Εκεί που οι άλλοι σταματούν, ο Μπακάκης συνεχίζει!

Εκεί που οι άλλοι σταματούν, ο Μπακάκης συνεχίζει!

Δημήτρης Βέργος
Εκεί που οι άλλοι σταματούν, ο Μπακάκης συνεχίζει!

bet365

Ο Μιχάλης Μπακάκης ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ και το gazzetta.gr γράφει για τον... βιονικό 27χρονο μπακ, ο οποίος μέσα σε τέσσερα χρόνια από τη Β’ Εθνική ετοιμάζεται πλέον να ακούσει τη γλυκιά μελωδία του Champions League με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Aξεπέραστο Live Στοίχημα και πολλά ειδικά στοιχήματα για όλους τους αγώνες! (21+)

Το καλοκαίρι στο Κίελτσε της Πολωνίας ο Μιχάλης Μπακάκης καθόταν μπροστά στην κάμερα του AEK TV, τέσσερα χρόνια μετά τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ, μιλώντας για την πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League με την πρωταθλήτρια Ελλάδας. Το καλοκαίρι του 2014 ερχόμενος στην ομάδα ετοιμαζόταν να παίξει στη Β’ Εθνική και σίγουρα εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια, ως πρωταθλητής με την ΑΕΚ, θα ήταν έτοιμος να διεκδικήσει με τους συμπαίκτες του την είσοδο στους ομίλους. Από μικρό παιδί ζήλευε αυτή τη διοργάνωση, παρακολουθώντας τα παιχνίδια από την τηλεόραση. Πριν από τέσσερα χρόνια, λοιπόν, αυτό φάνταζε σαν ένα άπιαστο όνειρο, το οποίο πλέον ήταν πιο κοντά στο να πραγματοποιηθεί.

«Κάναμε μία καλή πορεία στο Europa League. Σίγουρα έχουμε περισσότερη εμπειρία, αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε πλέον πρωταθλητές και αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο και στον εγωισμό μας περνάει να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω. Είναι σίγουρα πιο εφικτό φέτος να μπορέσουμε να μπούμε στο Champions League. Το θέλουμε πάρα πολύ και είναι ένας από τους βασικούς στόχους, όπως είναι πλέον και το πρωτάθλημα και θα δώσουμε τα πάντα για να καταφέρουμε αυτόν τον στόχο.

Από μικρός έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου να παίξεις στο Champions League, αλλά πρέπει πρώτα να κάνεις κάποια βήματα σιγά σιγά. Είναι σίγουρα κάτι το ωραίο, κάτι το φανταστικό. Το βλέπαμε από μικρά παιδιά στην τηλεόραση και το ζηλεύαμε και τώρα είμαστε στη φάση ότι θα μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε, να μπούμε στους ομίλους του Champions League και να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές και να μπορέσουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα», είχε αναφέρει ο Μπακάκης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ΑΕΚ.

Το βράδυ της Τρίτης αυτός και οι συμπαίκτες του μπροστά σε 40.000 φίλους της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ εκπλήρωσαν τον παραπάνω στόχο. Στο μυαλό του, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, έβλεπε τον εαυτό του να έχει πανηγυρίσει με την ΑΕΚ την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία, την κατάκτηση του Κυπέλλου, την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος 24 χρόνια μετά και πλέον την επιστροφή στα αστέρια του Champions League. Δεν ήταν όνειρο, αλλά μια πραγματικότητα. Όπως και ότι την επομένη της πρόκρισης, θα έβαζε την υπογραφή του σε νέο πενταετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ, αποτελώντας πλέον ένα σημαντικό κομμάτι για την επιστροφή της ομάδας στην κανονικότητα, περνώντας όλες τις δυσκολίες στην πορεία για την κορυφή.

«Ήρθαμε στην ομάδα όταν έκανε το νέο της ξεκίνημα που είχε πέσει στη Γ’ Εθνική και ανέβηκε στη Β’. Τρία παιδιά που μείναμε, αλλά και τα υπόλοιπα, είχαμε έρθει από ομάδες της Α’ Εθνικής γιατί είδαμε αυτό το όραμα που είχε ο κύριος Μελισσανίδης να φέρει ξανά την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της Ελλάδας. Και αυτό για μας είναι μεγάλη δικαίωση γιατί φύγαμε από ομάδες Α’ Εθνικής, γιατί πιστέψαμε σε αυτό. Πήγαμε στην ΑΕΚ, δεν πήγαμε σε μία ομάδα Β’ Εθνικής. Πήγαμε στην ΑΕΚ ξέροντας ότι πρέπει να διαβούμε ένα δύσκολο δρόμο και μακρύ δρόμο έτσι ώστε να φέρουμε την ομάδα από τη Β’ στην Α’ Εθνική και στην πρώτη θέση, κάτι το οποίο και καταφέραμε. Και είναι δικαίωση για μας αυτό γιατί προσπαθήσαμε πάρα πολύ.

Περάσαμε δύσκολα, περάσαμε όμορφες στιγμές. Ήμασταν πάντα εκεί, περάσαμε τραυματισμούς, επιστρέψαμε πιο δυνατοί, με πείσμα, με θέληση, αλλάξαμε πολλούς προπονητές, παίκτες με διαφορετικούς χαρακτήρες μέσα στα αποδυτήρια που έπρεπε να ενταχθούν στο σύνολο και να έχουμε ένα κοινό στόχο, το οποίο καταφέραμε πέρυσι. Είχαμε καταφέρει βέβαια να πάρουμε και το κύπελλο που ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα και σκαλοπάτι στο να καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και όλα αυτά μαζί μας έφεραν στην κορυφή της Ελλάδας. Δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας και είμαστε εδώ για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα», τόνιζε ο ίδιος στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το καλοκαίρι στο AEK TV.

Για τον Μπακάκη τα πράγματα στην ΑΕΚ ξεκίνησαν με μεγάλη ατυχία. Μπορεί στην πρώτη του σεζόν στην Ένωση να πανηγύρισε την επιστροφή της στη Super League, ωστόσο στα τέλη της πρώτης του χρονιάς σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου για τα πλέι οφ της Football League έφυγε με ρήξη πρόσθιου χιαστού από το χορτάρι. Μετά την επέμβαση του πήρε έξι μήνες για να επιστρέψει στα γήπεδα, αλλά επηρεασμένος από τον τραυματισμό δεν μπόρεσε να προσφέρει όσο θα ήθελε. Ο Μπακάκης προσπαθεί να κερδίσει τη θέση του, πραγματοποιεί πολύ λίγες συμμετοχές την αμέσως επόμενη χρονιά, αλλά δεν το βάζει κάτω. Το περσινό καλοκαίρι με τον Χιμένεθ πλέον στον πάγκο, ο Έλληνας μπακ αρπάζει την ευκαιρία που του δίνεται από τα μαλλιά και οι αριθμοί του προκαλούν… ίλιγγο!

Ο Μπακάκης στα χέρια του Ανδαλουσιάνου κόουτς εξελίσσεται σε έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει όπου του ζητηθεί. Καταπίνει τα χιλιόμετρα από τη δεξιά πτέρυγα, τρέχοντας ακατάπαυστα πάνω-κάτω όλη την πλευρά, με τις μπαταρίες να μην εξαντλούνται ποτέ. Την ίδια στιγμή συνεισφέρει ακόμα και ως αριστερό μπακ, αλλά και ως στόπερ με τρεις στην άμυνα! Ο Έλληνας μπακ με την προσαρμοστικότητα του και τις εμφανίσεις του αποτελεί ένα πολύτιμο γρανάζι στη «μηχανή» της ΑΕΚ. Χάνει μόλις πέντε ματς πρωταθλήματος, και παίζει βασικός και αναντικατάστατος βγάζοντας ολόκληρο 90λεπτο και στα 12 περσινά ευρωπαϊκά ματς των «κιτρινόμαυρων». Φτάνει να φορέσει ακόμα και το περιβραχιόνιο της ΑΕΚ στο Κύπελλο και ολοκληρώνει τη σεζόν ως πρωταθλητής με την ΑΕΚ 24 χρόνια μετά και έχοντας αφήσει μία πολύ καλή πορεία στο Europa League που επανέφερε την ΑΕΚ στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Το βράδυ του αποκλεισμού στο Κίεβο από την Ντιναμό, έρχεται και η επιτυχία σε προσωπικό επίπεδο, με τον Μπακάκη να συμπεριλαμβάνεται στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης για εκείνη τη μέρα.

Πλέον, ο πήχης και για τον ίδιο ανεβαίνει για ακόμα μία φορά, αλλά έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τίποτα. Άλλωστε από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ κάθε χρόνο οι απαιτήσεις ανέβαιναν με την ομάδα να αλλάζει επίπεδο και ο Μπακάκης ήταν εκεί να προσπαθεί για να πετύχει τόσο αυτός όσο και το σύνολο. «Πρέπει να το ευχαριστηθούμε. Όταν ακούω τον ύμνο του Champions League ανατριχιάζω. Είμαστε στην ελίτ του ποδοσφαίρου και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε», δήλωνε αμέσως μετά την πρόκριση επί της Βίντι. Πλέον, με την υπογραφή του νέου συμβολαίου του, είναι έτοιμος να το απολαύσει όπως του αρμόζει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα