Ο προπονητής από... σπόντα που θέλει να αλλάξει τον Απόλλωνα!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο προπονητής από... σπόντα που θέλει να αλλάξει τον Απόλλωνα!

bet365

To gazzetta.gr γράφει για το νεοφερμένο τεχνικό του Απόλλωνα, Αλμπέρτο Μοντεαγούδο που «έφαγε με το κουτάλι» την Γ΄ Ισπανίας. Πως μέσα σε μία νύχτα έγινε προπονητής, οι δύσκολες στιγμές, το τρίπτυχο της επιτυχίας και η παραλίγο άνοδος με την Καρταχένα!

Καταλογίστηκε τουλάχιστον μία κόκκινη κάρτα στον αγώνα Έλτσε - Γρανάδα; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Αλμπέρτο Μοντεαγούδο βρέθηκε στους πάγκους από... σπόντα. Προτού καν συνειδητοποιήσει πως ολοκληρώθηκε η καριέρα του εν μια νυκτί έγινε προπονητής. Στα 35 του κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του στη Λουθένα και μέσα σε λίγες ώρες ανέλαβε χρέη προπονητή. Ο ίδιος φανταζόταν τον εαυτό του, στην καλύτερη περίπτωση ως αθλητικό διευθυντή...

Όλα ξεκίνησαν την σεζόν 2008/09. Η Λουθένα εφτά αγωνιστικές πριν το φινάλε κινδύνευε με υποβιβασμό στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ο νεοφερμένος τεχνικός του Απόλλωνα ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα μεγάλο δίλημμα. Θα έπρεπε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του αναλαμβάνοντας χρέη χεντ κόουτς ή να ελπίζει πως παρά τον τραυματισμό που αντιμετώπιζε στο γόνατο πως θα επέστρεφε δριμύτερος;

Ο 43χρονος τεχνικός προτίμησε τον δύσκολο δρόμο κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα ως κόουτς. Η Λουθένα παρέμεινε στην κατηγορία και ο Μοντεαγούδο αντιλήφθηκε πως ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μόλις είχε ανοίξει.

Ακολούθησαν οι Κουλτουράλ Λεονέσα, Μπανταχόθ, Κάντιθ, Λα Ρόδα μέχρι που βρήκε το καλοκαίρι του 2016 την «Ιθάκη» του στην Καρταχένα.

Στην πρώτη του σεζόν η ομάδα από τη Μούρθια τερμάτισε 4η (2016/17), ενώ στην περυσινή σεζόν κατέκτησε την πρώτη θέση του του Δ' Ομίλου στην Γ΄ κατηγορία (Segunda B). Η Καρταχένα όμως απέτυχε να προβιβαστεί στη Segunda Division (B΄ Ισπανίας) χάνοντας στα μπαράζ από την Εξτρεμαδούρα.

«Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Κάποιες φορές είμαι θυμωμένος, αλλά η ψυχολογία μου αμέσως αλλάζει βλέποντας τις δύο κόρες μου. Ξέρω να ξεχωρίζω την οικογένεια μου από το ποδόσφαιρο. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχα πολλά προβλήματα λόγω της έντασης της δουλειάς μου. Είμαι 100% άνθρωπος της οικογένειας. Η οικογένεια είναι η βάση της σταθερότητας μου», τονίζει ο Μοντεαγούδο.

Ο γεννημένος στο Αλμπαθέτε προπονητής παραδέχεται πως ποτέ δεν ήθελε να γίνει προπονητής. Απλά προέκυψε...

«Δεν ξέρω, ποτέ δεν ήθελα να ακολουθήσω το επάγγελμα του προπονητή. Πίστευα πως θα μου ταίριαζε περισσότερο ο ρόλος του μάνατζερ ή του director σε μια ομάδα, αλλά όχι προπονητής. Ο προπονητής αντιμετωπίζει καθημερινά πολλά προβλήματα. Τελικά άρπαξα την ευκαιρία που μου δόθηκε. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι θεωρούνται σημαντικοί και με ενθάρρυναν, όπως ο βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα, Λορένθο Μπουεναβερντούρα.

Όταν ήμουν παίκτης μου έλεγε: 'Πιστεύω πως μπορείς να γίνεις προπονητής. Το έχεις'. Εγώ του απαντούσα ότι δεν μου αρέσει τίποτα στην προπονητική. Πρόσφατα του έστειλα μήνυμα που του έγραφα: 'Έχεις δίκιο Λορένθο, έγινα προπονητής'».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που ο Μοντεαγούδο έγινε προπονητής.

«Χτύπησα στο γόνατο και έμεινα εκτός αγωνιστικής δράσης. Μέσα σε μια εβδομάδα ο προπονητής απολύθηκε και έτσι άρχισα να δίνω οδηγίες στους συμπαίκτες μου στη Λουθένα. Δεν υπήρχε επιστροφή. Ο τραυματισμός δεν θα μου επέτρεπε να αγωνιστώ ξανά. Τα πήγαμε καλά. Η ομάδα σώθηκε και μάθαινα συνεχώς».

Ο προπονητής του Απόλλωνα είχε αναφερθεί και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε περιμένοντας ένα τηλεφώνημα για να αναλάβει κάποια ομάδα.

«Οι ημέρες περνούν και κανείς δεν σε καλεί. Εκείνη την εποχή παρακολουθούσα τις προπονήσεις του Έμερι, του Μπιέλσα στην Μπιλμπάο, του Γαρίδο στη Βιγιαρεάλ και του Σιμεόνε στην Ατλέτικο. Όλοι τους είχαν διαφορετικό στιλ. Έτσι μαθαίνεις και είσαι έτοιμος.

Όταν όμως καθυστερείς να δουλέψεις αναρωτιέσαι εάν όλα αυτά είναι άχρηστα. Ένας στράικερ που πετυχαίνει 20 γκολ θα έχει πολλές γκόμενες. Ένας προπονητής με μια καλή σεζόν στη Β΄ Ισπανίας δεν είναι βέβαιο πως θα βρει σταθερότητα στην καριέρα του».

Ο Μοντεαγούδο σε ότι αφορά την επικοινωνία του με τους ποδοσφαιριστές σημειώνει πως είναι απλά ο εαυτός του.

«Είναι φυσιολογικές οι αντιδράσεις μου. Δεν ψεύδομαι ούτε πουλάω φούμαρα. Μου αρέσει να είμαι πρακτικός. Είχα πολλούς προπονητές στην καριέρα μου και από όλους πήρα κάτι.

Τακτική, σεβασμός, ένταση, αμεσότητα. Έχω αφομοιώσει όλα αυτά τα στοιχεία. Το να είμαι κοντά σου δεν σημαίνει πως δεν θα σε αφήσω στον πάγκο. Τα πιο σημαντικά πρότζεκτ βασίζονται στην υπομονή και την καλή δουλειά. Αυτό όμως είναι απίθανο στην Ισπανία. Δεν γίνεται να εμπιστεύεσαι τον προπονητή και στο πέμπτο παιχνίδι να σκέφτεσαι να τον διώξεις».

Ο πρώην προπονητής της Καρταχένα αποκαλύπτει το δικό του τρίπτυχο της επιτυχίας.

«Δεν διαπραγματεύομαι την προσπάθεια, τον χαρακτήρα και την επιθυμία για διάκριση. Αν μια ομάδα πιέζεται, αλλά δείχνει χαρακτήρα είναι μεγάλη. Αυτό είναι το κλειδί, όπως και ο σεβασμός».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα