11π., 5ριμπ., 4ασ.), (14π., 8ριμπ., 8ασ.)

Ο ηγέτης της Φενέρμπαχτσε έδειξε ακόμα μια φορά ότι μαζί με τον Νικ Καλάθη είναι οι δύο ηγέτες στην γραμμή των γκαρντ που θα... τραβήξουν την ομάδα στα δύσκολα και αυτό έκαναν.

Ο Σλούκας κατάφερε και τράβηξε την ομάδα του στα δύσκολα, έδειξε ξεκάθαρα πόσο τον έχουν αλλάξει οι τεράστιες εμπειρίες των τελευταίων χρόνων και είναι εκείνος που θα μπει στο παιχνίδι για να αλλάξει την ροή του. Η στατιστική του ήταν γεμάτη με προσφορά σε όλους τους τομείς, οργανώνει και παίρνει προσπάθειες εκεί που η ομάδα του τον χρειάζεται και πλέον δείχνει ότι αποτελεί ένα από τα πιο βασικά γρανάζια της Εθνικής ομάδας.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – (8π., 6ριμπ.), (15π., 5ριμπ., 1ασ.)

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην νίκη επί της Γεωργίας, αφού το δικό του καλάθι έκρινε το παιχνίδι, αλλά και με πολλή δουλειά που δεν γράφεται στην στατιστική και στα δύο παιχνίδια.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν κομβικός στο παιχνίδι με τους Σέρβους, αφού με την άμυνα του έκλεισε όλους τους δρόμους προς το καλάθι, ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε και με την Γεωργία, ενώ ήταν ασταμάτητος και στην επίθεση, όντας εύστοχος και δίνοντας λύσεις από μακριά όταν η ομάδα τον χρειάστηκε. Ο «Παπ» έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, ήταν από τους παίκτες που έκαναν την διαφορά σε αυτά τα δύο παιχνίδι και πιστώνεται και το εξαιρετικό buzzer beater που μας έστειλε στην Κίνα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ - (4π., 4ριμπ.), (5π., 1ριμπ.)

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο έκανε ακριβώς ότι του ζητήθηκε και για ακόμα μια φορά ήταν η πηγή ενέργειας για την ομάδα του.

Στο παιχνίδι κόντρα στους Σέρβους μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε τρομερά στην άμυνα, όντας ξεκούραστος, έπεσε πάνω στα κουρασμένα κορμιά των Σέρβων βγάζοντας εξαιρετικές άμυνες, ενώ στο παιχνίδι κόντρα στην Γεωργία ξεκίνησε από την αρχή και αποτέλεσε το φόβητρο της ρακέτας μας. Με τέσσερις τάπες στο ενεργητικό του, ήταν ο... γνωστός Θανάσης και φυσικά έβαλε και αυτός με την σειρά του το... λιθαράκι του για να γίνει αυτό το 8/8 της Εθνικής μας ομάδας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ – (6π., 2ριμπ. 1ασ.), (9π., 3ριμπ., 1ασ.)

Ακόμα ένας παίκτης που έδωσε ότι χρειάστηκε για να στείλει την Εθνική μας ομάδα στην Κίνα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε λύσεις και στην άμυνα και στην επίθεση, στο παιχνίδι με τους Σέρβους έβαλε δύο κρίσιμα τρίποντα που άλλαξαν την ψυχολογία της ομάδας του, ενώ αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει είναι η ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ.

Μαζί με τον έτερο Παπ, αλλά και τον Αντετοκούνμπο ήταν οι τρεις παίκτες των ειδικών αποστολών κυρίως αμυντικά, που και οι τρεις τα πήγαν περίφημα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – (2π.), (3ριμπ.)

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι ο παίκτης που έχει παίξει και στα οκτώ ματς που έδωσε η Εθνική σε αυτά τα προκριματικά. Πήρε χρόνο και στα δύο ματς με σαφείς αμυντικούς ρόλους και έδειξε διάθεση και μαχητικότητα, συνεισφέροντας κυρίως στα μετόπισθεν.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ – (5π, 1ριμπ., 2ασ.)

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μπορεί να έμεινε εκτός στο ματς κόντρα στους Σέρβους, αλλά ήταν πολύ θετικός στο χρόνο που έπαιξε στην Τυφλίδα. Είναι παίκτης ομάδας με υψηλό μπασκετικό IQ, που αν χρειαστεί μπορεί να πάρει ευθύνες. Πάλεψε πολύ απέναντι στους Γεωργιανούς «δεινόσαυρους» και παρά το υψομετρικό μειονέκτημα κέρδισε πολύτιμες μάχες, πετυχαίνοντας και δύο μεγάλα σουτ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (1ριμπ.), (4π., 2ριμπ.)

Ο Γιώργος Παπαγιάννης θα πρέπει να κριθεί με επιείκεια γιατί ουσιαστικά έχει να παίξει 2 χρόνια μπάσκετ. Δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και κλήθηκε να αντιμετωπίσει γρήγορους και ποιοτικούς ψηλούς, που έκαναν τις αδυναμίες του να φαίνονται πιο χτυπητές.

Αποτελεί το μέλλον αυτής της ομάδας, η επιστροφή του στην Ευρώπη και η ενεργοποίηση του μόνο καλό μπορεί να του κάνει και η σεζόν που έρχεται, αποτελεί κομβικής σημασίας για την καριέρα του και στα "γαλανόλευκα". Με τον Γιάννη Μπουρούση να πλησιάζει στο τέλος είναι πολύ σημαντικό ο Παπαγιάννης να βρει τον καλό του εαυτό και να προοδεύσει μπασκετικά.

ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ – (1ριμπ.), (1ριμπ., 1ασ.)

Το ταλέντο του Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι αδιαμφισβήτητο, είναι ο μοναδικός που έκανε το ταξίδι από την Αμερική για να βρεθεί σε αυτό το «παράθυρο» και αυτή η θέληση είναι ένα ένα στοιχείο που πιστώνεται στον νεαρό γκαρντ.

Ο Σκουρτόπουλος καλώς επέμεινε περισσότερο απ' όσο έδειξε ότι άξιζε να παίξει ο Τάϊλερ, γιατί ο 22χρονος guard των Χοκς είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για τα επόμενα χρόνια.

Και στα δύο ματς πήρε από δύο καλά σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να ευστοχήσει για να βρει ρυθμό, ενώ στην άμυνα φάνηκε να χάνεται στις αλλαγές. Θέλει χρόνο και η Εθνική τον πιστεύει, έστω κι αν σε αυτά τα δύο παιχνίδια απογοήτευσε με την απόδοση του.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΕΤΖΑΚΗΣ – (3π.)

Ο Λαρεντζάκης ίσως να αδικήθηκε πιο πολύ από τους υπόλοιπους, αφού ήταν ένας από τους λίγους που ξεχώρισε στην Γαλλία.

Άξιζε να πάρει παραπάνω χρόνο συμμετοχής από το λίγο που έπαιξε (3'31") στο παιχνίδι με την Γεωργία, στο οποίο μάλιστα πρόλαβε να ευστοχήσει και σε ένα τρίποντο που επιχείρησε. Ακόμα ένας παίκτης που η Εθνική ομάδα πιστεύει πολύ για το μέλλον.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ – (4ριμπ.)

Πήρε λίγο χρόνο και στα δύο παιχνίδια, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό και να προσφέρει σε κάποιο από αυτά.

Μαζί με τον Παπαγιάννη, δεν κατάφεραν να καλύψουν τα κενά στην γραμμή των ψηλών, ειδικά με την απουσία των Μπουσούση και Πρίντεζη στην Τιφλίδα και έδειξε και εκείνος ότι χρειάζεται χρόνο και εμπειρίες για να κερδίσει την θέση του στην Εθνική. Το μέλλον του ανήκει.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έπαιξε ελάχιστα στο ματς με την Σερβία, είχε πρόβλημα στο ματς με την Γεωργία και δεν αγωνίστηκε καθόλου και κατά συνέπεια δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του σε αυτούς τους δύο αγώνες.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ

Για πρώτη φορά ο Ομοσπονδιακός προπονητής είχε την δυνατότητα να έχει ένα ρόστερ με τους... βασικούς παίκτες της Εθνικής ομάδας και διαχειρίστηκε άψογα τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πιστώνεται μεγάλο μέρος από αυτό το 8/8 που έκανε η Εθνική ομάδα καθώς και μια πρόκριση στο Παγκόσμιο που αποτελούσε τον αρχικό στόχο.

Ο Έλληνας προπονητής έριξε το βάρος στο ματς με την Σερβία που ήταν κομβικό και παρ' ότι χρησιμοποίησε και τους 14 παίκτες που είχε στην διάθεσή του, προϊόντος του χρόνου έπαιρνε τα λιγότερα δυνατά ρίσκα βλέποντας ότι ο Ντόρσεϊ και ο Μήτογλου δεν μπορούν να βρουν ρυθμό και ο Παπαγιάννης βρίσκεται ακόμη πίσω σε πολλούς τομείς και χρειάζεται βελτίωση.

Πολύ καλό πλάνο και κοουτσάρισμα με τους Σέρβους, δεν φοβήθηκε ποτέ το ματς με την Γεωργία, ακόμη και στο -17 και ανακάτεψε πολλές φορές την τράπουλα για να βρει το σχήμα που αμυντικά θα έδινε την ώθηση στην ομάδα για την ανατροπή.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα