Η «σφαίρα» των Οράνιε που προβάρει τα κιτρινόμαυρα! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Η «σφαίρα» των Οράνιε που προβάρει τα κιτρινόμαυρα! (vids)

bet365

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να προσθέσει τον δυναμικό της τον Λουτσιάνο Νάρσινγκ, έναν εξτρέμ ακριβώς στα χαρακτηριστικά που θέλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τη συγκεκριμένη θέση, δίνοντας ταχύτητα και δύναμη στα «φτερά» της Ένωσης.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας φουλάρει για τη μεταγραφή του Λουτσιάνο Νάρσινγκ από τη Σουόνσι, μία είδηση που αποκάλυψε το απόγευμα της Παρασκευής το gazzetta.gr. Η υπόθεση του 28χρονου Ολλανδού εξτρέμ βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το deal έχει σχεδόν κλείσει σε μία συμφωνία κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «The Terminator – I’ll be back» έφτασε στη Vistabet.gr! (21+)

Ταχύτατος, τεχνίτης με ποικιλία κινήσεων στο παιχνίδι του

Ο Νάρσινγκ αποτελεί ακριβώς τον τύπο του παίκτη που έψαχνε για τα εξτρέμ της ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Όσοι τον γνωρίζουν καλά στις Κάτω Χώρες μιλούν για έναν ταχύτατο ακραίο, με δυνατό σημείο του την ντρίμπλα και το «ένας εναντίον ενός», ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό άκρο. Στην Αϊντχόφεν, όπου έκανε γνωστό το όνομά του, έπαιζε κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα, έχοντας στο παιχνίδι του μια ποικιλία κινήσεων. Είτε επιχειρούσε σέντρες μέσα στην περιοχή, είτε «έκοβε» μέσα σε αυτήν συνεργαζόμενος άριστα με τους κεντρικούς μέσους και τους επιθετικούς, είτε αποφάσιζε να συνεργαστεί με το δεξί μπακ που ανέβαινε, δημιουργώντας ρήγματα από εκείνη την πλευρά.

Γενικότερα, το feedback για τον Ολλανδό εξτρέμ είναι εξαιρετικό καθώς μπορεί να συνεργαστεί άριστα με τους συμπαίκτες του στην επίθεση, ενώ στο ρεπερτόριό του έχει και την απρόβλεπτη ατομική κίνηση, εκμεταλλευόμενος την τεχνική κατάρτιση που διαθέτει σε συνδυασμό με το δυνατό του ατού που είναι η ταχύτητα. Σκοράρει και «ταΐζει» τους επιθετικούς με την ίδια ευκολία, ενώ αν έχει κάποιο μειονέκτημα αυτό είναι ότι δεν είναι το ίδιο καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα στην πτέρυγα όπου αγωνίζεται. Παρ' όλα αυτά πρεσάρει ψηλά όταν χάνεται η μπάλα και «κουμπώνει» σχετικά εύκολα σε όποια θέση κι αν του ζητηθεί να αγωνιστεί.

Η εκτόξευση και η ατυχία

Οι ρίζες του Νάρσινγκ προέρχονται από το Σουρινάμ, μια χώρα με πολύ στενούς δεσμούς με την Ολλανδία (καθώς αποτελούσε παλιά αποικία τους), που έχει βγάλει αρκετούς ποδοσφαιριστές με πλούσια καριέρα στους «Οράνιε». Έξι χρόνια πριν, το 2012, σε ηλικία 22 ετών, ήταν η περίοδος της πρώτης απογείωσής του. Εκείνη η σούπερ παραγωγική σεζόν στη Χέρενφεν με 12 γκολ και 26 ασίστ τον έβαλε για τα καλά στο μάτι των μεγάλων της Ολλανδίας. Στην καρδιά του ήταν από μικρό παιδάκι ο Αίαντας. «Γεννήθηκα στο Άμστερνταμ και ο Άγιαξ είναι ο σύλλογος που υποστηρίζω», έλεγε. Είχε περάσει από τις ακαδημίες της αγαπημένης του ομάδας, η οποία όμως δεν τον είχε πιστέψει. Εκείνο το καλοκαίρι λοιπόν έκανε το παραπάνω βήμα, υπογράφοντας στο αντίπαλο δέος, την Αϊντχόφεν και μπροστά του ανοιγόταν ο δρόμος για ακόμα περισσότερα. Άλλωστε ήταν η περίοδος που κέρδισε με το σπαθί του και τη θέση στην Εθνική ομάδα της Ολλανδίας από τον Μπερτ φαν Μάρβαϊκ.

Ο Νάρσινγκ κερδίζοντας τη θέση βασικού από την πρώτη του σεζόν στην PSV ξεκινάει φουριόζος. Έξι γκολ και εννιά ασίστ στο πρώτο μισό της σεζόν, κάνει ακόμα και τους ανθρώπους της Αϊντχόφεν να τρίβουν τα μάτια τους με τον Νάρσινγκ. Η ατυχία όμως τον περίμενε στη γωνία. Σε ένα ματς με την Μπρέντα γίνεται αλλαγή στο 77' με τραυματισμένο γόνατο. Δεν αποφεύγει το χειρουργείο καθώς ο χιαστός έχει πειραχτεί. Η επιστροφή του αργεί για 11 ολόκληρους μήνες! Αλλά αυτή η μεγάλη ατυχία όχι μόνο δεν τον τσαλακώνει ψυχολογικά, αλλά τον κάνει ακόμα πιο δυνατό. Επιστρέφει και κερδίζει ξανά τη θέση του στη βασική ενδεκάδα της PSV αποτελώντας ξανά τη «σαΐτα» της ομάδας μέσα στο χορτάρι. Μπαίνει ακόμα και στο μπλοκάκι της Λίβερπουλ, η οποία τελικά δεν αποφασίζει να προχωρήσει την περίπτωσή του. Η μεταγραφή είναι θέμα χρόνου και τον Γενάρη του 2017 έναντι σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ κάνει το άλμα για την Premier League υπογράφοντας στη Σουόνσι.

Μεταγραφή επιπέδου Champions League

Η αλήθεια είναι πως στους «Κύκνους» ο Νάρσινγκ παρά τις ευκαιρίες που παίρνει δεν καταφέρνει να βρει τον δρόμο για να καθιερωθεί στην ενδεκάδα τους, έχοντας και κάποια προβλήματα με τον προπονητή του εκεί. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για έναν παίκτη, ο οποίος έχει αναμφισβήτητα εξαιρετικά χαρακτηριστικά, φτάνοντας μία ανάσα από το να βρίσκεται στην αποστολή της Ολλανδίας στο Μουντιάλ του 2014. Ο 28χρονος Ολλανδός εξτρέμ με την ταχύτητα, την τεχνική και την ικανότητά του τόσο στο να μοιράζει ασίστ όσο και στο να σκοράρει αποτελεί μια μεταγραφή, που αν ολοκληρωθεί, δεδομένα ανεβάζει ποιοτικά την ΑΕΚ, η οποία θα πάρει έναν παίκτη ακριβώς στα χαρακτηριστικά που έψαχνε ο Ουζουνίδης για τα «φτερά» της επίθεσης, έτοιμο για το επίπεδο του Champions League.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα